Vänförfrågan och pelargoner

Jag är ganska fascinerad av det här med gillaknappar och vänförfrågningar. För en del tycks det vara väldigt viktigt. Dock är det ju givetvis inte alltid negativt och har väl inte alltid med bekräftelsebehov att göra utan är bara skojsig upplysning om att någon gillar en eller det man skriver. När det stadiet slutar och man börjar skriva utefter vad som ger mest gilla eller vänförfrågningar då har det blivit galet.

Härom veckan satt jag och pratade med en fin kamrat på jobbet. Hon var jätteglad för att hon fått en vänförfrågan från en ny bekantskap. Jag  som lever utan facebook och smarta telefoner tänkte att jag ska väl också göra henne glad. Så fram med papper och penna. Här har ni resultatet

DSC01842.JPG

Hon höll på att skratta ihjäl sig när jag räckte över lappen. Hon kryssade i alla fall i ja-rutan. Så enkelt var det att göra någon glad. Till saken hör att hon lade ut den här på sin facebook och efter några timmar hade hon över 60 gilla. Ja jädrans, det ena ger det andra.  Tilläggas bör att den här fantastiskt härliga kvinnan inte tillhör den kategori som mäter sitt eget värde i gillamarkeringar och vänförfrågningar.

Om jag går till mig själv så skulle jag slutat blogga för länge sedan om jag skulle räknat gillamarkeringar. Jag får inte många sådana men jag är fullt nöjd med besöksantalet och visningarna av min blogg. Det gör mig jätteglad att så många vill läsa. Får man sedan en och annan kommentar……ja det är väl som ett slags gilla…..då blir jag ännu gladare. Men jag fortsätter att skriva om det som faller mig in just för dagen. Tror det är bra så för min del.

Så var det det där med pelargoner. Blommor, det är svåra grejer det. Jag har definitivt inte gröna fingrar. Jag har ju pelargoner som jag tycker mycket om. Men i år vete sjutton vad som har hänt med dom. Den ena är grenig och utan blad men med mycket blommor, den andra är enpinnemager med en minimal blomma och den tredje är stor, frodig och fet men helt utan blommor. Ja jösses säger jag bara. Dom får väl stå till allmän beskådan på min altan. Dom kanske inte precis har en dålig dag utan mer en dålig sommar. Men strunt samma, dom är mina och dom får duga.

DSC01850.JPG

Vardagslyckan för dagen får väl vara när min närmaste granne ringer på och har plockat vildhallon och smultron i en liten burk. När man lägger upp dem på tallriken med massor av grekisk yoghurt till då är det vardagslycka av kolossalformat. Jajamen. Tack fina A-M, det var så gott. Det smakade sommar och omtanke. De allra bästa smakerna.

DSC01843.JPG

Oj jag höll på att glömma. Jag ska väl redovisa fortsättningen på min jättemormorsruta som jag började på förra veckan. I fredags besökte jag min vän i garnaffären Avig & Rät i Torshälla igen. Här ser ni hur den har växt

DSC01849.JPG

Jag hoppas ni alla har en fin lördag………….helst utan knäppiga pelargoner.

9 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Jul 23, 2016 @ 17:23:03

  Du är för skön du! Jag hade också gillat att få en sån vänförfrågan😍
  Och gillar dej gör jag verkligen!❤️
  Dina blogginlägg är en vardagslycka – även om det nu råkar vara lördag. Så idag blev det lördagsgodis.
  Pelagoner är en svår blomma om du frågar mej. Har aldrig fått någon att överleva från ett år till nästa. Inte ens en trådsmal pinne med blomma i toppen.
  Nu ska jag gå ut och fortsätta stapla ved. I vinter kommer vi vara glada för det. Men just nu är det lite varmt..
  Kramelikram

  Svara

 2. Anne-Lie
  Jul 23, 2016 @ 22:39:52

  Visst är det roligt när någon tar sig tid att lämna en kommentar när de tittar in på våra bloggar: På sommaren är jag dålig att kommentera, då vill man helst inte sitta så mycket framför datorn.
  Idag har vi haft besök av en syrisk familj, den första flyktingpojken som kom till oss i januari förra året. Han och hans familj, på 6 personer har varit hos oss på en heldags gemenskap. med fika, bad, grillning, lekar m.m. Ett mycket trevlig dag. Så sammanlagt var vi 11 personer idag. När vi gick till sjön såg jag att det fanns mycket vildhallon längs skogskanten, ska försöka ta mig tid att plocka lite någon dag.
  Kram!

  Svara

  • bibbishantverk
   Jul 27, 2016 @ 17:31:54

   Om jag inte minns fel så heter pojken Said och han är väldigt förtjust i dig har jag förstått.
   Inte så konstigt egentligen för du är en otrolig kvinna till att hitta på roliga och lärande saker.
   Heja dig!

   Svara

 3. Gunnel
  Jul 25, 2016 @ 08:35:01

  En sån vänförfrågan är guld värd! Jag gillar din humor. Visst är det skoj när man får kommentarer, men jag skriver också mest för min egen skull och för att mina barn gillar att läsa vad jag skriver. Pelargoner är inga blommor som gillar mig, det har jag förstått för länge sen. Kram

  Svara

 4. Lisbeth Olsson
  Jul 26, 2016 @ 19:18:57

  Hej! Jag har följt din blogg i ett års tid och tycker det är så kul och intressant att läsa hur du skriver om så skiftande ämnen och vardagliga händelser. Toppen!
  Kan tipsa dig om hur jag har gjorde med mina pelargonplantor. Jag gick mot strömmen och tog sticklingar på senhösten istället för på våren, satte i vatten och när det bildats rötter planterade jag dem i små krukor. När de växt till sig planterades de om och när det var dags att sätta ut dem i trädgården fick de en större kruka att trivas i! Blev hur fina pelargoner som helst!
  Så jag tycker du ska klippa ner dina pelargoner till hösten och ta sticklingar. Och vilken fin mormorsruta du virkat! Jag skulle gärna försöka virka en sådan. Skulle du vilja berätta hur du gör?
  Ha det gott!
  Lisbeth i Malmö

  Svara

  • bibbishantverk
   Jul 27, 2016 @ 17:29:21

   Hej och välkommen, det var kul att höra av någon som följt mig länge.
   Tack för dina fina tips angående pelargoner. Jag ska göra precis så som du beskrivit så får vi se hur
   de ser ut nästa sommar. Det blir spännande.
   Jag återkommer om mormorsrutan.

   Svara

   • Lisbeth
    Jul 28, 2016 @ 14:41:17

    Hej igen!
    Tack, och kul att du vill testa mitt tips med pelargoner!
    Vi hörs😊
    Lisbeth i Malmö

 5. Soili
  Jul 27, 2016 @ 12:34:57

  Hej igen:) Det är så trevligt att läsa dina inlägg. Din vänfrågan är värd mycke mycke med en dom på FB. Gillar den lilla lappen ♥ Jag har aldrig förstått dom som ”jagar”vänner på FB. Har varit lite dålig på att skriva på min blogg….men jag ska försöka bättra mej på den fronten. Pelargoner och jag kommer inte överens…men konstigt nog så blommar dom som sjutton på balkongen i gassande sol . Vilka underbara grannar du har…mumsig tallrik. Härlig färg på din mormorsruta.
  Nu ska jag gå ner till cafét i huset och ta en fika + ett antal varv på min sockstickning.
  Ha en trevlig dag…Kram
  Soili

  Svara

  • bibbishantverk
   Jul 27, 2016 @ 17:30:35

   Tack för fina ord Soili.
   Jag väntar på inlägg på din blogg för du har alltid så mycket fint att visa upp. Nu sist trasmattesockorna.
   Jag hoppas du har haft en jättetrevlig dag på caféet.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: