Min telefon och lustiga pinnar

God morgon alla. Hoppas att ni sovit gott och är starka och pigga för nu kommer det en bild som kanske skakar om er. Så håll i hatten/mössan/kepan/nattmössan för här kommer den

DSC02058.JPG

Ser ni den? Ja, den är pytteliten. Nästan lika liten som min tändare. Detta mina damer och herrar är telefonmodellen som kom straxt efter Moses stentavlor. Den är med andra ord uråldrig eller i alla fall antik.

Detta är den telefon mannen i mitt liv använde sig av när han gick utanför ytterdörren. Utifall att något skulle hända så var det bra att ha telefonen med sig. Den skulle alltså bara användas till att ringa och ta emot samtal på.

När mannen gick bort sade jag upp vår fasta telefon och skulle använda den här istället. Jag skriver skulle för det var meningen att det skulle fungera så. Nu gör det inte det. I början låg den här lilla pyttemojängen på samma plats som den fasta telefonen stod på för att det skulle bli likadant för mig när det ringde.

Jorå, det funkade ett tag men sedan började det lilla skrället flytta på sig med hjälp av mig. Så ibland får jag leta som en tok efter den och jag hittar den på de mest underliga ställen. Dessutom är ljudet så lågt inställt så jag hör inte om det ringer om jag inte står nästan intill.

Jag har ju aldrig tidigare ägt en mobiltelefon och har inte den vanan som de flesta har. Jag har ju heller aldrig känt något behov av att ha en. Men nu ligger den här. Eller där. Det kan gå dagar utan att jag kommer ihåg att jag har den och sedan när jag tittar så har flera ringt eller sms:at.  Så funkar jag och telefonen.

En dag när jag var på väg hem efter jobbet så promenerade jag över torget. Rätt som det är kommer det fram en yngling till mig. Han var fin och välklädd och såg väldigt glad ut. I handen hade han något färgglatt utspritt som en solfjäder.

– Hej sa han. Den här ska du få av mig. Så tog han fram en rosa fin pinne ur ”solfjädershögen”.

– Hej sa jag. Tack, det var en väldigt fin pinne men vad ska jag göra med den.

Då tittade han väldigt storögt på mig och sa lite försiktigt:

– Du ska ha den till din telefon.

– Till min telefon? Vad ska jag göra med den här pinnen på min telefon?

Då blev han ännu mer storögd den rare ynglingen och förklarade lugnt och fint hur den här pekpinnen fungerade på moderna telefoner. Jag talade då om för honom att jag inte hade någon sådan telefon och den lilla telefonen av modell Moses stentavlor 2.0 var oftast borttappad. Var han storögd innan så blev han rent chockad av det beskedet.

– Så du har ingen telefon med dig i väskan nu?

– Nä

– Men hur klarar du dig utan telefon?

– Det går fint serru killen. Jag har lyckats överleva i 62 år utan och det har gått kanoners. Jag har inget behov av att bli nådd hela tiden. Händer det något så kan jag förmodligen inte göra något åt det i alla fall på minuten. Dessutom är jag betydligt mindre stressad än alla dem som löper omkring och varannan minut måste titta om något hänt på facebook eller om det hänt något annat skoj……på telefonen.

– Ok. Ja det låter ju bra men är du säker på att du inte ska ha någon telefon?

– Japp. Bergsäker. Men tack för erbjudandet. Här får du tillbaka den fina pinnen. Den kan du ge till någon annan som uppskattar den bättre. Jag är ju ett ufo, en liten antik tant som inte har så mycket koll.

– Jag tycker att du är lite häftig och modig som vågar vara utan telefon.

Sedan vinkade vi åt varandra och jag fortsatte min vandring. Utan pinne och telefon men med ett leende på läpparna.

Så kan det gå till när forntid möter nutid.

Något jag förstår mig på är i alla fall vardagslycka. Jag ligger ju lite efter och har sparat på mig många bilder på vardagslyckor så dom kommer definitivt inte i ordning. Vad gör det egentligen, en vardagslycka är väl en lycka närhelst den dyker upp. Den här lyckan dök upp då min närmaste granne A-M ringde på och hade kokat lingonsylt. Omtänksamhet, vänskap och vardagslyckespridande, det är fina egenskaper att ha. Tack snälla A-M.

DSC01966.JPG

Livet är dystert ibland men när man börjar bläddra bland vardagslyckorna så ser jag hur bra jag har det. Omtanke och vänskap omger mig från många håll och jag känner stor tacksamhet för det.

Jag hoppas ni alla har en kanonsöndag……….med eller utan lustiga telefonpinnar.

 

7 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Nov 27, 2016 @ 12:15:00

  Nog är du häftig så det förslår Bibbi! 😁
  Med eller utan iphone och pinnar. (Undrar vad man skulle ha den till?)
  De är läskigt hur 9 av 10 personer sitter med näsan i ”fånen” vart man än befinner sig. Aldrig en egen stund då man bara tänker sina egna tankar eller bara tittar ut genom bussfönstret… Inte konstigt att vi är stressade och har sömnsvårigheter!
  Hjärnan får aldrig vila.

  Dagens vardags(söndags)lycka är det första adventsljuset och en sportdag i soffan.
  Tack för att du finns underbara, modiga Bibbi💕

  Svara

 2. Gunnel
  Nov 27, 2016 @ 16:06:50

  Visst klarade vi oss alldeles utmärkt utan mobiler. Man fick hitta på andra lösningar. Dessutom pratade vi mer med varandra öga mot öga. Livet måste inte levas via mobilen. Ha en fin adventssöndag.

  Svara

 3. Soili
  Nov 27, 2016 @ 17:38:57

  En adventshälsning till dej så här på kvällskvisten. Som vanligt läser jag dina eskapader med ett leende på läpparna 🙂 Vi lite till åren komna klarar oss galant utan tockna där små mackapärer….visserligen har jag något liknande …den sitter på ena ändan på en penna. Fick den av min son.. hade visst vid något tillfälle klagat lite över att mina fingrar var för tjocka när jag lägga in ett telefonnummer. Har lovat mina barn att ALLTID ha ” luren” med mej när jag går ut. Bäst att lyda 😉
  Kram ♥

  Svara

 4. Anne-Lie
  Nov 27, 2016 @ 19:52:30

  Tänk att du klarar dig så bra utan telefon. Inte springer jag runt med min hela tiden, men jag är ganska beroende av den. Är speciellt glad att jag har en fungerande bil när jag ska ut och köra bil.
  Hoppas du haft en fin 1.a advent.
  Kram!

  Svara

 5. eva
  Nov 29, 2016 @ 12:41:56

  Ha ha ha du må tro jag har skrattat . . . . ‘tok Fia’ hi hi . . .
  Men jag känner igen mig på det du beskriver men det var för länge sedan,
  ja du lever fortfarande i forntiden, hi hi men är det okej för dig så må det vara ok.
  Jag skulle inte klara det, även om jag inte sitter som ungdomarna och många andra äldre för den delen, nej det har jag inte tid med, jag har en blogg.
  Så jag är inte med i Facebook, twitter, m.m. men på mobilen måste jag ta emot mms, bilder, snapchat, E-post m.m. en dotter med sambo jobbar i Kanada en tid framöver, annars bor de på Irland och mina andra barn och barnbarn har vi en stor kontakt genom sms, eftersom de bor på andra platser i landet och det är en mkt bra kontakt man behöver inte alltid tala i telefon.
  Vi har också tagit bort den fasta telefonen för ingen direkt ringer på den och betala fasta avgifter varje kvartal nej tack, sen händer det ju givetvis att mobilen eller cyber-världen vill jävlas men så är det väl för de flesta.
  Förr i tiden hade folket den så kallade ‘djungeltelegrafen’, röksignaler m.m. hi hi
  och med postgubben ridande eller cyklandes fick de muntliga skvaller . . . .
  Ha ha ha ja det var tider det . . . . kul inlägg Bibbi, önska dig en ny mobil från tomten du ska se att den är toppen.
  Ha en fin vecka/ Eva

  Svara

 6. Eva
  Nov 29, 2016 @ 23:26:44

  Den där telefonen är riktigt modern när jag jämför med min mans. Det är en sådan som man viker ihop. Han har flera gånger hamnat i samma läge som du med telefonförsäljare. Jag tycker att man får bestämma själv hur man vill ha det. Men i ärlighetens namn måste jag säga att när man väl lärt sig en modern mobil så har man väldig nytta av den.
  Ha det riktigt gott. Kram Eva

  Svara

 7. Minton
  Dec 02, 2016 @ 23:20:17

  Jag brukar också tappa bort telefon och den är inte lättare att hitta trots att den lite modernare. Hoppas du får en ny snart.
  Ha det bra

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: