Ja, jag säger då det

Nog för att vi har väldigt dåligt med parkeringsplatser numera här i vår lilla stad. Men är inte det här att ta i i jakten på en plats

DSC01917.JPG

Det här snillet har alltså kommit i väldigt hög fart och inte fixat rondellen utan kommit upp på den och slajdat runt och hamnat med nosen åt det håll bilen kom ifrån. Två killar i bilen och vittnena kunde inte säga vem som körde så båda fick gå. Jag tycker båda skulle åkt dit så det skvätte om det. Men med den nya dialogpolisen så händer det inte mycket utan de här två kan ratta vidare. Dessutom ägde den ena killen bilen och eftersom det inte var en olycka kopplad till den här händelsen så är det ägarens ansvar att få bilen bärgad därifrån. Den har stått i fyra dagar igår så vi får se hur länge den blir kvar.

Om jag skulle bli sugen på att köpa mig en ny garderob så finns det ju butiker nere i stan som har till alla kroppar. Men på en liten tvärgata i ett område nära mig hittade jag den här butiken. Nu har jag inte riktigt bestämt mig för om jag vill se billig eller chic ut. Men nog är det ett märkligt namn på en butik

DSC01925.JPG

Vid ett hus alldeles för nära mig så får man se upp när man cyklar förbi. Hoppas också att hundägare som ofta går där ser till att vovvarna går på andra sidan gångvägen för här jädrar i min lilla låda lirar vi plockepinn.

DSC01920.JPG

Hela staketet är ruttet och har lutat i åratal men nu har de arma plankorna gett upp hoppet helt och släppt taget. F ö ska jag dit någon kväll och sno en planka eller två att ha till något framtida hantverk. Tänkte att om nu inte träet är alldeles ruttet så kunde man ha en planka att hänga julkransar på till marknader. Jag får fundera på det men för säkerhets skull så nappar jag nog åt mig ett par plankor i alla fall.

När jag cyklade hem ifrån jobbet igår så fick jag syn på två fåglar som satt på en sten nere vid dammluckorna i ån. Jag ser ju lite dåligt och pippisar har jag dålig koll på även om jag haft ögon som en hök (hoppsan!).  Är det någon utav er läsare som har en aning om vad det är för slags pippisar? Den ena såg ut som en gam när han satt och hukade men det är jag i alla fall bergsäker på att det inte är.

DSC01929.JPG

Jag hoppas ni alla har en bra lördag……..med eller utan underligheter i tillvaron.

10 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Sep 18, 2016 @ 12:22:59

  Märkligt att de inte behöver sin bil som står där och väntar på dem.. 😝
  Tycker att de kunde fått dela på böterna så kanske den ene tyckt det var så orättvist att han berättat vem som faktiskt körde… Den andre.
  Vem äger huset med det fallande staketet? Bra om du kan få användning för stumparna istf att nån ska få fötter eller tassar perforerade av rostiga spikar!
  Är det de idéerna du filat på?
  Önskar er alla en skön fin höstsöndag!

  Svara

 2. Soili
  Sep 18, 2016 @ 16:38:35

  Det händer lite av varje hos dej 🙂 Udda ställe att parkera bilen på. Har inte lapplisa varit framme och lagt en bot för felparkering ? ibland kan man få till både billigt och chickt i samma plagg……Inte roligt att se ”ledsna staket”…borde fixas till eller rivas. Snubbelfara i mörkret. Dom där fåglarna påminner om skarvar….dom brukar sitta så där och putsa sej. Jag har sett skarvar …..men bara ute i skärgården.
  Ha en skön söndagkväll 🙂 Här i Solna kikar solen fram mellan molnen.

  Svara

 3. Gunnel
  Sep 19, 2016 @ 08:33:41

  Jag tycker också att båda skulle straffas och eftersom ingen vill erkänna så skulle straffet bli dubbelt upp…då kanske det kändes mer lönande att vara ärlig. Vilket hemskt staket! Har ingen från kommunen varit där och pratat med husägaren? Det är ju förbjudet med höga häckar i korsningar. Hur kan detta få vara tillåtet?

  Svara

  • bibbishantverk
   Sep 23, 2016 @ 17:18:04

   Jag tror ingen från kommunen varit där och tittat. Huset är jättefint och renoverat, stor altan är byggd och även en inglasad stooooor veranda har kommit till. D¨å blir man förvånad över att dom vill ha ett sådant ruttet staket.

   Svara

 4. Mycket annat och lite betong
  Sep 21, 2016 @ 21:02:49

  Konstigt att det inte blir något straff när man kör så vårdslöst.
  Du gör ju en god gärning om du tar några brädor från staketet. Hoppas att inga små tassar blir skadade där.
  Trevlig kväll!
  Agneta

  Svara

 5. eva
  Sep 22, 2016 @ 00:59:40

  Hej Bibbi, det var ett tag sen men nu är jag åter på G
  Jag förstår att din blogg heter Bibbis blandning, du är fantastiskt på att
  hitta de rätta platserna vid rätt tillfälle, kameran måste hänga med hela tiden
  uti fall att något skulle hända . . . .
  Jag har skrollat ner och sett alla bilder men inte läst allt bara ögnat igenom,
  men endel har jag fastnat vid och läst mer, då har jag fnissat länge.
  Ja det händer konstiga saker här i livet, både roliga, tråkiga, sorgliga, vackra
  och tokiga men för det mesta helt underbara.
  Livet måste väl ändå vara mer positivt än negativt, men vi ser oftast det negativa mer på nåt vis för det blir oftast så tokigt, hi hi . . . .
  Jag förstår också att du måste vara ute mer bland folk – stan m.m. än vad jag är.
  Jovisst jag är ute, men i min trädgård, vill helst bara vara där och sommaren varit underbar och är det fortfarande fast graderna har sjunkit.
  Idag är det höstdagjämning.

  Må fint/ Eva

  Svara

  • bibbishantverk
   Sep 23, 2016 @ 17:19:56

   Jag har en liten kamera som jag har i handväskan. Då är det lätt att ta kort när andan faller på. Jag cyklar ju hemifrån och ner till stan varje dag för att ta bussen till jobbet. På hemvägen tar jag lite olika vägar och då hittar man ju ditten och datten att fota.

   Svara

 6. Eva
  Sep 22, 2016 @ 15:56:55

  Det där staketet påminner mig om en vad som hände mig för något år sedan. Jag skulle lägga ett meddelande i en brevlåda här i byn och trodde att jag grenslade en staketpinne som låg intill. Efter ett tag fick min man se att jag hade jag punktering på båda hjulen på högersidan. Vi rev oss i huvet både min man och jag. Då kom jag på den där brädan som jag grenslat. När vi åkte dit såg vi att det var spik rakt upp som jag hade lyckats pricka in på båda hjulen. Det blev lite komplicerat för man har ju bara ett reservhjul. Undrar om någon mer hade prickat rätt. Hur som helst kastade vi bort brädan.
  Kram till dig Eva

  Svara

  • bibbishantverk
   Sep 23, 2016 @ 17:21:55

   Ja jag är rädd för att något liknande kan hända här. Det cyklar ju folk i alla åldrar där ofta. Folk går där på sina promenader med eller utan hund. Jag hoppas de som äger staketet tar itu med det här innan något händer. För usch så mycket otäckt det kan bli av gamla ruttna staket och rostiga spikar. Huvva!

   Svara

 7. bibbipson
  Sep 25, 2016 @ 17:03:42

  Tycker också jag att de kunde ha haffat båda två som var i den bilen. Någon kunde ju ha blivit skadad.
  Skadad kan ju någon bli av det där fallfärdiga staketet ju! Fy! Och att de har det så lyxigt på gården annars verkar ju skumt! Du gör dem nog en tjänst om du knycker några plankor! 😉
  ”Billig & Chic!” Haha! Låter nog mer som en loppisbutik tycker jag. Men det är väl bra att man kan bli chic med billiga kläder! 😀

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: