Men hallå……stopp…jag hinner inte med

DSC03038.JPG

Jag tycker att jag precis har ätit mig igenom den smaskiga jultallriken som jag plockat till mig från alla karotter och pytsar hos min dotter. Vi firade för första gången julafton hemma hos henne och barnbarnet. Hon är ju så rasande duktig på att laga mat och baka så det var skönt att lämna över gamla traditioner i hennes händer. Som sagt mycket mat var det och jag var proppmätt när jag skulle försöka resa mig upp. Tur man har resår i byxlinningen annars hade nog risken varit stor att man vådaskjutit någon med byxknappen. Den effekten har stort intag av kålrotslåda, hemrullade kycklingköttbullar, rödkål och hemgjord Jansson. Jag lovar.

DSC03039.JPG

En liten julkisse som också är förväntansfull och undrar vad i jisses dom där konstiga tvåbentingarna håller på med. Ingenting är ju som det brukar. Kajsa katt blev så glad så hon ylade och pep när det vankades tonfisk. Toppen när man får dela en burk med sin älskade husse.

DSC03043.JPG

Mätt och glad cyklar man hem ifrån sitt härliga julfirande och fixar i ordning soffan i köket med de fina julklappskuddarna jag fick av barnbarnet. Han är rätt stilsäker för att bara vara fjorton år. Vill man sedan lägga ikull sig och läsa så finns det massor av böcker i julkartongen från C. Nedan fyra böcker har blivit utvalda att läsas först så nu ligger de till sig på kökssoffan.

DSC03040.JPG

Ja….det är ju så det är. Jag hinner inte riktigt med. Har ju massor från julen att visa upp men det får väl bli i senare inlägg då eftersom jag är så otroligt långsam.

Vart tog mellandagarna vägen? Jag har inte en susning. Dom var ju här nyss och så många.  Idag är det nyårsafton och jag har ju som sagt just svalt det sista av julmaten, ätit det sista julgodiset från dottern och gjort plats i frysen för alla pajer jag fick i julklapp av dottern. Hur i jisses kan det redan vara nyår? Tiden ramlar iväg och jag kommer snavandes någonstans på efterkälken. Men snart har jag ett alldeles alldeles nytt och fint år att börja leva. Då ska det inte bli någon efterkälke utan full fräs redan från början. Åtminstone känns det så idag just nu. Förmodligen blir det som vanligt, en stilla lunk och det är ju inte helt fel det heller även om jag ibland efterlyser gasen i botten.

Men jag önskar er alla ett gott slut på det gamla året och ett riktigt Gott Nytt 2018.

Jag hoppas det nya året blir ett riktigt fint och bra år för oss alla.

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anne-Charlotte Uddin
  Dec 31, 2017 @ 17:46:00

  Gott Nytt År Bibbi. Hoppas 2018 blir ett fint år 💜
  Från en annan Eskilstunabo

  Svara

  • bibbishantverk
   Dec 31, 2017 @ 17:50:53

   Tusen tack.
   Kul att du hittat hit. Vi får försöka göra 2018 till ett toppenår fyllt av värme och kärlek. Fyllt av glädje och omsorg. Fyllt av galna roliga saker och härliga människor.

   Svara

 2. Anne-Lie
  Dec 31, 2017 @ 21:52:38

  Ja, tiden går alldeles för fort….önskar dig ett Gott Nytt År!
  Nyårskram från Anne-Lie

  Svara

 3. Carol
  Dec 31, 2017 @ 22:49:21

  Gott nytt toppenår, Bibbi!
  Full fräs från start. Eller kanske om ett par dagar😉
  Så finfina kuddar du fick av barnbarnet! Bra smak och öga han har. Och massa gott hos dottern.🎄
  Ja nu får vi svälja jul-och nyårsmat och ta oss an det ena, andra och det tredje. Med GLÄDJE och tillförsikt.🙂🌻
  Kram och tack för att du finns med all uppmuntran i din blogg!

  Svara

 4. eva g
  Jan 01, 2018 @ 00:32:04

  Gott Nytt År vännen
  Eva

  Svara

 5. EvaP
  Jan 01, 2018 @ 11:30:05

  Gott Nytt År från andra sidan viken!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: