Näshultadagen…….marknad

Hej, nu är jag här igen efter en tids frånvaro. Det går upp och ned i en salig blandning och jag kämpar på med att hänga med så gott det går. Igår följde jag med min marknadskompis ut på marknad. Den första i år. Det var väldigt mycket folk och det är ordnat så mycket för barnen. Kaninhoppning, hoppborg, gymnastikuppvisningar, dansare och en massa andra saker. Jag tänkte visa lite av vad som fanns att köpa på marknaden.

Först ut är Hans och Mirja Hjalmarsson från Svalboviken, Näshulta. Han snickrade docksängar och gjorde så fina lamm/fårpallar. Hustrun gjorde käpphästar och sydde lakan och kuddar till docksängarna samt virkade täcken. Jättefint. Dessutom gjorde de hängare utav gafflar. Det är roligt när det kommer något nytt på marknaderna. Här kommer bilder

DSC01873.JPG

DSC01874.JPG

Ett bord som såg väldigt vackert ut var det från Larssons Jordgubbar, Östersjö, Näshulta. Damen hade gjort saft och sålde den i jättefina flaskor/karaffer. Det var lite ovanligt att se marknadssaft i annat än de vanliga gröna flaskorna från systemet. Dessutom hade hon gjort marmelader av olika sorter samt bakat fröknäcke som hon sålde i små påsar.  Saftflaskorna var dock det som fångade blicken och gjorde mig jätteglad. Tänk så fint att ge bort en sådan fin flaska med saft när man ska på visit istället för att ta med en blomma. Se själva

DSC01876.JPG

Dagens vardagslycka får vara det fina kattkortet som damp ner i min brevlåda från kära vänner. Det här gammaldags kortet är väldigt likt en tavla jag hade som barn. Söta katter med rosetter om halsen. Det väckte barndomsminnen.  Jag får ta emot så mycket omtanke och så mycket omsorg. Jag är otroligt tacksam för det.

DSC01870.JPG

En annan finfin vardagslycka var att barnbarnet ville komma och vara med mig idag. Vi möttes vid Lidl och handlade lite och gick sedan hem till mig. Vi åt tillsammans och sedan lade vi oss och tittade på Scoobidoo (hur i jisses det nu stavas). Lugnt, skönt, vilsamt och vansinnigt mysigt. Sedan kom dottern efter jobbet och fick lite mat hon också. Det är också en vardagslycka, att hon kommer.

I nästa inlägg ska ni få se fler bilder från marknaden och mina finfina vinster samt fler vardagslyckor.

Jag hoppas ni har en lugn och fin söndag……..med eller utan besök och kattkort.

 

 

7 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Lisbeth
  Aug 15, 2016 @ 17:22:35

  Hej! Vad kul att se bilderna från marknaden! Gaffelkrokarna är verkligen orginella, tycker jag. Men jag undrar lite över vad soppsleven ska vara till?
  Här i Malmö har vi vår årliga festival denna veckan. Mängder med matstånd, musikartister och en hel massa annat. Väldigt rörigt och mycket trångt. Jag är inte mycket för att trängas så det blir nog bara en ”kanske” visit i år!
  Jättesöta kissar och saftflaskor också😊
  Ha det gott!
  Hälsningar från Lisbeth i Malmö🌉

  Svara

  • bibbishantverk
   Aug 15, 2016 @ 17:54:35

   Hej,
   visst ja jag glömde ju slevarna som syns lite i kanten. De var vägglampetter (eller vad jag ska kalla det). Man satte ett värmeljus i själva slevdelen.
   Jag gillar faktiskt heller inte att trängas. Men en snabb sväng kan man ju ta bara för att kolla läget. Om det inte regnar förstås för då har man anledning nog att stanna hemma.

   Svara

 2. Anne-Lie
  Aug 15, 2016 @ 22:01:07

  Det ser ut som det fanns mycket fint att titta på på marknaden. Fårpallarna var det gulligaste jag sett på länge.
  kram!

  Svara

 3. Eva
  Aug 15, 2016 @ 22:59:30

  Vilka trevliga saker det var på marknaden. Lammpallarna , så härliga och sylt/saftbordet så läckert. Undrar var man hittar sådana dekorerade flaskor. Fast hon kanske hade gjort decoupage.
  Mysiga stunder med barnbarn är guld värt.
  Kram från Eva

  Svara

 4. Soili
  Aug 19, 2016 @ 19:16:55

  Vilka fina saker det fanns på marknaden. Gillade dom där gaffelkrokarna och saft flaskorna ..sååååå fina. Kattkortet år mysigt. Gamla kort är alltid så vackra.
  Kram till dej ♥

  Svara

 5. bibbipson
  Aug 20, 2016 @ 13:36:04

  Alltid roligt med marknader! Nja gillar inte heller att trängas, men ibland så. Gaffelkrokarna var ju häftiga. Och ja de där pallarna och saftflaskorna också. Så kul att gå runt och kika på allt som brukar finnas.
  Så fint kortet på kattorna var, verkligen i gammal stil! Kram! ❤

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: