David och Goliat och lite annat

Ja nu har ni ju fått se hur fint den lilla rosen blommat i två omgångar under sommaren och hösten. Nu ska ni få se hur den är placerad. Jag trodde aldrig ens i min vildaste fantasi att den lilla ynka torra saken jag planterade ut skulle ta sig och igen. Plantera ut förresten, i det här fallet var det att jag grävde ut en liten grop i gruset och jorden med en matsked och  sedan tryckte ner den lilla plantan. Så platsen var kanske inte den mest välvalda. Men det tyckt den här lilla kaxiga plantan som reste upp sig och fick nya blad och dessutom blommade den vid två tillfällen.  Här ska ni få se hur den står. En liten envis kaxig David och två bjässar Goliat på var sida. Lite häftigt faktiskt. Envist blommande. Heja dig du lilla starka fina!

DSC01953.JPG

Och så minns ni väl staketet som var som ett sämre plockepinn. Dagen efter när jag skulle cykla iväg så såg det ut så här på platsen

DSC01954.JPG

Nä nu tänkte jag har hela sk*ten rasat ihop totalt. Hade inte tid att titta närmare på fenomenet utan tänkte att jag skulle iväg på kvällen och sno åt mig två plankor från den södra sidan för där var plankorna täckta med vit mossa och var jättefina. Men döm om min förvåning när jag cyklade hem senare på dagen så var allt gammalt staket bortforslat och damen som bor i huset gick och sopade rent på vägen. Jag stannade och pratade med henne och det visade sig att dom bott i huset i arton år och jag har bott bakom kröken i 29 år. Ändå har vi aldrig setts. Mycket märkligt egentligen.

Nåja nu hade dom rivit hela staketet och allt var bortforslat (även de två som jag ville sno) och det skulle komma killar och bygga upp ett nytt staket. Det visade sig att det här staketets brädor bara var nergrävda i backen. Då är det otroligt att det hållit så länge som det gjort. Men nu skulle det gjutas plintar och fixas till efter alla konstens regler.

Och jodå, dagen efter det var plintar gjutna och allt var förberett för ett nytt staket. Jädrars vad det gick undan.

Vardagslyckorna flödar över mig. Min vän B hade virkat en så söt luftig kofta eller bolero eller vad man ska kalla den. När hon var klar var hon inte förtjust i den utan hon och hennes man enades om att jag skulle nog vara jättefin i den. Den är virkad i bomullsgarn så den kliar inte det allra minsta. Tack raraste B för den fina.

DSC01943.JPG

Ytterligare en vardagslycka var när jag fick besök på jobbet av en kär arbetskamrat som är sjukskriven. Hon hade varit på IKEA och då passat på att köpa finfina servetter till mig. Jag älskar servetter och ljus. Jag fick även ett fint ljus där behållningen går till cancerfonden. Så nu kan jag servetta av hjärtans lust. Jag har alltid servetter framme på bordet för jag tycker det är väldigt trevligt.

DSC01948.JPG

De översta servetterna ser f ö ut som den tapet som jag önskar mig till mitt sovrum. Undrar om man kan göra decoupage över hela rummet. Med servetter? Tål att tänka på.

Idag är det första oktober och den första höstmånaden är gjord. Nog har vi här i Mälardalen haft en alldeles fantastisk september. Sol och värme utom de två sista dagarna i månaden när det regnade och blåste. Men nu känns det inte som om hösten blir så lång när man haft bra väder. Så det här kan vi inte klaga på.

Jag hoppas ni alla har en finfin lördag……..med eller utan staket och servetter.

 

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anne-Lie
  Okt 01, 2016 @ 22:28:01

  Tapper ros du har som står där och blommar i gruset.
  Fina servetter har du fått, men du vilket tålamod du måste ha om du vill göra decoupage av servetterna i hela rummet, jag blir trött bara jag tänker å det.
  Jag har haft en fin lördag. Trädgårdsarbete på fm och på eftermiddagen kom tre av våra fyra barn hem…+ tre hundar, så här var det livat. Jag lagade fiskgratäng och bjöd på. Det uppskattades.
  Kram!

  Svara

 2. Carol
  Okt 02, 2016 @ 12:17:13

  Tänk så uppmuntrande berättelsen om David och Goliat är! Att det inte alltid är styrka och storhet som avgör utan mod och övertygelse eller ren livsvilja!
  Din lilla ros är STOR!
  Jättesnygg blev du i din nya koft/bolero!
  Så skönt för tanten att det blir ett nytt staket efter brädlappsraset! Det måste ha varit som en flis i foten detta staket och nu när det självdog så blev det äntligen gjort att få iväg det och ett nytt bättre snart på plats. Men rackarns att du inte hann korpa åt dej de där mossbräderna.. 😟
  Inte visste jag detta med din förkärlek för servetter.. 😃 Det ska jag komma ihåg!
  Kram härliga Bibbi och önskan om en fin Oktober till dej!

  Svara

 3. bibbipson
  Okt 03, 2016 @ 15:42:25

  Otur att du inte hann sno åt dig de där brädorna. Men en sån snäll granne du har, den koftan var ju jättefin på dig! 🙂
  Den där lilla rosen är ju för söt! Hoppas den klarar vintern nu, men det borde den göra när den står så nära väggen då får den ju lite värme därifrån.
  Fina servetter! Ja hösten ska man ju ha ljus tända och fina servetter bredvid är ju aldrig fel. Kramar till dig! 🙂

  Svara

 4. Soili
  Okt 03, 2016 @ 19:41:33

  Den är fin.. din tappra lilla ros♥ .Skönt att brädorna är borta…men lite otur kanske att du inte hann före 😉
  Vilka goa grannar du har…..Den boleron är jättefin. Skön att ha på kvällskvisten, vi får hoppas att hösten blir mild ,september har varit underbar.
  Servetterna är jättefina. Nuförtiden finns det många fina servetter, fint att du låter dom ligga framme så du kan njuta av dom. Man ska ha vackra saker att titta på, det är bra för välbefinnandet.
  Kram. 🙂

  Svara

 5. Eva
  Okt 07, 2016 @ 17:55:10

  Vad söt den lilla rosen är. Den ville bara växa där. Ja tänk vad sommaren försvann fort. Jag räknar faktiskt september som sommarmånad i år. Det har ju varit så skönt. Nu har vi kyligt och jädrans blåsigt . Jag är inte så förtjust i mörkret även om det är mysigt inomhus med brasa och tända ljus. Innan vi anar är det advent med ljusslingor och fint. Sen är det snart vår igen. Så fort går det ju inte förstås.
  Fina servetter du fick och omtanken är ännu finare. När jag var liten , så samlade jag servetter . Jag hade en från varje kalas . Nu har jag också en hel del servetter som jag gör decoupage med.
  Eftersom min blogglista har försvunnit så får jag gå tillbaka till kommentarer jag fått och hitta mina bloggvänner. Hoppas att listan dyker upp igen. Det är diffusa besked från Blogger.
  Ha en skön och mysig helg önskar jag dig. Kram Eva

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: