Lite ditten och lite datten

När jag har handarbetat, stickat eller virkat då alltså så blir det ju trådändar och snuttar kvar när man avslutar ett arbete. Dessa trådar har jag nogsamt sparat för att kunna använda som stoppning om man t ex gör en virkad sittdyna eller som min vän B som stoppar alla små djur hon virkar fulla med garnändar. Då slipper man köpa stoppning och man använder verkligen varenda trådände.

Jag har ju haft burkar med trådändar som stått än här och en där men häromsisten gjorde jag slag i saken och röjde av en kökshylla och ställde alla burkarna i rad där. Lätt som en plätt då att se vad man har att tillgå i stoppningsväg och dessutom ser det lite kul ut. Tycker jag i alla fall. En del skulle förmodligen aldrig ens komma på tanken att ha sådant efter väggarna. Men jag som är lite hejsvejs gillar det här arrangemanget.

DSC01836.JPG

Jag lyckades stympa bilden så ni ser bara hälften av det som hänger under. Det är i alla fall saker som min pappa snidat. Det är en bred ”kniv” som jag använt när jag vävde band på bandvävstol. Men pappa sa att det var en smörkniv. Tänk så olika man kan uppfatta saker. Det andra är en skärbräda med en utsirad häst som handtag. Han var jätteduktig min pappa. Jag är glad att jag har så många saker kvar som han gjort. Hyllan som hela rasket står på/hänger i har min man gjort. Han var också en hejare på att fixa och dona och se till så mina idéer blev till verkliga ting.

Och nu är det väl dags för lite information om hur det förhåller sig med alla konstigheter i vår lilla stad. En del konstigheter har tillkommit och andra har upphört att vara konstiga.

Vi har ju ett sprillans nytt och svindyrt badhus som väl varit i bruk en eller två månader. Jorå var inte oroliga det finns bassänger och vatten i dom också. Det finns golv också. Dessa är de stora problemen. Tro det eller ej men golven blir så snorhala när det kommer vatten på dem så det går inte att gå ordentligt på dem. Många har ramlat och slagit i bakhuvudet och andra har ramlat framåt på gravidmagar. Personalen är skiträdd för att gå på eländet och det hela är precis som vanligt i Eskilstuna helt jädrans galet.

Nu påstår någon jeppe som varit med och upphandlat och planerat hela det här att de inom den gruppen minsann ”hade provgått sådana plattor” och då var de minsann inte hala trots att det var vatten på dem.  Eftersom jag inte använder mig av badhuset så kan jag inte lägga upp någon bild på eländet. Så därför får ni en bild på ett elände som jag har bild på.

DSC01854.JPG

Ja gott folk då var det dags för lite Fristadstorgsnytt igen. Här händer det grejer. En ca 10 cm bred och otroligt lång rostig metallist som ligger mellan plattorna och trädäcket har rest på sig ordentligt. Skruvarna har flugit all världens väg och listen är ungefär 10 cm ovanför marken. Den som har ansvaret för det här (dock inte samma lustigkurre som har ansvaret för att badhusgolvet inte går att gå på) yrar om solkurvor och annat hokuspokus.  Jag fick i alla fall in hela träskon under listen på morgonen när jag var där och fotade. Samtidigt undrade jag varför dom inte satt ut några varningskoner. Tid till det måste dom haft för det var på eftermiddagen/kvällen jag läste om det när på nättidningen.  Hoppas att ingen hann skaffa sig benbrott eller andra skador innan konerna kom på plats.

Men fontänen funkar. Jojomen. Sprutar vatten precis som den ska. Det bästa är att dom tagit bort färgerna som gjorde att fontänen såg ut som en korsning mellan ett flipperspel och ett tivoli. Nu är vatten fint och fontänigt, inte rött/grönt/blått/lila. Så det är väl en ljusglimt.

DSC01807.JPG

Dagens vardagslycka får vara de här omtankekorten jag fått av vännerna A och B. Jag som älskar katter. Korten ligger på bordet bredvid ljuset och gör mig glad varje gång jag sitter ner där.

DSC01851.JPG

Nu fick jag lite språkproblem här. Heter det konor eller koner? Heter det katter eller kattor? Nu är jag yr i mössan ordentligt.

Hoppas ni har en finfin torsdag……med eller utan språksvårigheter och solkurvor.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Jul 28, 2016 @ 19:48:53

  Är du säker på att du inte bor i Grönköping?? Det är ju helt snurrigt hur man kan klanta till det trots att man har mångårig utbildning(?) och minsann gått på badhusgolv utan att slå ihjäl sig förr! För att tro på dem som säger nåt annat verkar ju inte gå in! >-(
  Dina burkar var härliga! Såna härliga färgklickar och minnen om vad som fått ”vingar” och åkt till fjärran land med värme ur dina händer ❤ Som trasmattor kan vara. Minnen av den och den skjortan eller lakanet man hade när barnen var små..

  Om det heter koner/konor är nog hugget som stucket. Tror man kan säga båda. Katter heter det nog om man pratar om katter i största allmänhet. Kattor låter som arga, busiga speciella exemplar ur kattsläktet. Kanske… 🙂
  Kram och tack för dina betraktelser över Ditt och Datt!
  Med en och annan katt..

  Svara

 2. bibbipson
  Jul 29, 2016 @ 01:54:59

  Får som vanligt ett gott skratt åt allt elände som händer i din stad. Något konstigt är det! Konstigt att inte politikerna era klarar av enkla beslut som till exempel plattorna i badhuset och glepan där på torget!
  Eller har dom bara lite otur med allt tro! 🙂
  Ja, nu ser fontänen normal ut!
  Dina burkar blev ju som konstverk där på hyllan. Förstår att du ärvt din händighet av din far. Jättefint ju!
  Omtankekort var ett fint ord på de fina korten. Kram! 🙂

  Svara

 3. Lisbeth
  Jul 29, 2016 @ 10:19:53

  Hej! Vilken fin bild med fontänen! Och ett mycket bra tips med att spara garnändar till stoppning. Snyggt sätt att förvara dem också! Jag virkar ibland små amigurumifigurer och ska testa att stoppa dem med garnrester nästa gång.
  Jag skulle nog säga konor och att kattor är ett gäng honkattor🐆🐆🐆 man säger ju ibland en katta om en honkatt så då blir det kattor i plural.
  Ha det gott🍦
  Lisbeth i Malmö

  Svara

 4. Anne-Lie
  Jul 30, 2016 @ 16:10:08

  Men du de där golven ser ju livsfarliga ut…där vill inte jag gå på. Jag som är så ostadig på mina ben just nu.
  Jag spara också de små garnstumparna som blir över, tack för tipset vad jag kan använda dem till.
  Kram!

  Svara

 5. Soili
  Jul 30, 2016 @ 20:48:16

  Vacker bild på Fontänen♥ Jag har bara en burk just nu som innehåller vackra garnstumpar, har mina strumpstickor nerstoppade i burken. En vacker färgklick på
  bordet. Sonen frågade om det var en garnnörds blomster arrangemang…Det där med hala golv i badhus har jag varit med om…förstår inte att det får förekomma…politiker kanske inte går och badar 🙂
  Kram.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: