Lustiga djur

Jag hade varit till affären och kom åkande i sakta mak på cykelbanan när det helt plötsligt dök upp ett rådjur från en av sidogatorna. Rådjuret gjorde sig absolut ingen brådska utan traskade över gatan och upp framför mig på cykelbanan, över gångbanan och in i en trädgård. Så här ser korsningen ut. Kortet dock taget vid ett senare tillfälle då jag hade jämt göra att hålla cykeln på rätt ställe samtidigt som jag glodde på rådjuret.

DSC02848.JPG

När jag kom fram till infarten till villan stannade jag och fick upp kameran samtidigt som jag lite hest pep……”men va f-n gör du här, du bor ju långt upp i skogen och det är skitfarligt att bara traska ut på gatan så där”. Som ni ser på bilden så glor rådjuret på mig och undrar vad jag pladdrar om. Men nog blir man snopen och ganska lång i syna’ när man måste bromsa in för att ett rådjur i sakta mak ska traska över cykelbanan.

DSC02806.JPG

En kille som är betydligt mer väluppfostrad är Murre som så fint slickar av besticket efter att ha fått mat upplagd på sin tallrik

DSC02672.JPG

Nu vet jag inte riktigt om det är fina manér att halsa men den gode Murre gillar att dricka direkt ur kranen

DSC02671.JPG

En annan katt är Volvokatten som bott ute vid Volvo i många år. Den får mat av killarna på fabriken och den är som något slags maskot som kommer och går. En morgon hade jag faktiskt sällskap av den lille gynnaren in på området. Förmodligen skulle han kolla om vi skötte oss nere på Reserven innan han traskade tillbaka till SE. Ni ska inte tro att han gick igenom de öppna dubbelgrindarna utan han gick före mig in och igenom vändkorset. Ja jädrars, han visste hur det går till. När det här kortet togs var jag på väg ut till bussen och katten låg mitt på gångvägen och filosoferade över livet och människorna. Jag småpratade lite med honom och då reste han sig och kom emot mig och ville bli kelad. Det blev han givetvis. Mycket. Svart som synden är han den lille rackaren så man ser inte ansiktet ordentligt. Men en raring är han.

DSC01987.JPG

Några ystra fålar som påminde om barndomens indianhästar stötte vi på min kamrat T och jag när vi var ute på lunchpromenad.  Trist att dom måste gå och vanka i leran istället för att få vara i grönskan på andra sidan staketet. Men det finns väl någon mening med det också även om jag inte förstår det.  Men visst är det ganska enkelt att tänka sig att det kommer en indian farande i sina moccasiner och kastar sig upp på närmsta häst och far iväg med vindens hastighet. Eller det kanske bara är jag som har vild fantasi.

DSC02769.JPG

Ett djur som i alla fall håller sig på sin plats och som inte gör något oväntat är den här katten som dottern har tillverkat för marknadsändamål.

DSC02805.JPG

Jag hoppas att ni alla har en riktigt fin måndag……med eller utan lustiga djur

 

7 kommentarer (+lägga till din?)

 1. judithjaxon
  Nov 13, 2017 @ 11:24:09

  Oj det var en brokig skara av djur, lika goa allihop ❤

  Svara

 2. Carol
  Nov 13, 2017 @ 20:51:23

  Milde tid att nästan bli påsprungen av ett rådjur på cykelbanan! 😳 Då är djuret stadsvant så in i bänken… Våra håller sig åtminstone på åkrarna. Här är det full vinter och imorgon bitti lär det bli såphalt när det ska komma regn på minusgradersvägar! Ha det gott Bibbi🌷

  Svara

 3. Anne-Lie
  Nov 13, 2017 @ 21:40:11

  Visst känns det konstigt när skogens djur förvirrar sig in i samhällena.
  Kram!

  Svara

 4. eva g
  Nov 16, 2017 @ 02:07:45

  Hej, hi hi hi och ett gott skratt får man sig alltid hos dig.
  Jag tror att samhällsborna får se mera rådjur än vi som bor på landet, rådjuren har blivit så människor vana och det är inte bra alls. Kanske det finns mer mat i villaträdgårdarna än i skogen, ja nog blir man paff alltid, hi hi . . .
  Det finns älgar som traskat in i folks trädgårdar och ätit sig fulla på äpplen, sen är det inte lätt att få bort dem därifrån, de återkommer gång på gång.
  Katter och hundar är kloka djur, och den svarte katten äger nog kvarteret och gatan tror han, hi hi . . . alla är han vänner på gott och ont.
  Tack raring för kommentar hos mig, jag önskar jag kunde vara så positiv i november som du, men snart har nov. passerat, jippi !
  Godnatt kram/ Eva

  Svara

 5. T
  Nov 20, 2017 @ 19:35:49

  Träffade på Volvokatten idag, första gången faktiskt, på väg tillbaka från Brunnsta, riktigt kelig var den.
  Är det någon som äger katten?
  Hur som helst så såg den ut att må bra, välgödd och fin så det är nog ingen fara med den.

  Svara

  • bibbishantverk
   Nov 20, 2017 @ 22:15:14

   Den där svarta rackaren har traskat omkring i åratal på Volvo. Den är väldigt kelig och social. Är van vid att människorna är snälla. Jag vet inte om någon äger den men jag vet att killarna och tjejerna på SE matar den i alla fall och har gjort i åratal. Den mår bra och är jättefin.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: