Vackra bilder, något rart och ufon

Lika bra att börja med ufona och spara det vackra till avslutningen. Jag har ju som ni vet tappat farten i mitt välgörenhetsstickande under året som gått. För lite sedan så slöt jag en pakt med min kompis C om att avsluta alla gamla ufon som bara låg halvfärdiga  i påsar och lådor. Min del i pakten var att jag ska avslut de ufon jag har haft liggande och efter det får jag börja på något annat. Så jag plockade fram mina ufon, en halvstickad vuxenbaggymössa, en påbörjad Yemenväst och en halvstickad filt.  Nu är mössan klar och jag har startat med fortsättningen på Yemenvästen

DSC03054.JPG

Efter den lilla västen ska jag sticka färdigt filten. Sedan ska jag packa ett par filtar och ett gäng mössor och skicka iväg. Nu måste det bli fart på spelet.

Nu var det ju sagt så att jag fick inte påbörja några nya projekt innan jag var klar med mina ufon men där har jag nog fuskat lite tror jag. Eller jag kanske kan åberopa att det bara gällde stickade saker. Nåja, i vilket fall så har jag två andra projekt på gång också. Dem ska jag visa lite senare. Undrar hur fasen man är skapt egentligen när man ständigt börjar på nya saker innan man har slutfört de gamla. Det är i alla fall inget jag har haft med mig hemifrån för där fick man lov att avsluta innan man fick börja på nytt.

Nu ska ni få se på något rart. Killen som köpte mannens bil, min kompis R, kom hit efter jul och hade med sig den här fina blomman och ett jättefint kort till mig. Han vet att jag är barnsligt förtjust i rosa. Det var väl en riktigt fin vardagslycka.

DSC03050.JPG

Men nu ska ni få se hur vackert jag har det här hos mig. Idag gick jag en promenad  till affären. För första gången i mannaminne hade jag inte kameran med mig i väskan och det var lite synd. Vi har ju haft så fuktigt väder länge och nu drog det till och blev fem grader kallt så det är rimfrost på allting. På hela världen här. Det är som att traska runt i ett julkort.

När jag kom hem tog jag kameran och gick ut på altanen och där tog jag den här bilden på spindeltråd på staketet.

DSC03096.JPG

Men det allra vackraste var i alla fall nyponbusken utanför verandan på framsidan. Så otroligt vackert så det tar andan ur en. Tänk att något kan vara så otroligt fint.  Det är nog också en vardagslycka att jag har den utanför mig. Jag ser den varje dag och nu hoppas jag att rimfrosten får sitta kvar ett bra tag.

DSC03100.JPG

Jag hoppas ni har en riktigt bra onsdagseftermiddag…….med eller utan frusna nypon

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. eva g
  Jan 10, 2018 @ 22:00:24

  Ja visst blir naturen speciellt vacker med snö och rimfrost, så vill man ha det på vintern, så tjusig rimfrost bild. Oftast är det ‘framochtillbakaväder’ och den blir man evigt trött på, men vad kan man göra än att bara hänga med. Vi går ju mot ljusare tider igen och det gör mig oerhört glad. Jag har tusen tankar på vårens nyplanteringar m.m. tiden går ju så fort så snart är vi där på ett blink.
  Att få en vårprimula i den färg man gillar är verkligen en vardagslycka Bibbi.
  Så duktigt av dig att ta itu med gamla halvfärdiga hantverk, du är inte den enda som har sådana ufon, hi hi . . . det ordet har jag inte hört om halvfärdigt.
  Må så gott/ Eva

  Svara

 2. bibbipson
  Jan 12, 2018 @ 18:42:43

  Men Wow vilken fin bild på den underbara busken din. ❤
  Vi har också fått rimfrost på träd och buskar, men inte lika mycket som ni.
  Älskar din kommentar, – är som att gå runt i ett julkort! ❤
  Här är en till som har mängder med ufon liggande, och till skillnad från dig så blir nog de flesta aldrig färdiga är jag orolig för.
  Så himla gulligt av killen som köpte bilen! Så sött! ❤
  Har en kompis som också gillar rosa. Jag gillar lila mer men även cerise.
  Kram! ❤

  Svara

 3. Eva
  Jan 13, 2018 @ 12:58:08

  Så vacker nyponbuske !! Tänk att nyponen sitter kvar. Inga fåglar som varit hungriga ? Du lyckades verkligen fota den så perfekt.
  UFON ja !! Det finns det här med och jag har precis lagt ut ett färgigt sådant på min blogg. De går inte att undvika. Man tänder till och så går det ett tag och så tänder man till på något annat. Haha !! Men de blir färdiga till slut.
  Jättesöt blomma och omtanke. Behövs nu. Kram Eva

  Svara

  • bibbishantverk
   Jan 16, 2018 @ 15:20:11

   Det brukar komma massor av sidensvansar och länsa busken på ett par minuter. Men de brukar inte komma förrän det blir riktigt kallt och vi har ju mest havt plusgrader här. Det kallaste som varit är nog fem grader och då ser man inte till några sidensvansar.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: