Onsdagsmarknader i Malmköping

Tre onsdagar under sommaren ordnar Malmköping marknad på det lilla lilla torget i mitten av byn. Det är en lagom stor marknad och det är jättemysigt att stå där.  Det säljs närodlat, lite hantverk, ull, mat av alla sorter och bär och växter. Ja lite av varje.  Förra sommaren var jag ju inte med för då hade ju min man nyligen gått bort men i år försökte jag hänga med. Jag hade inget eget bord utan bara en stång med mina trekantssjalar och lite småsaker ovanpå boxen dom legat i. Lagom för mig. Min kompis hade ju ett bord så min stång stod vid henne.

Det jag blev allra mest förälskad i var vackra ljuslyktor av fina glas med decoupage. Det var Pernilla Eriksson som till vardags stöper ljus i stearin som även tillverkat massor av olika saker i decoupage. Jag upptäckte att jag glömt att ta kort på de fina ljusen som hon tillverkar men ni är välkomna att titta in till henne på http://www.ljustorpet.se . Men här har ni ett litet smakprov på mina förälskelser

DSC02466.JPG

DSC02463.JPG

En thailändsk tjej och hennes systrar har plockat blåbär. 9 knökfulla backar. De gick åt som smör i solsken eftersom det varit så otroligt torrt här så har det inte funnits så mycket bär i skogen. Men vissa ställen har haft mycket och de är ju de ställena som ligger nära vatten. Tjejerna har i alla fall legat i som uttrar. Har någon av er hört talas om vita blåbär? Det hade inte jag i alla fall. Den ena tjejen och hennes man hade hittat fyra plantor med vita blåbär för flera år sedan. Nu har det väldigt mycket och ökar för varje år. Jag trodde dom plockat kart men ville inte säga något men så bjöd dom och banne mig dom var mogna och smakade precis som vanliga blåbär. Himla konstigt. Här ser ni bild på både blå och vita blåbär

DSC02470.JPG

Några som hade det väldigt bekvämt i värmen på torget var de här två gynnarna som verkligen åkte ståndsmässigt. Kanonbra tänkt av de tvåbenta ägarna som insett att det här var det tryggaste färdmedlet

 

DSC02467.JPG

Jag har fler bilder men de kommer i ett senare inlägg. Dessutom ska jag ju på marknad på lördag igen. Jisses, jag förstår inte hur jag ska hinna med allt. Men jag dokumenterar med kameran och sedan får ni se i efterhand. Lååååååångt efter *S*. Men ni har väl inte bråttom eller hur? Nä….jag tänkte väl det. Då får det bli så.

Dagens vardagslycka får bli när min vän B ringde på och hade med sig rykande färska ostfrallor, smör och ost och jag bara hade att koka kaffe. Det var marrigt må ni tro. Mums. Tack för en mysig fikastund (i all enkelhet eller hur kära B).

Jag hoppas ni har en kanontisdag………med eller utan bita blåbär

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Eva
  Aug 16, 2017 @ 10:18:13

  Vita blåbär, det var underligt. Jag hade också trott att de var omogna. Naturen lurar en ibland. Men du vet jag har en vit blåklocka på vår sommarstugetomt. Det måste vara något med jorden …eller ?
  Så otroligt vackra ljuslyktor med decoupage. Tänk vad mycket man kan tillverka för hand. Det gäller bara att komma på det. Hoppas att du fick lite försäljning på dina vackra sjalar också.
  Ha det gott. Kram Eva

  Svara

 2. eva g
  Aug 16, 2017 @ 14:19:23

  Vilka trevliga marknader du går på, här i vårt samhälle blir det en gång om året i början på september, kan inte påstå att de har något speciellt kul att visa där.
  Men när det blir julmarknader på olika platser då finns det en uppsjö av saker att köpa och de är dyra som attan. Du visar jätte fina glas och skålar som du gillade, jag tyckte likaså.
  Vita blåbär har jag aldrig hört talas om, men varför inte, jag har vita smultron i min trädgård och de smakar mycket gott, bättre än de andra vill jag påstå.
  De asiatiska tjejerna är mycket flinka i fingrarna och jag vet några här som plockar många och säljer. Vi ska till Norrahammar där barnbarn Jennie bor med familj, de har även en skogsträdgård och på den växer massor av blåbär. Så i de närliggande markerna finns fantastiska blåbärsställen.
  Jag myser gott när jag ser de små söta vovvarna Papillon, ett mycket bra sätt att ha de små i när man går på marknad, de slpper bli trampade på tårna, ‘fniss’
  Gör du egna sjalar till försäljning ? Jag är nämligen en som älskar sjalar, jag kallar mig själv för ‘sjaloman’, hi hi jag har över 60 st sjalar och de blir aldrig för många.

  Må gott/ Eva

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: