Ibland har man tur

Som jag skrev i det förra inlägget så skulle jag ju ha varit med min kompis på marknad förra helgen. Jag avstod ju från det nöjet och när klockan var fem på lördagen och kompisen hade kommit hem så förstod jag att jag hade haft en väldig tur som inte följt med. Jag hade banne mig fått dåndimpen redan från början och när sedan getingsvärmen kom då hade jag nog varit bortom all räddning.

Hennes man följde med för att vara behjälplig vid tältuppsättningen. Det sket sig rejält för hela tältet kollapsade på ena sidan. När dom försökte rätta till det så rasade det ihop i andra änden. Vi har aldrig haft sådana problem tidigare. När dom hållit på länge och väl så rann sinnet till och de packade ihop de eländiga resterna av tältet, stoppade det i bagageluckan för vidare befordran soptippen på vägen hem.

Kompisen fick alltså stå hela dagen i sol och blåst utan tält. Inte nog med det för efter ett tag kom det en annan liten tant och ställde upp sina grejer straxt bredvid. Honung. Det var så mycket getingar omkring både den tanten och kompisen så jag är själaglad att jag inte följde med enbart av den anledningen. Hujedamej för getingar!

När jag rotade runt i ett skåp häromsistens så hittade jag två mindre gobelängbitar föreställande en slädtur. Ja ja jag vet att det fortfarande är sommar men det kommer ju en vinter också. Ganska snart. Jag tog fram bitarna och tänkte att de här kunde jag göra en kudde av. Nu tillhör det saken att jag är uslare än uslast på att sy med symaskin. För det första har jag göra en hel jädrans evighet med att trä den. Ändå är det här den enklaste av de enkla modellerna. Jag behöll den efter mamma för jag tänkte att en vacker dag ska jag nog lära mig att sy i alla fall. Men det är nog inte troligt för jag har ingen som helst fallenhet för det. Jag tycker nog inte att det är särskilt roligt heller. Men nu jädrars skulle här sys.  Jag fick ihop bitarna i alla fall och här får ni se det som så småningom kommer att bli en bullig kudde. Jag tänkte fylla den med garnändar och lite stoppning jag har kvar sedan tidigare. Jag tror det blir bra.

DSC01895.JPG

Kommer ni ihåg pelargonerna som jag gnällde och gnölade över att de såg helt galna ut. Ett par av dem ser väl fortfarande lite konstiga ut men jisses vad de blommar. Två av dem fick stå i en liten skamvrå bakom verandadörren. Det gjorde visst ingenting för där trivdes dom alla tiders bra och blommade på utav sjutton. Men några fler blad blev det inte på dem.

DSC01882.JPG

Jag har ju ingen bil att tillgå numera så vad jag än ska göra så tar jag cykeln. Jo förresten visst har jag tillgång till bil via vänner och kamrater inte tu tal om annat. Men jag vill klara mig själv så gott det går. Jag tog alltså cykeln till Willys för jag hade pantkvitton som jag behövde handla för. Som ni vet så samlar jag burkar på jobbet och handlar till Kvinnojouren för pengarna. Det blir några tusenlappar per år.

Nu tog jag cykeln och fräste iväg till Willys och när jag kom ut igen med två kassar som jag lastade uppepå varandra  samt förankrade i cykelkorgen så upptäckte jag att det nog inte blev tal om att cykla hem. Jag fick leda cykeln för det var nästan omöjligt att svänga med 15 schampoflaskor och 10 flaskor handtvål i cykelkorgen. Jösses så tungt det blev.

Nåja det var bara att knalla på i solgasset. Jag gick igenom en liten park där det finns en  botaniskt trädgård, en liten å, lekplats för barn, ett fik och massor av änder. När jag gick förbi den lilla ån så fick jag syn på vita näckrosor. Så vackert. Jag letade efter ett ställe att luta cykeln emot då det absolut inte gick att ställa den på stödet för då stjälpte den av tyngden. Hittade ett ställe. Plockade ur kameran ur väskan och gick glatt ut på gräsmattan för att komma närmare näckrosorna. Men det gick inte sörru för då klev jag visst in på ändernas revir. Just då sov hälften och den hälft som var vaken  talade mycket högljutt om för mig att jag kunde dra åt pipsvängen. Gjorde jag inte det för egen maskin så skulle dom komma och hjälpa mig.  Men om ni spänner ögonen och riktigt koncentrerar er så ser ni skymten av vita näckrosor i vattnet.

DSC01897.JPG

Idag är det lördag och jag har varit ute på cykeltur. Jag skulle cykla till Jysk och köpa innerkuddar men jag kom bara en bit på vägen för så stannade jag på en loppis och där satt det en liten tant och hon hade fyra nya innerkuddar att sälja. 10:- styck. Tror ni jag var snabb när jag snodde åt mig kuddarna. Jojomen, lika snabb som Lucky Luke som drog snabbare än sin egen skugga. Så nu har jag finfina innerkuddar. Då blir det till att knåpa ihop några kuddar till bara. I mitt fall är det inte så bara. Men nu har jag ett mål att nå och det är bra.

Vidare till en tapet- och målarfärgsbutik där jag tänkt mig köpa lite spackel och en liten spackelspade.  Liten spackelspade fanns men storleken på spackelförpackningen fick mig att inse att den skulle räcka åt hela radhuslängan i tio år. Så det blev inget köpt där.

Jag har förmodligen spackel och spackelspade ute i boden men dit vågar jag inte sticka näsan för där finns det getingbon. Två stycken som jag har sett. Jag ska ta ner dom i vinter för då sover väl odjuren. Eller om di är döe.  I vilket fall får det vänta med spacklande till senare.

Men Lidl kan man i alla fall lita på. Där fanns det både glass och Cola Zero. Hurra!

Nu ska jag försöka beta av några gula lappar (jag skriver vad jag behöver göra på gula postitlappar och sätter på en bänk i köket). Lappen med köpa kuddar är borttagen och likaså lappen om vad som behövs från Lidl. Nu är det bara tråååååkiga lappar kvar.  Någon som kör med samma system och eventuellt vill byta lappar med mig?

Jag hoppas ni har en kanonfin lördag…….med eller (helst) utan getingar

 

7 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Sep 03, 2016 @ 19:12:05

  Tur som en tok, sa Bull 😜
  Men så fin gobelängen var som ska bli kudde! Och kanonklipp på loppisen att få så billiga innerkuddar. Får garnstumparna bli till ett annat projekt då?
  Änder är verkligen inte att leka med så bra att du höll dej utanför reviret. Vi ser näckrosorna ändå. Glömmer aldrig när jag jobbade på förskola och vi skulle till parken och mata fåglarna. När vi lyfte ut barnen ur vagnarna så RUSDE änderna fram för att få mat. Men ungarna fick panik och skrek i högan sky! 😱 Det bidde ingen rolig utflykt…
  Fantastiskt med alla schampoflaskor mm som du kan köpa till de som behöver. Jag har lobbat lite om samma sak på mitt jobb. Är inte så stor ruljans på drickaburkar men några kan det ju skramlas ihop.
  Jag har fiffilurat på att sätta en stickkorg i personalrummet. Starta upp nån halsduk, mössa och kanske nån mormorsruta. Så kan nån annan göra ett varv eller två på sin rast. Tillslut har vi lite värme att skicka iväg till dem som fryser.
  Ingen kan göra allt men alla kan göra något! 💕
  Kram och tack för vackra bilder på blommor och nåt enstaka blader!
  ❤️

  Svara

  • bibbishantverk
   Sep 05, 2016 @ 11:24:52

   Att starta upp en stickning på jobbet är en kalaside. På så sätt kan fler få känna att de bidrar till fjärrvärme utan att behöva ta ”hela ansvaret”. Jättebra Carol.

   Svara

 2. Gunnel
  Sep 04, 2016 @ 13:22:16

  Jag är inte på det bästa humör idag, så ditt inlägg var verkligen behövligt att läsa. Milda makter så mycket du har sysslat med. Gobelängen är jättefin, och det dröjer nog inte länge innan den kudden blir aktuell. Änder är jag väl inte så rädd för, men däremot svanar. De är riktigt elaka. Getingar är inget jag heller favoriserar. Ha det gott.

  Svara

  • bibbishantverk
   Sep 05, 2016 @ 11:26:40

   Svanar och gäss nyps alldeles förfärligt. Man får stora bulor efter att dom bitit i en. En gammal tant hemma utanför Västerås hade gäss som vaktade huset. Det funkade kanoners för varje gång man steg innanför grinden för att ta sig ner och titta på hennes kaniner så var gässen där och bet en i låren så man försvann ut fortare än kvickt. Huvva”

   Svara

 3. Soili
  Sep 09, 2016 @ 19:30:46

  Härlig läsning och titt in i din vardag 🙂 Den kudden blir jättefin….och dina pelargoner trivs som synes. Änder och svanar ska man passas ej för. Mina föräldrar hade 2 stora gäss ,typ” Mårten Gås” dom hette ” Pelle och Kickan” glömmer aldrig när jag skulle till utedasset ( det fanns bara sådana i min ungdom) jag fick kuta som bara den, om jag ville slippa blå märken på lår och ben. Hahaha…. Pelle tyckte att hela gården var hans revir…Du får din dag att gå på ett trevlig och lite lagom spännande sätt. Jag har också en hel del lappar men mina är vackert rosa. 🙂
  Trevlig helg. Kram.

  Svara

 4. Felix
  Sep 12, 2016 @ 09:43:10

  Här i dammen fortsätter också näckrosorna att blomma trots att det är september. Pelargonerna blommar tacksamt även här.

  Felix hälsar och tackar för gratulationerna på 1-årsdagen och alla andra goa hälsningar trots att jag är dålig på att kika in här! Han blir allt lite stolt när han får höra att han är så stilig. 😉

  Soliga sensommarhälsningar
  Elisabet

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: