Mössor, en gris och en ren

Ja det här inlägget blir lite blandat för jag har samlat på mig bilder som inte blivit skrivna om tidigare. Så nu börjar vi.

Dottern som är rapp i tassarna har virkat en massa vändbara mössor som jag ska ha med mig när det är marknad. Nu gick det några på sista marknaden men resten får ligga till sig till nästa års höst och vintermarknader. Mössorna är jättefina och väldigt stadiga. På ena sidan är dom randiga och vänder man på dem blir de rutiga eller lite våffelmönstrade. Den rosa mössan är vänd så där kan ni se skillnaden.

DSC02045.JPG

Sedan tog hon och trollade ihop en mössa åt sig själv. Men man ska ju inte vara lik alla andra så hon gjorde en tofs som var nästan lika stor som huvudet. En rolig mössa blev det i alla fall.

DSC02072.JPG

Sen har jag ju min goa vän och granne B som fixar och trixar med garn och stickor. Jag fattar inte varifrån hon får alla roliga mönster för ofta gör hon grejer som jag aldrig tidigare har sett någonstans. Hon vågar sig på, testar och får till slut ihop något som alla tycker är jättefint, roligt eller häftigt medan hon själv nästan aldrig är nöjd med resultatet. Den här gången har hon gjort en adventsgris som man använder batteriljus till. Jag tycker att den är jätterolig. Annorlunda och ovanlig.

DSC02043.JPG

När vi nu ändå är i djurvärlden så ska ni få se en bild på vad jag hittade i Västerås då jag var där. Lite överallt i stan så är olika djur utplacerade och en del gör reklam för något. Den här renen låg i badet och gonade sig nära Stora Torget. Det blåste kallt ute och jag nästan kände hur skönt det skulle vara att krypa ner i ett varmt bad. Vilket jag också gjorde när jag kom hem från utflykten.

DSC02026.JPG

Dagens vardagslycka får vara de fina nystanen som min kamrat T gav mig sist vi träffades. Tro mig eller ej men jag har lagt upp och börjat sticka på en dubbel halsduk. Stickningen har jag liggandes hos Lilla Tanten för det funkar bäst att sticka när jag är där. Då har jag sällskap och hon är van vid att jag alltid stickat när vi setts. Det som stickas eller virkas av garn jag fått till skänks går iväg till olika insamlingar som ska ge värme åt frusna barn. Vartenda nystan är värdefullt och kommer till stor nytta. Visst är det väl fint och värdefullt att man har vänner som tänker på en i olika sammanhang. Som tänker på att ta tillvara på t ex garn för att lämna över till mig. Då blir man en länk i en kedja som ger fjärrvärme. Det är fint och jag hoppas att de som skänkt mig garn tänker på det. Att garnet gör dem till värmegivare till någon frusen liten.

DSC02069.JPG

Jag hoppas ni alla har en riktigt fin helg……..med eller utan adventsgrisar.

 

 

 

9 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Dec 18, 2016 @ 13:11:40

  Åh så mycket härliga garnbilder det var idag😍
  Du vet att jag är en garngalning så jag fröjdas här i soffan!
  En adventsgris är det nog inte många som har..
  Jag har sett bilder på dem på nätet men inte fattat hur man kan trolla ihop dem. Du är en lyckost som fått en.
  Så läckra mössor din dotter gjort! Är de dubbla eller blir det så på insidan på någe sätt av virktekniken?
  Här ska fortsättas med pippimössan som borde varit klar för länge sedan… Efter den är det ändå en kvar på beställningen så jag får sätta fart här! Tur att det är hockey på TV så man får lite draghjälp.
  Så klok du är som har dina projekt utlokaliserade där du har sällskap. För visst är det såå mycket mer inspirerande att sticka när det finns andra runt ikring! Tycker att det skulle vara OK att sticka på föreläsningar, sammanträden och andra samlingar… 😃Och fester!
  För tänk så många frusna som kunde få värme samtidigt som vi diskuterar budget och omändringar i produktionen..
  Kram till dej, Bibbi🎈

  Svara

  • bibbishantverk
   Dec 18, 2016 @ 13:19:47

   Det är tekniken som gör att det blir dubbelt. Kolla i lådan från mig.
   Om man fått sticka under långrandiga möten så hade man säkert hängt med bättre på vad som sades. Istället börjar man tänka på annat och svävar iväg.
   Det är inte min gris utan jag tog bara kort på den för jag tyckte den var skojsig. Den blir säkert julklapp till någon.

   Svara

 2. Anne-Lie
  Dec 18, 2016 @ 15:39:03

  Jag får också en massa garner av mina vänner eftersom de vet att jag stickar till olika hjälporganisationer. Och jag tar tacksamt emot. De där mössorna var kanonfina, verkar vara ett bra mönster. Nu undrar jag om du möjligtvis har ett mönster som du vill dela med dig av på mössorna till mig.
  I så fall får du gärna maila det till mig. annelie61w@gmail.com

  Svara

  • bibbishantverk
   Dec 18, 2016 @ 17:25:39

   Ja jag vet att du är en mycket energisk och skicklig stickare. Mönstret är skickat till dig.
   Visst är det härligt med garngåvor. Vi har en väldig tur som får sådana.

   Svara

 3. Anne-Lie
  Dec 18, 2016 @ 17:27:17

  Tack för beskrivningen. Kram!

  Svara

 4. Eva
  Dec 18, 2016 @ 23:21:15

  Sså himla fina mössor. Måste vara roliga att sticka. Och så festligt att bara kunna vända den och så är den helt ny.
  Snällt att du får garn av vänliga människor. Det är nog många som har garnförråd i sina gömmor. Jag brukar hitta på Secondhand fast då är det ofta bara ett nystan. Men det passar till min filt av African flower. Den ska jag ta tag i på nyåret.
  Ha en go´ julvecka. Kram Eva

  Svara

 5. eva
  Dec 20, 2016 @ 18:21:44

  Tänk att en ren i ett badkar kan smitta lilla Bibbi, så bra och skönt.
  Det gör att man går ner i varv och tänker en stund på sin egna lycka.
  Badkar har vi inte inne men ute, då badar jag i solen, hi hi . . .
  Nu har vi lapat sol och värme på Teneriffa en vecka och jag är mer än nöjd.
  Ha en fin julvecka/ Eva

  Svara

 6. bibbipson
  Dec 26, 2016 @ 23:46:03

  Så fina mössor! En duktig dotter har du! Och vilken mysig gris!
  Alltid härligt med ett bad, men numera blir det dusch eftersom vi har satt kissens kattlåda i badkaret! 😉

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: