Blommor och blader

Sedan jag blev pensionist så har skafferidörren nästan förvandlats till en svängdörr. Jag vet inte riktigt hur många gånger per dag jag är där och letar efter något att äta. Då menar jag inte något nyttigt och närande utan något som kan tillfredsställa sötsuget. Nu är det sällan jag har något sådant hemma för det funkar inte. Jag har karaktär som en silverfisk och proppar i mig allt det gotta samma dag som jag släpat hem det från affären. Ändå är jag där och river i skåpet.

När jag nu var där och rev efter smaskens så såg jag att hyllorna såg för jädrans eländiga ut. Den ena var vitmålad och den andra var täckt med självhäftande plast som såg ut som marmor. Efter bra många år så såg ingen av hyllorna särskilt skojsig ut.  Jag fick för mig att jag skulle ta och måla om hyllorna. Men sen som av en händelse så hittade jag självhäftande plast med blommor och blader på i min pysselbyrå.  Efter fix och trix med plasten som ibland inte ville fästa där den skulle utan istället på mina händer/väggen/saxen eller något annat som kom ivägen så blev jag färdig och jag blev mäkta nöjd med dagens arbetsinsats.  Se själva så snyggt potatisen gör sig i blomsterhavet.

DSC02881.JPG

Nu räckte ju blomstergrejset bara till två hyllor så jag har ett par hyllor kvar.  Det får bli en senare fråga för den ena hyllan som ni ser lite av är proppfull så där syns inte själva hyllan alls och hyllan längst ner måste man nästan huka sig för att se.  Den här hyllan som syns med blommor på nu är den hyllan som man ser direkt när man öppnar dörren så den känns det roligt med att den blivit gladare och roligare. Jag lovar och svär att jag ska ta tag i de andra två hyllorna också. Jag hittade faktiskt vaxat hyllpapper hos min ICAhandlare sist jag var där och botaniserade i butiken. Det kanske vore något.

Nu hoppas jag att ni alla har en kanontorsdag……med eller utan blommiga skafferihyllor.

7 kommentarer (+lägga till din?)

 1. judithjaxon
  Dec 14, 2017 @ 20:54:43

  Så fint det blir. Potatisen gör sig utmärkt bland blomprakten.

  Svara

 2. Carol
  Dec 15, 2017 @ 00:19:13

  Åh så fint det blev! 🌹🌸🍀 Du kan verkligen göra det fint med sånt du har i dina gömmor!
  Här är det just nu också silverfisk-karaktär 🙈 Kram!

  Svara

 3. bibbipson
  Dec 15, 2017 @ 02:29:55

  Ja, det blev ju fint! Potatisen gör sig så fin där så. Jag är också en sån där som letar efter något gott att äta emellanåt. Och när man inte hittar något så kan man till och med nöja sig med något riktigt nyttigt emellanåt. Hihi! 🙂

  Svara

 4. Siv
  Dec 20, 2017 @ 06:13:45

  Ja visst blev det snyggt. Känns alltid bra när man får förnyat något. Känner mycket väl igen det där också när man allt som oftast gläntar på skåpdörren i hopp om att ha något att mumsa på. Går inte att köpa hem nämnvärt för det hinner ju inte ens läggas i skåpet. När jag handlar brukar jag köpa en chokladstång som jag delar med gubben , man måste ju bromsa sig själv för ingen annan gör ju detta. Ha en fin julhelg.

  Svara

 5. Eva
  Dec 22, 2017 @ 20:59:04

  Hyllorna blev ju superfina. Tänk, så gjorde man förr i alla skåp. För att inte tala om att man la papper i botten på sin skolbänk. Det var andra tider än nu. Jag tycker om att sätta upp hyllremsor. Det är också en tradition från förr. Har samlat på min gamla fina av papper. Dem byter jag efter vilken helg det är.
  Ha en härlig jul. Kram Eva

  Svara

  • bibbishantverk
   Dec 22, 2017 @ 21:59:41

   Ja tänk så fint det är med hyllremsor också. Mamma hade röd-vita veckade som var jättefina och satt fast med vita häftstift.
   När man gick i skolan fick man ju sätta vaxat papper om skolböckerna också och sätta en namnetikett utanpå.
   Man var mer rädd om saker och ting förr tror jag.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: