Jösses så fort tiden går

Jag ligger ohjälpligt efter med bloggandet men ska försöka styra upp det hela igen då jag faktiskt tycker att det är roligt att blogga. Ibland har jag dock perioder där allt verkar gå i stå och jag får ingenting ur händerna. Så har det varit nu ett tag eftersom det har varit årsdag för min mans bortgång. Då blir jag lite låg. Men nu är det bara att borsta upp sig och se framåt och uppåt.

För en tid sedan lunchade jag med en kamrat och efter maten tog vi en promenad i Vilsta. Ni har tidigare i bloggen sett bilder från en sådan promenad. Det var där ”indianhästarna” gick och betade. Nu gick vi en annan väg och på väg över en liten bro så fanns det här vackra. Se så vackert himlen speglar sig i vattnet

DSC03314.JPG

Häromsisten träffade jag min diakonikompis G och fick ett lakan av henne så det ska jag nog klippa till förbandsmaterial av. Bomullslindor som jag ska skicka iväg sedan. De ska vara ungefär 8 cm breda. Sist jag gjorde lindor av ett lakan så fick jag ut 18 lindor som blev packade i en liten kartong och ivägsända till Aspeboda Foundation for Children.

DSC03304.JPG

Jag har även lyckats hitta en glass till som jag verkligen gillar. Den heter Himmelsk röra och den är så god så god. Med små mashmallows i. Jag älskar glass. Lidl har jättegod glass. Deras isglass Hurricane är kanongod och de pinnglassar som ska likna Magnum är faktiskt godare än Magnum. Och billigare. För priset av en Magnum får du 6 stycken i ett paket på Lidl. Det gäller att vara om sig och kring sig. Men här kommer favoriten för tillfället

DSC03309.JPG

Jag hoppas ni alla har det riktigt bra nu när ljuset har kommit och värmen är på väg. Jag har upptäckt att jag har en miljon grejer att fixa inne så inte huset ramlar ihop över mig och jag har minst lika många saker att fixa utomhus. Det ska målas och oljas, klippas gräs och klippas ner buskar. Förmodligen borde jag sågat ner den gamla syrenen som är spretig som ett jädrans plockepinn och bara blommar i topparna. Den har stått i många år som insynsskydd. Nu får jag försöka komma på något nytt där. Man kanske kan plantera humle som får klättra på grenarna till syrenen. Är det någon av er som är haj på sånt så skriv gärna en kommentar.

Jag hoppas ni har en riktigt fin början på maj………med eller utan spretiga syrener

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Maj 06, 2018 @ 11:34:11

  Härligt Bloggar-Bibbi! Ett nytt inlägg med en massa vardagslyckor.😍 En så ljuvlig bild av molnens spegelbild i vattnet! Inte alla hinner njuta av sånt på sin väg av power walking eller med näsan i mobilen… Och jättefina bandage till AFFC!
  Tack för tips om glass! Oj, inte visste jag att Lidls ”Magnum” var så goda☺️ Det måste jag genast testa. Glass tillhör ju livets nödtorft.😋 Jaa du. Med vår och sommar kommer en massa jobb. Men vi får tänka som så att för varje grej som ska göras syboliseras det ju av något vi kan vara tacksam över. Ogräs är ett bevis på en härlig trädgård (tänka, tänka positivt😩), Altanen som ska målas är ju en underbar plats att sitta på osv. Lugnt och fint betar vi av på listorna…
  Men inte idag! Då är det solstolshäng på altanen. VILODAG😌
  Och hockeyVM😅
  Du borde ju kunna plantera nån klätterväxt i syrenen. Humle vissnar dock ner varje år och börjar om. Men de torra stänglarna sitter ju iofs kvar.
  Kram kram

  Svara

  • bibbishantverk
   Maj 08, 2018 @ 08:58:31

   Man kanske kan anlägga en stenmur *S*. Usch, jag är inte rätt person för att hålla på och odla och joxa. Jag vill bara att saker och ting ska vara som dom alltid varit och det helst utan inblandning från mig. Men så funkar det ju inte.

   Svara

 2. Felix
  Maj 06, 2018 @ 12:02:55

  Verkligen vackert med himlen och molnen som speglas i vattnet!
  Här är en till som ligger efter med bloggandet. 😉 Jag fotograferar i trädgården med tanke på bloggen, men hinner inte längre än så… Och nu går det verkligen fort i naturen. Blommorna och växterna avlöser varandra i raketfart.
  Mitt i denna intensiva tid har vi precis möblerat och gjort iordning en lägenhet på ett vårdboende till mamma, där man inte har mer än dryga veckan på sig innan hon ska flytta in, så förutom jobb, flytt och trädgården finns det inte mycket tid kvar…

  Soliga vårhälsningar
  Elisabet

  Svara

  • bibbishantverk
   Maj 08, 2018 @ 08:56:10

   Ja ibland hinner man liksom inte med att lägga in bilderna och berättelserna.
   Oh, har ni sådana bestyr också med en liten mamma då förstår jag att tiden inte räcker till. Det är mycket oro och pyssel med det. Jag hoppas att hon kommer att trivas på sitt boende. Det är så viktigt att det blir bra för då kan ni också slappna av.
   Men du har dock något som är fullständigt ljuvligt och fint………Felix. Han är väl en källa till glädje och det är ju väldigt avkopplande att sitta med en katt i knäet. Hoppas ni alla tre får en fin tid tillsammans framöver i er vackra trädgård.

   Svara

 3. Eva
  Maj 16, 2018 @ 19:26:25

  Jag instämmer verkligen i din rubrik. Nyss var det kallt och massor med snö här. Nu är det högsommar och 27 grader. Man får verkligen hoppas att det inte är bara detta som är sommaren. Full rulle har det blivit i trädgården. Plantor har belamrat flera bord inomhus men nu är de utplacerade. Jag tycker det är så roligt.
  Lidl är inte alls en dum affär. Jag ska kolla in glassen med. Vi älskar deras bröd . Det bakas ju i butiken och har man tur är det precis nybakat när man kommer.
  Vad fint att du gör en insats till hjälparbete. Det behövs olika hjälpinsatser på många håll nuförtiden. Och vilket bra återbruk.
  Du har rätt. . . bloggandet har gått lite på sparlåga här med. Förstår att du haft dina tankar på annat. Då blir man låg. Men jag tycker också det är roligt så jag fortsätter när lusten tränger på.
  Ha en skön sommar. Kram från Eva

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: