Broddar istället för…..

Jag har en arbetskamrat på jobbet som i många år har gett mig och ytterligare en kvinnlig kollega choklad i julklapp. Det är kanoners. Det är ju nästan det bästa man kan få när man är långledig över jul och nyår. Då kan man ju ligga och läsa och käka praliner hur länge som helst. Så den julklappen var alltid finfin att få.

Nu fick väl den här arbetskamraten spunk ett år för när jag öppnade min julklapp så var det ett par broddar. Broddar! Vem farao vill ha broddar när man bespetsat sig på choklad? Inte otacksamma jag i alla fall. Jag kollade med min kvinnliga kollega och hon hade fått sin vanliga choklad! Nä nu jädrars! Sur som ättika frågade jag min arbetskamrat varför jag inte fått choklad (som vanligt) utan broddar. För att jag är rädd om dig svarade han samtidigt som han skrattade. Han visste mycket väl att jag skulle bli på gränsen till vansinnig av det påhittet.

Jo det var alltså för att han var rädd om mig för jag började ju bli gammal och då blir man skör menade han på. Jaha sa jag och glodde ilsket på honom, nu är det ju så här att hon och jag är exakt lika gamla och hon fick choklad. Han hade väldigt roligt kan jag säga för han visste ju precis hur jag skulle reagera och jag gjorde honom inte besviken i det fallet. Här ska ni få se en bild på min julklapp

DSC01974.JPG

Nu är det så här att den här killen är som en bror för mig. Vi månar om varandra och han är en riktigt bra vän och kamrat. Vi driver hejdlöst med varandra och han har full koll på mig och mina ibland underliga resonemang.

Det gick något år och sedan när det närmade sig jul så tog jag och slog kartong runt broddpåsen och slog in hela rasket i fint julpapper med mycket snörkrusidull på. Sedan fick han paketet på jobbet sista arbetsdagen och fick lova att inte öppna den förrän på julafton. Så där satt han tillsammans med sin familj och öppnade paket. Det var jättekul ända tills han öppnade mitt. Kan tänka mig att det blev reaktioner från  familjen då han fick broddar i julklapp.  Rätt åt honom!

För någon månad sedan fick jag för mig att jag skulle rensa ur handväskan. Alla damer vet hur mycket onödigt man kånkar omkring med varenda dag. Började med liv och lust tömma väskan och vad fasen tror ni dök upp ur djupet…….jo dom förbaskade broddarna. När jag dagen efter påtalade detta för min arbetskamrat höll han på att skratta på sig för han sa att du anar inte så länge du gått omkring med dom där i väskan. Han har alltså prånglat ner dom i min handväska när jag inte varit på rummet. Får kanske lov att sätta upp spionkamera eller larm på den lilla holken jag sitter i. Så man blir broddsäker.

Skrattar bäst som skrattar sist……..han har inte en aning om att dessa fantastiska hjälpmedel har varit i hans ägo en längre tid nu. Det verkar som om dessa broddar går som en följetong. Tjolahopp tjolahej!

Nu kommer det lite vardagslycka. Vardagslycka kan vara när min goa vän B ringer på dörren och jag får så här fint och hjärtligt bröd

DSC02047.JPG

Vardagslycka är också när en god marknadskollega sitter och stickar ett par torgvantar och lämnar över till mig när marknaden är slut. Nu är bilden lite skakig eftersom jag skulle hålla kameran med en hand men oj så många dagar dessa härliga torgvantar värmt mina händer och mitt hjärta.

DSC02067.JPG

Jag hoppas ni alla har en fin helg…..med eller utan broddar och torgvantar.

(PS. Det är absolut inget fel på broddar. De är kanonbra och gör vintern säkrare.)

 

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. eva
  Dec 11, 2016 @ 02:09:44

  Ha ha . . . dax för skratt igen, men varför arg på broddar ?
  Det bästa påhitt nånsin, inte är det väl bara för äldre, nej då, men det kanske verkar så. Om man absolut måste gå ut när det är blixthalka t.ex. . . . ?
  Varför har bilarna dubbar på vintern, samma ska, eller hur Bibbi.
  Min väninna gick ut med hunden utan broddar, föll pladask och bröt lårbenet.
  Det tog flera månader innan hon blev något så när återställd, nu går hon ut både med broddar och rullator, fast hon inte är gammal. En rullator känns och ser väl
  i så fall ‘värre’ ut, men det är tryggheten som räknas och att slippa månader av pina. Det är inte alltid en höft blir okej igen. Så lilla Bibbi han värnar om dig.

  Ett sådant bröd med våffelform har jag inte sett till här, vackert.
  Torgvante så bra att ha när handleder värker, tummen upp.
  Ha en fin 3:dje advent/ Eva

  Svara

 2. Carol
  Dec 11, 2016 @ 11:13:03

  Dags för dagens skratt! 😂När man läser dina inlägg så sitter man och ler som ett fån en lång stund..😆Så skoj med en buskompis där på jobbet! Då kan ju vad som helst hända.. undrar såå vart du lagt broddarna denna gång. Hihi. Och bäst att kolla handväskan lite då och då alltså.
  Min kompis fick en stor porslinssvan när hon gifte sig.🙄 Vi skulle frakta upp spektaklet till Norrland där bröllopet hölls då givaren inte skulle med. Det blev ett stående skämt hela resan: akta svanen nu så den inte går sönder! Den porslispjäsen blev sedan en vandringspreaent i vännens släkt så den kunde dyka upp i de mest oväntade inslagningar till vem som helst.. Sånt är skoj. Tror bestämt att jag måste köpa en ny svan till henne då den ursprungliga försvunnit nånstans i släktleden. 😜

  Hjärtan till Bibbi med det varma hjärtat och värme till händer som ska sitta på kontor och knappa på dator och siffermaskin… Gott på många sätt!

  Vi har firat en lilljulafton här med bonusdottern som ska jobba i jul.
  Nu väntar skidsöndag, tvätt av kläder som ska skickas till Syrien och förberedelser för veckan. Tänk… bara en och en halv vecka kvar på terminen! Ska bli ljuvligt med jullov och långa morgnar i sängen med julklappsböcker😍

  Ha en fin 3:e advent allihop!

  Svara

 3. Anne-Lie
  Dec 12, 2016 @ 09:31:36

  Haha…jag började läsa din rubrik, broddar istället för…brutna ben, trodde jag du hade skrivit. Jag tycker du kunde fått lite choklad också.
  Kram!

  Svara

 4. Eva
  Dec 12, 2016 @ 22:08:33

  Vilken historia med broddarna.Choklad är toppen att få tycker jagmed. Mendu ska veta hur glad jag är för mina broddar. Här på landet är inte vägen alltid plogad.Härliga torgvantar du fick. Oumbärliga. Kramar till dig från Eva

  Svara

 5. bibbipson
  Dec 26, 2016 @ 23:53:29

  Haha! Blir alltid på gott humör när jag läser din blogg! Tack! Men jag tycker rätt bra om broddar, har gjort några rejäla vurpor under åren. Så numera har jag ett par skor med broddarna på hela tiden när jag ska ut! De sitter nästan fastklistrade på skorna mot vårkanten när jag försöker slita loss dom.
  Det är roligt när man kan skämta så där med varandra på jobbet! Men en himla historia det där med broddarna! 😀 ❤

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: