Karlssons blandning

Här kommer ett par marknadsbilder till. Lisa Falk från Bromma hade gjutit figurer i betong. Dessa hade hon sedan snajdat ihop så det blev duktyngder. Jättesöta tycker jag.

DSC01879.JPG

Maj-Britt Staaf ifrån Katrineholm hade stickat kanonfina torgvantar med får på.

DSC01877.JPG

Ja och så var det vinsten ja. Dom har ju ett stort lotteri på den här marknaden och förra året så hade jag den stora turen (?) att vinna en jättedunk med spolarvätska. Det var väl inte en vinst som fick mig att hoppa jämfota precis. Men vinst är vinst och den gav jag bort till vännen A som kör mycket bil. På det sättet blev vi glada bägge två. Han för att han fick dunken och jag för att jag blev av med den. Tjolahopptjolahej!

Nåja, inte vis av skadan skevade jag iväg till lotteriet med en tjuga i näven även i år. Fem lotter. Vad tror ni att jag vann? Jojomen, en elastisk bogserlina i blått och vitt. Snorflott förstår ni. Bara det att jag har ju ingen bil. Kanske kunde jag ha hakat i den i bussen och åkt på träskorna till och från jobbet. Men nä. Jag gav den till min marknadskompis som bevisligen har en bil eftersom hon kört oss dit.

Nu tror ni väl att det bara finns bilgrejer i det där lotteriet men det är fel. Det finns hur mycket olika saker som helst. Jättefina grejer som man gärna vill ha och andra grejer som man inte vill ha men som man får.

Efter ett par timmar greppade jag en ny tjuga och tänkte att det vore väl självaste *** om jag inte skulle kunna få något vettigt på det förgrönade lotteriet. Då fick jag vinst på två av lotterna. Men jag fick inte hämta ut vinsten förrän marknaden var slut för det var fiiiiina vinster. Jorå. Så nu gick man i ett par timmar till och nästan tuggade upp armbågarna i nyfkenhet över  vad man hade vunnit. En ny bil kanske så jag hade något att fästa bogserlinan i? En helikoptertur i maskinen som stod utanför på gärdet? En fotvandring tillbaka till stan? Näää, titta här vad jag vann

DSC01880.JPG

En liten grön vas från Paradis på Öland och en sjöbod som man tydligen skulle ställa in en bag-in-box i.  Heja mig! Eller…….jaha vad ska jag göra med det här nu då? Ett visst värde fanns det väl i sakerna i alla fall för vasen går loss på ungefär 300 kronor och fiskeboden kostar 450:- hos tillverkaren (som är en hantverkare). Men det är ju lite klurigt det här. Grejer har ju inget värde om man inte har nytta eller glädje av dem. Då spelar pengavärdet ingen roll. Så egentligen….bästa vinsten idag var nog bogserlinan i alla fall för det visade sig att kompisen som har ny bil inte hade någon bogserlina. Så då steg värdet på den grejen.

En liten vardagslycka också. Mannen fick en liten pytteros av sin vän A när han var på besök tidigt i våras. Den var ju inte större än att den fick stå i en liten kaffekopp. När den såg ut att ha gett upp andan så planterade jag ut den torra lilla kvisten som fanns kvar. Titta här så glad den blev av den behandlingen

DSC01881.JPG

Den lilla torra kvisten älskade att stå mot husväggen. Den tackar så fint för att den slapp ut ur köket och mina ickegrönahänder och istället får stå i lugn och ro ute. Den har blivit tre gånger så stor, grön och frodig och ta mig rackarns så blommar den också. Jag hoppas den kommer att klara sig över vintern och komma igen nästa år. Det var ju en gåva från en kär person till mannen. Den har stort värde.

Jag hoppas ni har en härlig lördag…..med eller utan bogserlinor och gula minirosor.

 

8 kommentarer (+lägga till din?)

 1. bibbipson
  Aug 20, 2016 @ 13:27:26

  Alltid lika kul att läsa din blogginlägg. Så mycket fina saker på marknaden, både stickat och de där dukhängena. Jättefina!
  Haha! Ja, du fick ju lite konstiga vinster där. Men fint att du kunde ge bort de och känna glädje i det. De två sista var ju också rätt så fina, men förstår hur du tänkte. Har lite svårt med sådana gåvor också. Men du kanske kan sälja dem till någon så får du pengar att köpa annat för, kanske garn! 😉
  Blev nästan rörd när jag läste om den gula rosen! Så fint! Jag hoppas innerligt att den klarar vintern också. Du får täcka över den lite så den inte fryser bort. Förstår att den betyder mycket för dig. Kramelikram! (som min syster brukar säga!) Bibbi

  Svara

 2. Carol
  Aug 20, 2016 @ 13:37:02

  Hahaha! Vilket tokigt lotteri! 😂 Och du har ju tydligen tur som en tok! Men.. Vad hjälper det när det inte blir sånt man varken behöver eller vill ha? Hoppas nån annan längtar efter en bag in boxbod. På jobbet kanske? Du kan ju ordna ett eget lotteri och lägga pengarna till din burkinsamlingskassa 😃
  Så fina stickade saker damen hade gjort! Handledsvärmarna var urgulliga.
  Idag är det lite segt. Silvermatchen i fotboll tog på krafterna. Men vilka fantastiska tjejer vi har🇸🇪
  Tänk så fin rosen blev! Lägg lite granris över den i vinter så sover den gott till nästa sommar.
  Kram till dej, Bibbi 💕

  Svara

 3. Anne-Lie
  Aug 21, 2016 @ 09:14:09

  Måste ju säga att du är en liten turgumma, som lätt väljer de lotterna med vinstnummer, att du sedan har lite ”otur” med vinsterna är en annan sak.
  Jag har också satt ut minirosor i trädgården, det brukar lyckas ganska bra. Jag fick en krukros, modell större än minirosen av en av mina kusiner när min bror dog för 8 år sedan. Den lever än och är minst 50 sm hög och blommar något otroligt varje år. Tänker på min bror varje år jag går förbi rosen.
  Kram!

  Svara

 4. Soili
  Aug 21, 2016 @ 09:21:26

  Sitter här med en kopp kaffe och upplever dag 2 på marknaden 🙂 med dej….en trevlig upplevelse. Häftiga dukhängare tycker jag. Jättefina stickade saker på det där bordet…hoppas att hon fick sälja något .
  Typiskt det där med vinster…dom gånger man vinner så får man oftast något man inte har användning av. Du kunde i alla fall glädja dina vänner. Håller med Carol….litet lotteri låter kul. Det är säkert många som vill vinna den där ”stugan” 🙂
  Vardagslyckan ..super fin lite ros ♥ Rosen vill skänka dej lite glädje ♥ Du får ”bädda in” den så den klarar vintern.
  Ha en skön söndag. Kram ♥

  Svara

 5. Gunnel
  Aug 21, 2016 @ 16:58:29

  Vilken härlig marknad! Du har verkligen otur i turen i stället för tvärtom. Det går klart lika bra och göra som du och ge bort vinsterna till någon annan som har glädje av dem. Kram

  Svara

 6. Eva
  Aug 23, 2016 @ 19:53:19

  Gu´ vilka roliga vinster . Ja du ska veta att Paradisprylar är inga billiga grejer . Där får man passa på att handla när det är REA. Så var rädd om den vasen. Fiskeboden var ju kul, men var ska man ställa en sådan ? Du hittar väl alltid nå´n liten vrå. Eller gav du bort den ?
  Vantarna gillar jag. Har stickat några liknande för flera år sedan. de är så bra när det börjar bli kallt men ändå inte vantväder.
  Ha det gott. Kram Eva

  Svara

 7. hantverkarglädje
  Aug 23, 2016 @ 20:59:29

  Låter som om lotteriet var menat för män. Tur kan man visst ha när man nästan inte önskar det. Lite bättre i alla fall med vasen och sjöboden som jag trodde var någon sorts telefonkiosk. Alla grejerna väljer verkligen sin plats men tur att du har vänner som blir glada. Ha det gott.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: