Jag gillar hösten

Jag är förtjust i hösten. I det dunkla ljuset, alla fantastiska färger och att livet börjar gå lite mer långsamt. Alla trädgårds- och utemålningsmåsten är borta och återkommer först efter vinter- och vårvilan. Då kommer vi igen med nya krafter.

Något som är jättebra med hösten är att de dagar solen inte lyser så syns det inte hur skitiga fönstren är. Det är skönt för då kan man komma undan putsandet några dagar till. Eller snarare veckor (läs: egentligen månader).

En gul lite större ros i kruka som jag fick av vännerna A och B planterade jag ut i en s k rabatt jag har på baksidan. Idag är det den 14:e oktober och den är full av stora fina knoppar. Det är fantastiskt om den ska ge sig till att blomma i oktober.

 

DSC02792.JPG

Vid vårt sophus hittade jag de här svamparna som växte så fint tillsammans. Jag hoppade av cykeln och tog ett kort och det var nog bra att jag gjorde det för några timmar senare hade gårdskarlen varit framme med gräsklipparen så allt var borta. Men nog är det fantastiskt hur naturen kan fixa till vackra installationer bara sisådär. Många svampar e’re.

DSC02763.JPG

En liten kämpe är väl det här lilla blomstret som krånglat sig upp mellan husväggen och en spricka i asfalten utanför Lilla tantens äldreboende. En asfaltsblomma. Så fint.

DSC02771.JPG

Sist ut i höstens blomsterprakt blir den stora röda ros jag fick av min granne A-M. Jag klippte av stjälken nära blomman och lade den i en skål med vatten. Den klarade sig en och en halv vecka.

DSC02762.JPG

Min vän C frågade hur det var med vår svindyra fontän i år och här kan jag komma med lite nyheter. Den har ju sprutat vatten hyfsat länge men rätt som det var skulle den ju underhållas så man såg de två farbröderna i sin lilla båt guppa omkring om de inte joxade med fontänen. I vilket fall så har den inte sprutat vatten på ett bra tag. Tror jag inte i alla fall för jag har inte varit förbi på någon vecka.  Det ser så eländigt trist ut när den bara ligger där som ett stort plåtskrov som inte ens måsarna vill använda som sittplats längre.

DSC02791.JPG

Dottern har gjort ett par ugglor som ska få följa med ut på marknad i november. Man blir riktigt glad av dom här små figurerna. Hon är duktig med händerna min flicka.

DSC02798.JPG

Jag hoppas ni har en finfin solig lördag……med eller utan svampar och ugglor

 

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Okt 14, 2017 @ 12:15:50

  Åh så fina kort du tagit på höstens prakt! Ja det finns färg och glädje trots att naturen förbereder sig för sin vintervila.
  Kanske har öven fontänen gått till vila? Den är verkligen ett sorgligt kapitel och man vet inte om man ska skratta eller gråta åt åbäket. Maken till klantbygge får man nog leta efter! 😫
  Jättesöta ugglor som kommit till världen genom dotterns flinka fingrar😍
  Nu kikar äntligen solen fram efter morgonens dusch så det kanske blir en brittsommardag som utlovades. Tänk om vi skulle ta oss en cykeltur längs skogsvägen? Men då får vi nog ta på oss reflexvästar så de inte tror att vi är älgar och skjuter på oss! 😰🦌
  En god lördag tillönskas alla Bibbis vänner!

  Svara

 2. eva g
  Okt 21, 2017 @ 23:48:33

  Hösten kan vara vacker när solen lyser på löven och då blir naturen helt annorlunda ett tag, sen när löven ligger på marken blir det grått och trist.
  Ja då får även vi människor gå till vintervilan, tänk om det vore så enkelt att kunna gå i ide, det är min önskan, hi hi . . .
  Tur det finns någon som gillar hösten på rätt sätt.
  Men allt har en mening med de fyra årstiderna, eller hur ? ! Evig vår – sommar vore inte heller kul, man hade säkert tröttnat på det också.
  Söta ugglor din dotter gjort, trodde att det var du som var så flink, min ena dotter håller också på med att virka m.m. hon har det inte från mig.
  Denna helg har några redan börjat med julmarknad, det är alldeles för tidigt tycker jag, när julen till sist är där, ja då är varenda unge och kanske äldre trötta på allt vad jul heter. Ja så känner i varje fall jag, till sist blir allt framskjutet, helt galet.

  Må så gott/ Eva

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: