Aj……Oj…..Hoppsan

Ni som följer mig vet att jag för en tid sedan råkade få en stor del av verandagolvet att fastna kvar under foten. Det tog ungefär en och en halv vecka med nya omslag och petningar vareviga dag innan den sista plankbiten lämnade sitt nya fäste. Det var så oändligt skönt att slippa all smärta varenda gång man satte ner foten. Yiiiipppiiii!

Men säg den smärtfria tillvaro som varar för evigt. Snart var det dags igen. Den här gången stod jag stilla och lugnt ute. Jag är ju paniskt rädd för getingar och kommer det någon brukar jag gå undan. Den här gången var jag alldeles ensam på grusgången mellan verandan och boden och jag såg när den kom. Jag stod alldeles stilla. Viftade inte. Gick inte. Stod bara blick stilla. Men det måste ha varit någon slags attackgeting för han kom bara rakt emot mig och sänkte sig sedan lite nedåt och bestämde sig raskt för att sticka mig på låret. Jag höll på att få dåndimpen. Det gjorde så ont så jag ville svimma.

Jag vacklade in och rev ut en påse frysta bönor ur frysen och tryckte mot bettet. Länge satt jag så. Sedan var det krossad Ipren med en vattendroppe i som jag geggade på. Jag tog antihistamin eftersom jag är allergisk mot getingstick. Men jösses så det blev. Efter en dag var det stort som en handflata och upphöjt som ett hönsägg. Stenhårt och jätteont. Det skiftade i rött och lila och det var med nöd och näppe jag kunde ha byxor på mig. Så den här veckan har varit smärtfylld kan jag lov. Huvva för getingar. Den här bilden togs när det började lugna ner sig lite

DSC01866

Oj vilka svarta moln som hängde över huset. Jag satt ute och läste och solen var framme till och från. Jag satt och funderade på om jag inte skulle ta och plocka in dynan, boken och mig själv innan regnet kom. Men nu hann jag inte riktigt med för det började regna. Men det var nog det konstigaste regn jag sett. Solen sken, men ett litet lokalt moln bara över min uteplats fick för sig att släppa ifrån sig väta. Jag satt i stolen och ungefär 30 cm framför mig regnade det. Hela altanen som är ganska stor var solig utom den där plätten som var nästan rund och ungefär 50 cm i diameter. Där regnade det. Hoppas ni kan se fenomenet på min ganska kassa bild

DSC01837.JPG

Nästa fenomen är väl fontänen (igen). Jag skrev ju för lite sedan att jag var så glad att den inte ändrade färg 5-6 gånger i minuten utan helt enkelt uppförde sig som en fontän ska göra. Spruta vanligt vatten som blir så vitt och fint när luft kommer till. Så har jag sett den sedan den kom igång igen. Jag cyklar ju förbi minst två gånger varje dag och har inte sett tillstymmelse till tivolifärgat vatten. Men nu fick jag veta genom min vän C att den minsann är färgad. Men det är tydligen på kvällar och nätter som färgerna sätter sta. Men det kan jag tycka är ok för det gör sig nog bättre i mörkret. Men hoppsan så förvånad jag blev. Här får ni ett litet smakprov på en av färgvarianterna. Dessvärre är jag väl lite av chockskadad p g a färgsprutteriet så bilden är lite oklar och skakig. Kan också spela in att klockan är kvart över sex på morgonen och man knappt är vaken.

DSC01422.JPG

Så till en vardagslycka. Jag har massor med vardagslyckor som står på kö och vill vara med så jag får stilla mig och ta en i taget. Jag fick så mycket gott och närande av mina grannar A-M och I. De har ju lantställe och odlar giftfritt så det smakar extra gott. Bönor, sallad och en burk med körsbärssoppa. Hon kallar det för spottsoppa och jag den för pibärssoppa. När jag var barn kallade mormor körsbär för pibär för när man spottade ut kärnorna så sa man pi (ungefär). Spottsoppa gäller ju detsamma, man spottar ut kärnorna. Den var jättegod och smakade som i barndomen. Precis lika. Det är härligt. Jag fick också en liten blåklockskvist som fick stå kvar ute på bordet. Omtanke i vardagen som stannar kvar i hjärtat och som man blir så hjärtans glad för.

DSC01860.JPG

Nu ska jag försöka klara mig undan fler smärtsamma upplevelser och förhoppningsvis kunna framleva åtminstone en vecka utan att drabbas av allehanda kroppsskador. Jag har ju dykcertifikat och funderar på om jag skulle kunna klä mig i dykdräkt och grodfötter  när jag ska gå ut här hemma. Tillsammans med cyklopet så är ju den dressen ganska heltäckande. Jag får fundera på det.

Jag hoppas ni alla har en kanonlördag……..med eller utan spottsoppor och getingar.

 

 

7 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Aug 06, 2016 @ 15:35:40

  Ja, nu får det sannerligen vara slut med skador på din härliga person! Getingen måste ha varit programmerad för attack låter det som.😣 Igår hade jag en som klev runt på mitt ben och höll på att skrämma slag på mej. Som tur hann den inte sticka innan jag vispat ner den i altangolvet och snabbt trampat på den…
  Det där regnmolnet var ju väldans underligt! Du skulle skicka in text och bilden till tv-meterologenra att fundera över. Kom regnet bara på altanen eller även lite på det törstande gräset?
  Här har jag hängt tvätt på tork men det har både regnat och blåst halv storm på den.😳 Få se om jag får gå ut och hämta tröjor i skogen sedan..

  Tack för vardagslyckepåminnelsen.❤️
  Pibärsoppa lät gott. Vi brukade göra kräm på våra sura klarbär. Utan kärnor. (Söligt pill) Supergott!
  Jag ska precis gå ut i min friggebod och ha julafton🎄 Ska dyka ner i alla de kassar garn som samlats under nåt år och gömmer allt möjligt som jag glömt att jag köpt. Det blir lycka hela helgen tror jag! 😍 Och så ska det ner i plastlådor så jag kan titta på (och hitta) dem lättare.

  Go helg på dej!💕

  Svara

  • bibbishantverk
   Aug 06, 2016 @ 15:48:57

   Det kom bara regn i en rundel på altangolvet. I skuggan av bordet. Resten av altanen och gräsmattan och övrigt fick inte en droppe. Det var jättekonstigt.
   Det är kanoners att ha garnet i plastlådor. Man får bättre koll då. Lycka till i friggen

   Svara

 2. Carol
  Aug 06, 2016 @ 17:36:53

  Du kan inte ana så mycket garn jag hittade… 😅 Räcker nog både min livstid och ev arvingars..😂
  Snacka om lokal nederbörd!

  Svara

 3. Soili
  Aug 06, 2016 @ 21:28:19

  Ojoj…va det händer saker hos dej 🙂 Har ju hört på väderleksrapporten om lokala skurar.. men ditt regn var verkligen spridda skurar på enstaka ställen 🙂 …Getingar är jobbiga… dom kan vara ilskna när det har varit torrt väder. Uch…stackars dej, bra att du hade piller som hjälper. Underbara grannar du har. Nu ska jag grabba tag i min sockstickning och kolla på OS.
  Trevlig helg. Kram ♥

  Svara

 4. Gunnel
  Aug 07, 2016 @ 00:39:22

  Du har verkligen varit otursförföljd. Förhoppningsvis kom allt i en klump nu så du slipper mer sånt under lång tid framöver. Kram

  Svara

 5. Anne-Lie
  Aug 07, 2016 @ 15:29:27

  Vilken maximal otur du har med stickor under fötterna och nu getingstick.
  Roligt att läsa o dina vardagslyckor. Det finns mycket att vara tacksam över mitt upp i vardagen.
  Kram!

  Svara

 6. bibbipson
  Aug 20, 2016 @ 13:48:12

  Nämen sån otur du har! Getingar är lömska insekter! Jag har också lite fobi när det gäller de, inte kul när de kommer surrande. Det känns som ett flygplan kommer flygandes när de närmar sig mig. Fy! Och är man allergisk som du så förstår jag att det inte är roligt när de kommer nära. 😦
  Ja, den där fontänen är ju för komisk! Det är som om någon kommungubbe gett sig den på att den ska fungera, åtminstone ibland!
  Härligt att få giftfria grönsaker och bär av grannar, kuligt med pibärsoppa! 🙂
  Håller en tumme att du får hålla dig skadefri ett tag nu. Skickar lite styrkekramar till dig. Kram Bibbi ❤

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: