Värme åt olika håll

DSC02066.JPG

När en vän hör av sig och behöver fjärrvärme till människor i nöd då är det bra att ha en fylld välgörenhetslåda eftersom det fortfarande går väldigt trögt med hantverkeriet.  Jag hade i alla fall lite smått och gott av olika slag att skicka till min vän C för vidare befordran. Nu ser man nästan botten på lådan så jag måste få upp farten lite igen. Jag har faktiskt stickat lite på bussen hem från jobbet vissa dagar. Har i alla fall med mig en liten stickning i väskan.

Av någon underlig anledning så skickar jag fortfarande med posten. Ja, eller som det nu heter, Postnord. Ett riktigt sunkigt och unket företag.  Jag skickar ofta kort och frankerar med brevporto. Då ska det levereras dagen därpå. Det händer aldrig numera. Förr funkade det kanoners. Nu kan det ta både tre och fyra dagar innan det kommer fram. Man betalar för A-post men får B-posthantering.  Det här paketet kom i alla fall fram i tid men tog god tid på sig.

C är en klok kvinna för hon skickar med Schenker. Det funkar fint och tänk så mycket fint och roligt ryms i ett paket från henne. Här ska ni se

DSC02123.JPG

Den underbara boken om Denis Mukwege ska jag spara på lite. F ö var det ju ett tv- program  om honom och Panzisjukhuset här om kvällen. En fantastisk medmänniska som försöker ”laga” trasiga kvinnor och barn. Jag skulle önska att det var hans tur att få fredspriset snart nog. Han har väl varit kandidat vid ett par tillfällen om jag inte minns fel.

Massor av böcker, en fin årsalmanacka från AFFC och en vacker tulpankasse.  Garn, servetter och etiketter, ja den goda C lyckas få ner så himla mycket i en liten kartong. Tror hon trollar faktiskt.  Kul med böckerna för C har fått mig att börja läsa författare som jag aldrig läst förut.

Så visst är väl det en form av vardagslycka åt två håll. Att ha möjlighet att skänka värme och att ha förmånen att få ta emot omtanke.

Jag hoppas ni har en kanonsöndag……med eller utan värmepaket

 

 

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Jan 29, 2017 @ 16:24:28

  Paket är bra! Både att skicka (utom med Postnord då..) och att få. Att få ge och att få ta emot. Livets och hjärtats puls…❤️
  Tack för att du finns, kära Bibbi! Du både lyser och värmer – många! 💕

  Svara

 2. Anne-Lie
  Jan 30, 2017 @ 10:21:41

  Ja, det går ju inte an att se botten på lådan, fram med garn och stickor och sätt fart…måste alltid finnas ett litet ”lager” med hemstickat.
  Kram!

  Svara

 3. Maidi
  Jan 31, 2017 @ 10:10:59

  Blir lite full i skratt när du pratar om posten. Både gubben och jag har jobbat med olika saker på just posten i hela vårt liv. Det var nog när vi båda slutade som det började gå utför.
  När vi började en gång på 70-talet så var det en säker arbetsplats och tempot var behagligt.
  Idag kan vem som helst bli avskedad och de som är kvar får jobba för flera personer.
  Mina gamla jobbarkompisar som jobbar nätter har det rent för jävligt så jag är glad att jag fick sluta i tid.

  Kram Maidi

  Svara

 4. Gunnel Moberg
  Jan 31, 2017 @ 11:40:44

  Jag skrev en kommentar här som aldrig kom in, så därför testar jag med Facebook-kontot. Jag brukar anlita Schenker. Har funkat bra än så länge.

  Svara

 5. Eva
  Feb 08, 2017 @ 16:14:38

  Oj vilket roligt paket du fick . Klokt att skicka med Schenker. Ett examenskort som min svärmor skickade tog en hel vecka och kom inte fram till examensdagen. Då blir man sur !!! Men vilka fantastiska paket du skickar iväg. Så omtänksamt och generöst. Där kan du ana många glada lyckliga mottagare. Stort + till dig.
  Kram Eva

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: