Jag blandar och ger

Från absolut barmark och cykelväder så ramlade det ner så mycket snö så man höll på att få dåndimpen. Dra på trissor så chockad man blev när man skulle försöka öppna ytterdörren på morgonen. Det var att ta i och fösa upp den. Tur man är stark som en oxe.  Men vackert var det ute. Som ett julkort.

DSC02101.JPG

Innan all denna snö trillade ner över mig så satt jag en lunch och väntade på bussen för att åka hem från jobbet. Mitt emot mig var träden så vackra mot himlen.

dsc02064

Nu var det ju ett tag sedan jag skrev något om vårt svinaktigt dyra eluppvärmda torg. Men nu ser ni kommer det här. Joråsåatt…….är det någon som vill slå ner ändan på någon av de eluppvärmda sofforna?

DSC02106.JPG

Eller med livet som insats försöka ta sig över det eluppvärmda torget? Hur kan det ens vara möjligt att betala för något som inte funkar. Någonsin. Jag blir så trött.

DSC02104.JPG

Nä nu får det inte bli alltför tjurigt så nu kommer några glädjande inslag i bloggandet. Dessa går under benämningen vardagslycka och är något som är värt mer än guld och gröna skogar. Det är något som sätter guldkant på tillvaron och som visar att man har människor omkring sig som tycker om och bryr sig om en. Vardagslycka är något som man får ta till sig, stort som smått och låta stanna i hjärtat som en stor värme.

Vardagslycka är när någon ringer på dörren och lämnar goda nybakade kakor. Tack snälla B för smasket.

DSC02068.JPG

Vardagslycka är också när dotter och barnbarn kommer hem till mig och lagar mat. Den här gången blev det pasta med currybearnaisesås och kyckling. Det var första gången de lagat mat tillsammans hemma hos mig. Det brukar ju vara barnbarnet som står för fiolerna annars. Gott var det och se så fint barnbarnet dekorerat kanten på min tallrik med små coctailtomater. En riktig festmåltid.

DSC02004.JPG

Vardagslycka är också när bästa R ringer på dörren och kommer med så fina gåvor till mig. Man blir glad i hela kroppen för jag vet hur noggrant han har valt. Vi fikade och hade väldigt mycket att diskutera. Tiden bara ramlar iväg och vi har jättemysigt tillsammans. Ljus och servetter är ju något som jag verkligen gillar och dessa var toppen. Tack fina R.

DSC02099.JPG

Sist ut av dagens vardagslyckor får vara dotterns julklapp till mig. En halskrage som förmodligen tål verklig extremkyla. Jag tog den på mig när jag skulle till Lilla Tanten igår när det var -12 grader. När jag efter tjugo minuter kommit ner till stan var jag tvungen att ta av mig den för jag höll på att få dåndimpen av värme. Kors i hela friden, jag har aldrig i hela livet haft något så varmt. Den gick dessutom att vika upp så den skyddade större delen av öronen också. En absolut kanonkrage. Tack älskade S för den värmen.

DSC02100.JPG

Nu hoppas jag att ni alla har en fin lördag……helst med fullt av vardagslyckor.

 

 

 

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Gunnel
  Jan 08, 2017 @ 10:30:18

  Lite snö har vi här med, men det går inte att jämföra med hos dig. Kommungubbarna får väl skotta bort snön på de ”uppvärmda” bänkarna och sitta där och ha sina möten. Då kanske det fixas till. Mysigt med vardagslyckor. Kram

  Svara

 2. Anne-Lie
  Jan 10, 2017 @ 14:25:43

  Härliga ”vardagslyckor” Så fint garnerat med tomater tunt hela tallriken.
  det var inte dåligt med snö ni fått….Men fint är det. Var i växjö i går och där är inte snön fin, precis svart av alla avgaser. Nej fy, tacka vet jag att bo på landet.
  Kram!

  Svara

 3. Eva
  Jan 11, 2017 @ 23:49:48

  Du är verkligen duktig på att glädja dig åt dina vardagslyckor. Vilket härligt fat med tomaterna !!! Jag tror vi slentrianmässigt inte alltid ser dem. Om jag skulle tänka positivt på idag… denna dag som det varit skitväder………….jo, lycka att alla fåglar hittar till vår ”restaurang” och låter mig njuta av att titta på dem, lycka över att kunna bevara fina julsaker från mitt föräldrahem som jag försiktigt packat ner idag, lycka över att fortfarande laga middag av egen skörd, en härlig rotfruktspytt. Ja du ser. . Bara man tänker efter så.
  Ha det gott. Kram Eva

  Svara

 4. bibbipson
  Jan 14, 2017 @ 20:39:41

  Haha! Ja det där torget kan man ju verkligen skratta åt! Och det värsta är väl att de som designat detta säkerligen kvitterat ut en ganska stor summa pengar för detta! För ett torg som inte fungerar som det är tänkt.
  Är så glad att du har de där fina grannarna som kommer med vardagsglädje till dig. Och så roligt ditt barnbarn dekorerat tallriken. Såg riktigt gott ut!
  Fina bilder på snön som kommit, en hel del.
  Vi fick snö igen nu, men det kunde inte bestämma sig om det skulle vara plus- eller minus-grader här. Idag är det -6 grader kallt, igår var det ca +3. Men vitt och fint har vi i alla fall. 🙂

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: