Nu var det nog

I början på året så funderade jag på det där med pengar och pension. Jag har ju jobbat halvtid största delen av mitt liv och däremellan hoppat in och jobbat extra som uska mellan varven. Så någon hejdundrande pension var det ju inte att se fram emot. Ni vet sådana däringa fallskärmar som de flesta mer eller mindre oärliga makthavarna vecklar ut när skiten hamnar i fläkten.  Nä någon sådan var det då inte att tänka sig. Lika bra det förresten för jag tror man förändras som person om man är van att klara sig på smått och sedan vräks det pengar över en. Det kan nog få den mest ståndaktige att vackla.

Nåja, så långt var jag i mina funderingar när jag kom att tänka på att man kan aldrig kalla sig fattig om man har råd att röka. Det är dyrt att vara rökare i Sverige. Mina cig kostade 60:- asken. Jag rökte ett paket om dagen och har gjort det i alldeles för många år. Då är man inte fattig.

I början på året gick jag och väntade på besked om jag skulle få avtalspension som jag ansökt om. Företaget ville bli av med folk och då är det ju lämpligt att börja med de äldsta tyckte jag. De unga behöver ha jobbet kvar. Jag har gjort mitt efter nästan 43 år på företaget.  Med tanke på att jag då skulle få mindre än lönen fick mig in på tankebanan att oj jag kanske blir fattig. Jag kanske måste sluta röka.

Men så snodde tankarna runt lite till och hamnade rätt. Varför ska jag vänta och se om jag blir fattig eller inte. Varför inte sluta röka ändå. Sagt och gjort. Jag bestämde ett datum. När den dagens kväll kom skulle jag ha rökt min sista cigarett.  Det var den 27:e januari och jag har inte rökt sedan dess. Inte ett bloss. Det märkliga är att jag har inte en endaste gång varit sugen och haft svårt att låta bli. Jag umgås som vanligt med dem som röker och det berör mig inte alls. Lite konstigt alltså för jag har ju i alla fall rökt i 50 år.  Så jag säger som Dag-Otto….hä ä det ökfitt. Heja mig!

Här ska ni få en liten kavalkad av vardagslyckor som den här sega människan bakom bloggen ligger efter med att visa upp. Men vardagslyckor är ju sådant som stannar i hjärtat så det har ju egentligen ingen roll.

DSC02196.JPG

Årets första tussilago som barnbarnet hade plockat på vägen hem till mig. Små underbara solar som talar om att våren verkligen är här.

DSC02241.JPG

Gullvivor som påminner mig om barndomen då min pappa kom hem från skogen med en stor bukett åt mig. Dessa har jag fått av mina grannar A_M och I.

DSC02274.JPG

Även denna bukett kommer ifrån mina närmaste grannar A-M och I. Tusen tack. Även dessa är ju barndomsminnen.Varje dag blir jag påmind om att att jag har det väldigt bra. Att jag har människor omkring mig som bryr sig om och som finns för mig i både skratt och gråt. Det är fantastiskt. Jag är oändligt tacksam för det.

Jag hoppas ni alla har en kanonfin torsdag………helst utan cig men med mycket blommor.

 

 

11 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anne-Lie
  Jun 15, 2017 @ 09:45:42

  Grattis…Så duktig du är som slutat röka och inte haft ett enda litet återfall.
  Jag städar idag, pojkarna frågade när de gick till skolan om vi ska ha gäster. Nej svarar jag. Behöver städa ändå. Fast det finns ju roligare saker att göra än att städa.
  Kram!

  Svara

 2. Carol
  Jun 15, 2017 @ 23:25:07

  Du är fantastisk Bibbi! Att sluta så där tvärtvärt! 👍 Och så skönt att du slapp sug och elände då du väl slutade. Amazing grejs!👏
  Tänk att vi har så mycket blommor alldeles gratis ikring oss.😍 Och nu är det lupinernas tur… Denna ståtliga växt (ogräs) i mina favoritfärger som så överdådigt lyser upp motorvägarnas diken. Och i vår trädgård har vi flera rhododendronbuskar som nu är tunga av blommor. Det är sannerligen gott för själ och hjärta med blommor!
  För att inte tala om sommarlov…. DET är gott för hela människan 😃

  Svara

 3. EvaP
  Jun 16, 2017 @ 11:29:23

  Fantastiskt att du slutat röka. Heja heja!! Och jättefina blommor. Kram!

  Svara

 4. bibbipson
  Jun 18, 2017 @ 00:36:08

  Men jag får gratulera! Det var strongt gjort efter att ha rökt så länge! Du är ju en riktig superkvinna ju! Tack även för vardagslyckorna! Så jättefina! ❤

  Svara

 5. Eva
  Jun 20, 2017 @ 11:14:59

  Åh så underbart att få små buketter bara så där. Och grattis att du slutat röka !! Där sparar du en hel del . Och hälsan tackar väl för det med. Jag har ingen erfarenhet av rökning. När jag var tonåring gjorde min pappa en deal med mig. Han slutade röka och la undan alla cigarettpengar som jag skulle få om jag inte började. De skulle användas till språkresor. På det viset kom jag till England (2 ggr) Frankrike och Schweiz på somrarna. Och sen var jag inte intresserad av cig längre. På köpet väcktes ett språkintresse. Så blev det för mig.
  Önskar dig en skön midsommar. Kram Eva

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: