När hösten kommer är det viktigt med färger

Nu när det börjar mörkna allt tidigare och det är mörkt när man går på morgonen så är man i ett väldigt behov av sådant som piggar upp och får fart på glädjen i kroppen. Då är färger någonting som funkar fint för mig. Jag blir glad av färger och glädjen liksom studsar runt i kroppen. Så nu ska jag visa några av veckans glädjeämnen.

Vi kan börja med fontänen. När den var ny och fungerade så höll den på att göra mig vansinnig. Den ändrade färg fem sex gånger på någon minut och påminde om ett tivoli eller ett flipperspel. Sen kollapsade ju eländet turligt nog och när den sedan kom igång efter något år så har den sprutat bara vatten. Ingen färg. Jag har tyckt att det varit kanonfint. Men så var det en vän som bor i Boråstrakten som tipsade mig om att det faktiskt var färg på vattnet. Jag fattade ingenting. Jag cyklar ju förbi där i halvsjutaget varje morgon och hem varje lunch. Då har det inte varit någon färg. Ännu lustigare är ju egentligen att man ska få höra ifrån Borås hur det funkar med fontänen här.

Men nu har jag löst gåtan med det tror jag. För nu ser även jag att det är färg på vattnet. Nu när det är mörkt så har dom ändrat till färg. Tidigare hade dom säkert haft färg på vattnet under kvällen och natten bara. Då är ju inte jag ute och far så det hade jag missat.  Nu ser det ut så här på mornarna när jag cyklar förbi och jag blir jätteglad av det. Det är väldigt fint i höstmörkret. Dessutom flipperspelar inte färgerna utan det är en och samma färg. Tjusigt. Men under dagen återgår den till ”vanlig vattenfärg”.

DSC01972.JPG

På min cykelväg till och från bussen till jobbet så passerar jag ju över bron och vattnet vid fontänen. På ena sidan av bron är det en park och där i hörnet mellan cykelbanan och parken hittade jag den här trevliga stenhögen en dag. Tänk så enkelt det är att göra någon glad för nog drog jag på smilbanden när jag såg det här

DSC01973.JPG

Som mindre lustig bonus fick ni se skuggan av mig. Nog för att jag är lite rund och har volanger runt midjan men här ser det ut som om jag var iklädd ett mindre tvåmanstält. Hujedamej!

Min dotter är ju precis som jag lite lattjo. Skillnaden mellan henne och mig är dock att hon sprutar ur sig idéer som hon sedan omsätter i praktiken. Det gör ju inte jag, jag har massor av idéer men de stannar tyvärr oftast i idéstadiet. Hon vågar sig dock på allt möjligt medan jag storögt bara glor och beundrar. Här ska ni få se vad hon hittat på den här gången. Inte nog med att hon gjorde mastodontöverkastet av små mormorsrutor nu håller hon på med en långtröja i …….just det, mormorsrutor. Himmel och pannkaka vilket jobb. När jag frågade henne var hon fått mönstret ifrån så tittade hon frågande på mig och sa att inte hade hon något mönster utan hon provade sig fram. Sådan skulle man vara. Här kommer skapelsen, full av färg. Något som man blir riktigt glad av att se

DSC01969.JPG

Den är ju som sagt och synes inte klar än. Men det ska bli kul att se den färdig. Heja dig S! Den är ju gjord helt i restgarner så det är återvinning när det är som bäst.

Dagens vardagslycka får bli höstens sista blommor från min granne A-Ms land. Så fina och så färgglada. Zinnea tror jag bestämt att de hette de små glädjespridande växterna. Tack snälla A-M o I för all blomsterglädje jag fått under sommar och höst.

DSC01915.JPG

Nu hoppas jag att ni alla har en riktigt färglad lördag……med eller utan läskiga skuggor.

 

 

7 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Okt 08, 2016 @ 16:03:53

  Ja, tänk så härliga färger det är nu på hösten! Både i vattnet och på träden😃🍁
  Så roligt att du nu också fått se färgen i fontänen och att det inte var bara ett boråsiskt rykte😉
  Coolt med de färgade stenarna! Vilken härlig typ som måste ha varit i farten för att glädja sina medmänniskor, Nästan så man skulle kunna misstänka nån vi känner..
  Och som har en dotter som har färgerna i sina händer!
  Här har det varit frost varje morgon så blommor har inte blivit så glada. Men tur att du hann få en så vacker bukett innan farbror Frost tog över helt.
  Du har förfyllt min lördag med färgerna här i bloggen!
  Tack för att du ser och delger..😘

  Svara

 2. Anne-Lie
  Okt 08, 2016 @ 18:58:50

  Det var ett färgrikt och härligt inlägg.
  Min dotter är precis som din. Bara fram med garn och stickor eller virknål och sätta igång. Mönster behövs inte, det är överskattat.
  Kram!

  Svara

 3. EvaP
  Okt 09, 2016 @ 14:46:37

  Haha! Jag håller helt med. Varför ska man ha saker i en tråkig färg när det finns glada färger. Gäller allt från brandvarnare till vinterkläder 🙂 Och stenar!

  Svara

 4. bibbipson
  Okt 09, 2016 @ 15:35:21

  Wow! Det var ett inlägg med färg kan man lugnt säga! Älskar även jag färger. Och vilken händig dotter du har! Den blir som en färgklick!
  Ja, den färgen på fontänen gillar jag, älskar ju alla lila nyanser. Det räcker med en färg!
  Häftig den där färgglada ”stenhögen”! Tur du har kameran med så du kan dela till oss här på bloggen allt du ser. Tack! ❤

  Svara

 5. Soili
  Okt 11, 2016 @ 12:56:09

  Alltid lika trevligt att få ta del av dina funderingar ♥ Färgterapi är bra för både själ och hjärta ♥. Vem skulle inte bli glad över en så vacker stenhög.
  Du kan verkligen snappa upp dagens små glädjeämnen 🙂
  Din dotter hon kan verkligen få till det. Det där kommer att bli superfint.
  Kram.

  Svara

 6. Gunnel
  Okt 13, 2016 @ 08:49:49

  Jag tycker precis som du…färger gör mig glad. Det behövs den här mörka tiden som vi nu har framför oss. Hösten är en riktig färgexplosion, och det är nog för att vi ska klara av vintern lättare. Så tjusig kofta din dotter virkar. Hon är mycket skicklig. Kram

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: