Nä usch nu kommer hon……

……..den där läskiga tanten som gör att husse fångar oss och håller oss i ett bestämt grepp. Som tur är kommer hon bara en gång i månaden och när husse har släppt taget så är det kanonskönt att skena ut på den inglasade balkongen, klättra upp och lägga sig i en redan fylld låda i hyllan. Där känns det tryggt. Skönt att det är en månad tills kloklippartanten kommer nästa gång.  Mjuka, lena, rara Pepsi och Molly vilken tur jag har som får förmånen att smygkela med er efter klippningen. Rart.

DSC01798.JPG

En annan rar kisse är gatukatten Bob. Jag fick ett bokpaket av min vän C och i det låg en bok om just den katten. Det var en underbar, fantastisk berättelse om en kille på dekis och en katt som var illa åtgången. Katten adopterade killen och vägrade lämna honom.Killen försörjde sig som gatumusikant och när det blev vinter och kallt så började tanter sticka halsdukar till Bob. Det roliga var att han hade dom på sig utan protester.  Efter många strapatser så kom bägge på fötter och har bra liv. De har till och med medverkat i engelsk tv och då låg den stora röda hankatten helt lugnt i tv-soffan. Jättefint. Det finns många youtubefilmer på Gatukatten Bob.

Vardagslycka är ett bokpaket fyllt med omtanke.

DSC01791.JPG

Eftersom det här blev ett djurinlägg så skulle jag ju lagt in en kanonfin bild på de två hararna som satt och mumsade bortanför garagen. Jag pladdrade som vanligt med dom och sa att om ni är snälla och sitter kvar så ska jag bara gå in efter kameran. Jodå, nog satt dom kvar allt efter att jag kommit ut igen……..i ungefär tre sekunder. För precis när jag lyfte upp kameran så satte harskrällena av i sken och försvann. Varför blev jag varse för det kom en stor jädra hund med kopplet hängande efter sig. Han hade väl fått korn på mina harar och stuckit. Så en bild på mina mumsande harar får ni se en annan gång när det inte kommer lösa hundar och förstör motivet.

Nu hoppas jag ni har en fin kväll…….med eller utan vilda och tama djur.

 

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Soili
  Jul 12, 2016 @ 16:34:07

  Fy för och klippa klor…..ingen trevlig upplevelse kan man ju förstå.,, men skönt att det fanns en lung plats till hands 🙂 Katten BOB böckerna är underbara. Vilken underbar personlighet han har- BOB.
  Du får säkert fler chanser till bra bilder på hararna….men det är ett otyg med hundar som skrämmer upp både folk och fä.
  Kram till dej ock trevlig fortsättning på veckan ♥

  Svara

 2. Carol Thuresson
  Jul 13, 2016 @ 15:19:35

  Rivs de när du ska klippa klorna? För det kan ju inte vara lätt att bli fasthållen och tvinga ut klorna UTAN att rivas? Skönt att de har dej ändå… Hur skulle de annars se ut eller kunna gå?
  Jag har inte läst Bob-boken än så där har jag tydligen något kvar att glädjas åt. Med alla mina olästa böcker har jag ju mycket kvar att glädjas åt 😉
  Hoppas hararna kommer tillbaka!
  Kram

  Svara

  • bibbishantverk
   Jul 16, 2016 @ 14:33:28

   Nej don rivs inte och bits inte. När dom väl är infångade så stannar dom snällt kvar och låter sig kloklippas.
   Efter det kelar jag med dom tills det är dags att släppa taget. Det går hur fint som helst. Det svåra är att
   få fatt på de hala ålarna.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: