Konstverk i naturen och inomhus

Nog är det fantastiskt hur vacker vår natur kan te sig ibland. På väg till ”lilla tanten” så går jag över ett friluftsområde som har både skog och stora gräsmattor. Precis vid gångstråket såg jag den här vackra kombinationen av sten, mossa, blad och is. Det är fint att mossan håller sig grön året runt medans allt annat vissnar, mörknar, multnar och ser ut som skrutt.

DSC03106.JPG

När jag var på besök hos lilla tanten så hade hon en stor vas med tulpaner i blandade färger. Nu hade bladen blivit fula och missfärgade så jag bestämde mig för att skala av alla blad, korta stjälkarna och ställa bara blommorna i en vit kruka. Tänkte att då skulle själva blomman hänga med lite längre.  Sedan hampade det sig så att det tog en och en halv vecka innan jag kom tillbaka och då såg krukan med tulpanerna ut så här. Ett helt fantastiskt konstverk. Jag minns inte vilken konstnär det var som sa att folk var konstiga som kastade tulpanerna när de var vissna för det var ju då som de var som allra vackrast. Se själva, nog är det ett vackert konstverk

DSC03159.JPG

När jag promenerar till affären så brukar jag gå smågatorna ner till Hemköp. Det är alltid skoj att se vad folk har i sina trädgårdar och ofta blir man inte ett dugg besviken. Här ska ni få se ett mysko träd. Jag fattar faktiskt ingenting. Växer det så av sig självt eller får det hjälp att formas? Ja jisses om ingen av er vet får jag väl ringa på och fråga eller passa på att fråga i sommar när folk är mer ute på sina tomter. Men visst är det väl ett lattjo träd

DSC03146.JPG

Något jag förstår mig på det är vardagslyckor och gula tulpaner. Här kommer vackra gula tulpaner som jag fick av min granne A-M.

DSC03117.JPG

Nog är livet fyllt av vackra spännande saker bara man tittar tillräckligt noga. Det gäller att se det stora i det lilla och det lilla i det stora. Ge sig tid att se sig omkring. Att låta ögonen leta efter det där lilla extra. Jag tränar på det hela tiden.

Hoppas ni alla har en härlig kylig dag………..med eller utan naturliga konstverk.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. bibbipson
  Feb 07, 2018 @ 15:00:53

  Ja där var många konstverk på samma gång! ❤
  Du har verkligen öga för detta. Det där trädet var lite "skumt" tycker jag. Har ingen aning om det har fått hjälp eller inte, men tycker nog att det måste ha fått det. Men fint och roligt var det ju absolut!
  Har tyvärr inte sett så mycket konstverk idag här hemma. Sitter just nu och tittar på småfåglarna som äter ur vår fågelmatare. Ganska rofyllt, de har de ju inte så lätt i kylan nu. -11 grader ca är det idag. Vi har haft kallare men det känns ändå himla kallt! Hurv!
  Kram! 🙂

  Svara

  • bibbishantverk
   Feb 07, 2018 @ 15:12:19

   Det är väl konstverk nog att få sitta och se hur fåglarna får god och näringsrik mat i kylan. Deras vackra fjädrar är konstverk.
   F ö skulle jag byta mina sketna 1,1 minusgrader mot dina 11 minus alla dagar i veckan. Jag är nog knasig men jag gillar kylan.
   Härligt att höra ifrån dig förresten.

   Svara

 2. Carol
  Feb 07, 2018 @ 20:45:35

  Tack för att du påminner oss att titta noga.. ❤️🌷

  Svara

 3. eva g
  Feb 08, 2018 @ 17:35:14

  Du har så rätt Bibbi om vardagslycka, i det lilla finns det vackra och närmare än man tror, naturens konstverk är det vackraste.
  Stenar med mossa på är vackert när som . . . .
  Tantens tulpaner var riktigt vackra, jag brukar som oftast göra precis som du,
  dröja med att kasta, bara ansa klippa ner nån gång och sen gör tulpanerna som de vill. Det ser ut som en palett där man blandar sina färger, man måste ha en livlig fantasi och sedan ta sig tid att begrunda vad man ser. Då kan man bli förvånad vad man ser, hi hi . . . eller hur Bibbi
  Trädet är en slags cypress och den har man formklippt, man måste hålla efter hela tiden och ju längre den blir desto svårare att klippa.Man kan se det redan på toppen.

  Nej tack Bibbi, vill inte ha en kall kylig dag, väntar på vårvärmen.
  Men visst är luften hög och fin och marken ljus av ny snö, 3 nätter – 16 gr, räcker.
  Varför klaga när jag har varmt i stugan, men jag är sådan när februari är här,
  längtan är som störst till våren.

  Må så gott kram/ Eva

  Svara

 4. Carina
  Feb 09, 2018 @ 01:27:49

  Naturen är vacker, det är nog sant att naturen läker. För när det är trist och tråkigt ute så nog tittar solen fram ibland och man glömmer allt det trista. Idag värmde solen lite grann, då kan till och med att få kisa kännas skönt för ögonen.

  Stora kramen 💖🌸

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: