Är det inte jädrans märkligt……

…..att brandvarnarnas batterier alltid tar slut på nätterna. Jag tror aldrig att jag behövt klänga upp efter ett hysteriskt skrikande brandvarnarelände på dagtid. Nä då, men på natten när man sover som allra bäst, då jädrar i havet sätter det sta’ och skriker så man hoppar ur särken. Mycket märkligt.  Batterierna är nog inställda på det, programmerade till att skrika i mörker.

Nåja, brandvarnare är en billig livförsäkring och det är ju kanoners att de även varnar för att batteriet håller på att ta slut för jag kommer aldrig ihåg att provtrycka med jämna mellanrum utan jag litar på att varnaren väcker mig någon natt när den behöver nytt batteri.

Så finns det andra saker som gör en betydligt gladare. Vardagslyckor.  Min granne A-M ringde på och gav mig en så söt primula. En gul. Lyser som solen och jag med den.

DSC03148.JPG

Sedan har jag ju mina vänner C och L som med jämna mellanrum besöker sitt paradisland Nya Zeeland. Där passade dom på att shoppa lite skönhetsmedel till mig,  tvål och ansiktsmask, specialgrejer från landet och trakten ska få mig att se tjugo år yngre ut och bli avslappnad och snygg i hela fejan. Det ni.  Servetter, jag som älskar servetter blir jätteglad. Jag fick också en jättefin handduk med kiwisar (heter det så?) på.  Dom kom nyligen hem till Sverige men ska iväg igen i slutet på året.
Dom gör så rätt. Förverkligar sina drömmar så långt det går och njuter av dagarna och livet. Kloka människor.

DSC03149.JPG

Numera ligger jag ju inte bara på latsidan. Nädå, det stickas om än inte hej vilt så i alla fall med hyfsat god fart. Mössor i massor. Garnet har jag fått till skänks för att använda till fjärrvärme. Jag ska försöka få iväg ett stort paket med ett par filtar och en massa mössor till Slättmissionens hjälpande hand. Jag brukar skicka dit lite saker då och då. Det är viktigt för mig att det känns pålitligt och bra och det gör det här. En familj som strävar på och hjälper människor som har det svårt.

DSC03165.JPG

Nu fick jag information från min vän C att AFFC ville ha förbandsmaterial till Hälsans hus. Häromdagen var jag till stan och då passade jag på att gå till Pingskyrkans loppis och köpa mig ett underlakan i bomull. Det ska jag klippa remsor av som blir till förbandsmaterial.  Det finns så mycket man kan göra för en billig penning. Nu köpte jag ju ett lakan för de lakan jag hade hemma som blivit lite ”tunna” har jag redan klippt isär och gjort tygblöjor av så jag hade inget lämpligt lakan.

Det är också en vardagslycka att ha förmågan att hjälpa, att ha möjlighet att skicka värme och omsorg i form av mössor och filtar – det vi kallar fjärrvärme. Det är en lycka att vara till nytta för någon. Att kunna göra goda saker. Det är nog det som är en stor mening med livet tror jag.

Jag hoppas att ni har en kanonfin dag……..med eller utan kiwisar och mössor.

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Feb 26, 2018 @ 17:00:00

  Hej!
  Ja dessa brandvarnare lever sitt eget liv… för att inte tala om när man steker fläsk eller nåt! Då drar de minsann igång på full effekt😵
  Så underbara mössor du gjort! Man blir glad i hela kroppen av att se dem och att tänka på alla små huvuden som kommer värmas av dem.❤️ Nog är det en stor källa till lycka att kunna hjälpa – på ett eller annat sätt. Kan man inte handarbeta kan man klippa förband eller köpa små plagg på nån loppis för en tia. Vad världen behöver är människor som bryr sig💕
  Kram!

  Svara

 2. eva g
  Mar 01, 2018 @ 21:16:54

  Ditt hjärta är av guld Bibbi, det finns en del som är som du, som gör en massa för de utsatta människorna i världen och jag blir berörd och glad att du/ni finns.
  Vi har olika hjälporganisationer även här i mina trakter, hur mycket vi än hjälper till räcker det inte, för alltid händer det naturkatastrofer m.m. Tänker ofta på dem som vinner enormt stora summor, t.ex EuroJackpott där någon vann nästan 900 miljoner.
  Vad ska man ha dessa pengar till, du får bara en massa bekymmer, många som vill lura på pengar även Bankerna kan göra det. Ge till alla lidande (de är många vem ska man välja), forskning, olika sjukdomar m.m. Sen kanske du får dåligt samvete för att de glömt någon, har du slitit hela ditt långa liv och kanske står med en fot i graven, vilket hån att vinna då. Tusen och åter tusen tankar får jag här, kan det vara lycka med en sådan summa, varför inte dela upp och ge 900 miljoner människor vars en miljon, det låter mera rimligt och roligare. Japp vilka tankar man får.
  Bibbi jag skrattar även åt din brandvarnare, för visst är det så att den absolut ska strejka på natten, du skriver så kul, haha . . .
  Trevligt med goda vänner som överraskar med presenter.
  Vår dotter Tina har varit på NZ ca 2 år, fick också fina saker från det landet.
  Nu är hon och sambon i Kanada ( just nu på Newfoundland) varit där snart 2 år,
  kommer hem i juni. Han är Irländare därför skriver jag en del om just Irland eftersom vi hälsat på i två omgångar, ett underbart folk och vacker land.

  Sköt om dig, du har väl en massa sockar vantar halsdukar att vira in dig i när du går ut i vinter kylan, fniss
  Kram/ Eva

  Svara

 3. Eva
  Mar 02, 2018 @ 15:35:20

  Man blir glad att läsa dina inlägg med vardagslyckor och annat positivt. Det är gott att ha omtänksamma vänner och grannar. Och du är ju själv så omtänksam som stickar och fixar till andra som behöver. Du har rätt , det är också en vardagslycka att kunna göra det.
  Kram till dig från Eva

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: