Champagne och konstiga ljud

Jag gillar ju att följa F1-cirkusen som körs i alla delar av världen. Det är ju i och för sig lite konstigt för jag avskyr att åka fort. Jag vet att när Sverige ändrade hastighetsbegränsningarna från 80 till 90 var jag väldigt missnöjd och klagade till mannen i mitt liv och sa att 80 var en bra hastighet för den stämde med mina pulsslag. Då tittade mannen på mig, drog på smilbanden lite och påpekade att det spelade ju ingen roll för om han körde 90 så skulle jag jaga upp mig och då gick pulsen upp och det blev ingen skillnad. Så kan man ju också se det.

Nå i vilket fall så hänger jag med i F1-svängarna. Jag har ju mina favoriter och vissa stall som jag gillar mer än andra. Jag hade en kollega på arbetet som var av finsk härkomst och det har jag lärt mig att finnar håller alltid på finnar. Alltid. Oavsett vad det handlar om för sport.  Så den här käcke gossen hade ju Kimi Räikkönen som favorit i F1. Det har och hade definitivt inte jag.

Diskussionerna mellan mig och min kollega var ibland lite stormiga men härligt dynamiska och roliga. Nu var det så här att den 11/9 2015 så satt vi och pratade F1. Jag hävdade att Kimi hade gjort sitt på racingbanan och aldrig mer skulle vinna ett F1.lopp. Då fick ju min finske kollega dåndimpen och ville slå vad om en flaska bättre champagne om att Kimi skulle vinna.

Vadet innebar att om Kimi skulle vunnit något lopp under sista delen av förra säsongen eller vinna ett lopp under säsongen 2016 (22 lopp) så skulle jag få slanta upp en flaska champagne åt honom. Eftersom jag var mer än bergsäker på min sak så satte jag emot. Givetvis. Här nedan ser ni det tjusigt upptecknade kontraktet mellan min kollega och mig

DSC02060.JPG

Vem som vann? Men snälla nån behöver ni fråga det…….jag vann förstås. Givetvis. Så nu väntar jag på min vinst. Mailade kollegan tre minuter efter sista loppet för året och undrade varför champagnen dröjde så förfärligt länge. Jag lär nog få vänta för innan sista loppet förra året så tog den här killen sin hustru och flyttade till Finland. Så nu har han inte nästgårds att leverera champisen. Under väntetiden fixar jag snittar och serpentiner.

Nu till något betydligt räligare än fin champagne. Vet ni vad som låter så här: flapp, flapp,flapp? Nä jag tänkte väl det. Här nedan ska jag presentera två av de företeelser som frambringar dessa ljud.

DSC02030.JPG

Blöta flaggor som snott sig runt stången och försöker komma loss låter så.

DSC02062.JPG

När man kastar sig upp på cykeln för att cykla hem efter att ha besökt Lilla Tanten och det visar sig att man har punka, platt däck. Då jädrars låter däcket flapp flapp när man försöker ta sig fram.

Så om ni hör ljudet flapp flapp flapp så ska ni titta er omkring för man vet då aldrig vad det kan föra med sig.

Dagens vardagslycka får vara de här fina hjärtana som någon lyckats få till på garageplanen utanför mig. Jag såg dessa när min snälla vän och granne A skulle köra mig till marknaden i Westerqvarn för lite sedan. Förra vintern fanns det också vid ett tillfälle sådana här hjärtan på samma plats. Dagen börjar väldigt bra när detta är det första man ser när man öppnar dörren och traskar ut.

DSC02031.JPG

Jag hoppas ni alla har en härlig helg…….med eller utan champagne

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Dec 03, 2016 @ 18:44:33

  Hej vännen!
  Här blir det sannerligen ingen champagne men väl julkorv med potatismos! En öl kan väl maken få till då…
  Så roligt med ert vad! 😅 Tur att du har ett kontrakt när han nu försökt komma undan genom att flytta till Finland. 😜 Kanske ska han stötta sin hjälte på hemmaplan om det kan hjälpa. Men detta vad vann du klockrent.
  Idag är det stortvätt. Var väldans smart genom att gå upp vid 07.30 och köra igång första maskinen. Sedan krypa tillbaka i sänghalmen tills den var klar framåt 10-tiden 😌
  Hoppas att det är du som älgar fram på min väg om jag hör ett flap, flap, flap.. Vore så gott att få träffas på riktigt! 🚵‍♀️
  Önskar dej en hjärtlig ❤️kväll, Bibbi

  Svara

 2. EvaP
  Dec 04, 2016 @ 12:29:42

  Fast lite vann ju Finland ändå 🙂 Nico har ju finländsk pappa. Keke var min stora idol när jag var barn. Nuförtiden tycker jag att F1 är aningen tråkigt om jag ska vara ärlig… Strongt av dej att orka följa med tycker jag. Hoppas att du får din champagne snart! Kram!

  Svara

  • bibbishantverk
   Dec 04, 2016 @ 12:47:40

   Ja jag tycker nog att både Tyskland och Finland kan få njuta av segern. Ja F1 har blivit tamare men till nästa säsong ska alla bilar byggas om och få starkare motorer, bredare däck, mer downforce och grip. Mer fart alltså. Det kan nog bli spännande att få se om några andra stall kan matcha Merca.
   Jag väntar lugnt på min vinst. Den får stå och lagra till sig i Finland så länge.

   Svara

 3. Anne-Lie
  Dec 04, 2016 @ 21:10:43

  Min helg har varit fin…och utan champagne.
  Kram!

  Svara

 4. eva
  Dec 05, 2016 @ 14:40:38

  Grattis, hi hi hi vilken tur du vann, även om man är bomb-säker kan det misslyckas och då kan det stå personen dyrt. Du ska väl dela den champagnen med förloraren, för nästa gång kan det bli hans lyckodag, hi hi . . . .? !
  Jag är också en enveten person som gärna ‘slår vad’, jag gör det bara när jag vet till 100 % att det ÄR SÅ. Men aldrig om vem som kan vinna. Jag har nämligen förlorat på det viset och gör aldrig om det, fniss
  De dära flipp flopp flapp ljuden är irriterande, vi har en flaggstång som kan låta så när det blåser häftigt. då tar jag ner repet . . . grrrrrrrrrrrr

  Ha en härlig vecka/ Eva

  Svara

 5. Eva
  Dec 05, 2016 @ 19:40:32

  Champagne tävlar man gärna om, fast det där är inte mitt område. Grattis till dig !!! Spåren efter bilarna var ju så häftiga. Tänk att du såg det. Kram Eva

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: