Torrt, rosor, mat och gröna händer

Jag har en vän som bor neråt Boråstrakten och hon mailar gång på gång om att det regnar. De får översvämning och det liksom bara forsar ner. Stup i kvarten.  Så är det inte hos mig men jag önskade att det skulle regna en hel vecka i sträck här. Det skulle behövas för det är så torrt. När jag går över den lilla plätten som är min gräsmatta så knastrar det under fötterna och det är inte ens gult längre utan grått.  Här ska ni få se hur det ser ut i ena ändan av gräsmattan. Helt galet torrt.

DSC02577.JPG Det enda som är bra med torkan är att jag slipper klippa gräsmattan så ofta. Jag har klippt den två gånger i år.  Området där jag bor är byggt på gammal träskmark så det går ådror med vatten lite kors och tvärs. Som ni ser så är det torrt på baksidan hos mig men på framsidan hos min granne ser det ut så här

DSC02523.JPG

DSC02520.JPG

Jag tror det har regnat sammanlagt 10 minuter på en månad. Det är knappt det ger utslag i regnmätaren. Den har förresten gett upp andan också. Jag skulle ta in den och göra rent den och då upptäckte jag att den läckte. Nu skiter jag i att köpa en ny. Känns onödigt när det i alla fall inte kommer något regn. Dessutom får det vara vilket väder det vill nu när jag har blivit pensionist. Nu väljer jag ju själv om jag vill gå ut. Skulle det nu promt vara så att jag absolut vill ha reda på hur mycket det har regnat så kan jag fråga mina närmaste grannar för dom har en finfin regnmätare. Åka lite snålskjuts alltså.

Vardagslycka är när bästa vännen ringer på dörren och kommer med en stor kasse med pasta. Hon och hennes man hade varit på utflykt till Barillafabriken. Det gjorde dom rätt i för jisses så mycket dom hade med sig hem. Åt mig. Tack snälla B och A som alltid tänker på mig. Vardagslycka är ju också att människor ger sig tid att komma förbi och höra av sig trots att det är sommar och ”resa-runt-i-Sverige-tid” eller ”sköta-sommarstället-tid”.

Dottern har ärvt sin pappas gröna händer för hon får saker att växa och frodas. Det får inte jag. Jag har bara ett fåtal blommor kvar nu sedan mannen gick bort. Jag vet inte vad jag gör för fel. Dom vill inte. Inte jag heller förresten för jag blir sur när dom inte gör som jag vill. Alltså växer fint och blommar eller i alla fall överlever. Men dotra hon odlar hon. Nu har hon drivit upp jalapenos. Se bara

DSC02394.JPG

Hon har fullt med plantor i kök och vardagsrum. Nu har hon gjort någon slags inläggning och hade med sig några små skivor som smakprov åt mig då hon var där sist. Jag är ju glupen så innan hon sagt att jag skulle ta det lugnt så stoppade jag en stor skiva i munnen, tuggade och svalde. Sen tror jag det brände hål i korkmattan för jädrars så starkt det var. Förmodligen rök det ur öronen också. Det var bara att kippa efter luft och stoppa in något snällt i munnen.  Då förklarade dottern lugnt att dom var jättestarka och skulle tas i småbitar tillsammans med annan föda. Jahaja, jag borde kanske ha väntat. Men vilket jädra drag det var i dom jalapenosarna. Piju! Veckan efter stod jag på marknad i Malmköping och då var det några som sålde likadana plantor för 120:- styck. Så jag tipsade dottern om att hon kunde driva upp och så kunde jag sälja när vi står på marknader nästa sommar. Hon brukar dock ha en del virkat med på mitt bord men man kan väl utöka med något nytt.

En som är en raring, en pälsboll och en liten ulltass det är liten Kajsa. Dottern och barnbarnets katt. Hon är liten till växten och jättefin. Hon skickar en liten hälsning till er alla.

DSC02404.JPG

Jag hoppas ni alla har en finfin tisdag…….med eller utan torrsprickor och små röda kattor

 

 

 

 

 

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Aug 01, 2017 @ 12:57:48

  Du milde så torrt du har det! Ser ju ut som i öknen…Men nu MÅSTE ni väl få en släng av sleven av det regnväder som ska dra in över landet de kommande fem dygnen enl vädermannen? Ojoj så starkt det måste varit med de däringa jalapenosarna😖 Då borde de ju räcka väldans länge om man bara ska ta lite åt gången. Säkert en säljsuccé till marknaderna framöver! Hon kan hon, dottern.
  Blommor är ett eget släkte. Köp ”garderobsblommor” de går knappt att ta död på… Möjligtvis om du vattnar för mycket kanske. Idag ska jag njuta av solen. Här är den rätt sällsynt nämligen. Håller tummarna för regn hos dej! Kram

  Svara

  • bibbishantverk
   Aug 08, 2017 @ 18:09:24

   Jag har en garderobsblomma som jag köpte som skott på en loppis. Jag kan inte påstå att den växt sig kämpahög på ett år men tio cm har den väl rakat i höjden den lilla växten. Få se hur länge den står ut med mina ogröna fingrar.

   Svara

 2. Eva
  Aug 03, 2017 @ 17:17:16

  Torrt har du på gräsmattan och här kan vi nog bada (nästan) varannan dag. Idag är en sådan dag. det är för trist. Förr kunde man ha sommarväder en hel vecka , men inte i år. Här i alla fall. Det positiva är att grönsakspallkragarna dignar . Jag tar vara på allt jag kan för de egna grönsakerna smakar bättre än köpta. !!! Det är väl känslan förstås. Men du ser med dotterns odlingar. Toppen.
  Ha det gott. Hoppas du får lite regn så inte allt torkar upp. Kram Eva

  Svara

  • bibbishantverk
   Aug 08, 2017 @ 18:10:51

   NU har vi fått 30 mm regn. Äntligen. Det kom över en natt och en dag och var verkligen välbehövligt. Men det innebär att gräset fick en väldig fart med att växa så nu måste jag nog klippa gräsmattan snart igen.

   Svara

 3. eva g
  Aug 08, 2017 @ 11:24:02

  Hej, jag funderat länge om det är jag som skrivit kommentaren ovan, för det kunde vara jag också, det finns många ‘Evor’ i bloggvärlden, men jag har tagit till med eva g så vet jag själv vem jag är, hi hi . . .
  Ja det är inte kul med ‘torrt som fnöske’ och inte heller översvämningar, aldrig blir det lagom i världen. Här har vi haft en grön gräsmatta hela sommaren, fast den börjat att se lite vissen och trött ut men nu efter flera dagars regn har den åter blivit fräsch. Min växter och grönsaker i pallkragarna behövde också få ett rejält uppsving
  för hur det än är så börjar man bli trött på att vattna. Idag är det en riktig varm sommardag och det vill man gärna få också. Tänker på alla skolbarn m.m. som kan få njuta de sista dagarna innan de börjar plugga igen.
  Vackra rosor, då är de inte dina förstår jag, hi hi . . . men de gillar sol och värme.
  Tur du har en dotter med gröna fingrar och då får du även vara mormor till ulltussen Kajsa. Vi har haft två röda katter under årens lopp, nu har vi bara Ludde.

  Må så gott/ eva g

  Svara

  • bibbishantverk
   Aug 08, 2017 @ 18:13:02

   Vi har ju fått 30 mm nu för ett par dagar sedan. Jätteskönt. Eskilstuna har varit torrast i hela Sverige under sommaren stod det i tidningen.
   Lilla Ludde följer jag må du tro. Det är en riktig goding.
   Och nej……det var inte du som skrivit kommentaren över. Men det är inte helt lätt ibland att veta var man varit och farit runt.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: