Lapptäcke av mormorsrutor

Eftersom jag inte har kommit igång med något eget hantverk så får jag rida på dotterns framgångsvågor. Hon har lyckats skapa ett fantastiskt lapptäcke av mormorsrutor. Bara restgarner alltihop. Det syns nog inte på bilden men vissa varv i en del rutor är virkade med pälsgarn. Det gav täcket liv och rörelse och ser kanonsnyggt ut. Ännu har hon en bit kvar innan det är dags att fästa trådar och fixa de sista varven runt om. Dessa varv ska hon göra enfärgade tror jag. Det ska bli kul att se när det är helt klart. Men jösses vilket arbete. Men hon har något som jag totalt saknar………..tålamod.

DSC01820.JPG

En som är väldigt intresserad av det mesta och som gärna vill vara med när virknålar och stickor rör på sig är den här lilla fröken

DSC01822.JPG

Får jag presentera lilla fröken Kajsa. Hon är pytteliten och jättesöt. Full av liv och rörelse. När jag blir pensionär ska jag skaffa mig katt igen. Mannen och jag hade kattor i trettio år så det känns lite ensamt utan. Men just nu vill jag inte skaffa någon för jag vill ju vara hemma med den i början.

Jag hoppas att ni har en fin fredagskväll……med eller utan lapptäcken och röda kattor.

16 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol Thuresson
  Jul 01, 2016 @ 23:00:26

  Vilket fantastiskt lapptäcke!!! 😳😅 Sannerligen bor det Tålamod i den tösen! Så läckert det blev med pälsgarn i rutorna. Gav liv och dimension. Hälsa henne att hon är en konstnärinna!
  Ja det finns nog en liten katt nångång som kommer trivas som fisken i ditt knä❤️
  Här har det regnat helt kopiöst idag så bonden fick rycka ut med grävskopan för att leda om vattnet som spolade bort grusvägen! 😰
  Hoppas det är slut på skyfallen nu.
  Kramis

  Svara

 2. Lollo
  Jul 02, 2016 @ 01:36:58

  Oj, så fint det blev! Jo, jag ser pälsgarnet. Riktigt trevligt inslag …
  Tålamod? Inte trodde jag att det behövdes tålamod för sådant där? Jo förresten … om man absolut vill ha det färdigt vid en viss tid. Men annars är sådana stora arbeten rena terapin för mig … 🙂

  Lilla Kajsa är ju jättegullig. Vilken rar blick 🙂
  Hon är kanske röd till beskrivningen, men inte så mycket … tycker jag det ser ut som. Rödare katter har jag sett. Är hon mer åt det vetegula hållet, som det ser ut på min datorskärm?

  Önskar dig en fin helg 🙂
  Kram

  Svara

 3. Anne-Lie
  Jul 02, 2016 @ 09:12:26

  Vilket jobb med alla dessa rutor. Men det blev jättefint.
  Kram!

  Svara

 4. Felix
  Jul 02, 2016 @ 18:00:06

  Åh, vilken söt liten kattfröken! Är du kattvakt? Felix hälsar och tackar för komplimangerna. Och matte håller med att han är den sötaste av söta… 😉

  Regniga hälsningar
  Elisabet

  Svara

  • bibbishantverk
   Jul 02, 2016 @ 18:51:49

   Nej, kortet är taget hemma hos min dotter. Passade på att ta kort på henne också när jag ändå hade kameran framme och tog bild på lapptäcket.
   Felix är fullständigt ljuvlig.

   Svara

 5. Soili
  Jul 05, 2016 @ 20:46:22

  Jätte tjusigt lapptäcke. Spännande idé det där med rutor av pälsgarn. Den idén sparar jag för kommande behov. Supergullig kissekatt♥ .
  Önskar dej en skön sommar ♥
  Kram Soili

  Svara

 6. Eva
  Jul 05, 2016 @ 23:02:46

  Vilket otroligt läckert täcke av mormorsrutor. Så perfekt att virka ett sådant när man har en massa restgarner. Jag håller fortfarande på med mitt täcke av African flower blommor. Det tar tid och kommer hela tiden andra projekt emellan. Men vad gör det .
  Lite omväxling förnöjer ju.
  Kram Eva

  Svara

  • bibbishantverk
   Jul 07, 2016 @ 17:23:16

   Ja nog tar det tid. Jag tror dottern hållit på i ett par år faktiskt. Men det får ta den tid det tar. Då blir man nöjd. Det ska bli spännande att se ditt täcke. Jag tycker att african flowers är kanonfint. Heja dig!

   Svara

 7. bibbipson
  Jul 07, 2016 @ 14:40:57

  Oj, vilket arbete din dotter presterat! Så fint med pälsgarnet också! Så jättefint!
  Och Kajsa är jättesöt! Älskar ju katter! Vi blev ju med katt igen i januari efter att vi varit kattvakt en månad. Sen blev han kvar här, och han är så himla fin. Förstår att du vill ha katt så småningom. De är ju så goa och sprider glädje omkring sig.
  Kram Bibbi 🙂

  Svara

 8. Linda
  Feb 06, 2017 @ 23:40:33

  Hej!
  Vilket fantastiskt täcke! Skulle så gärna vilja veta hur rutorna är fästa vid varandra och vilken färgkulör använts då de sytts ihop? Är det vitt garn tro?

  Inspirerande 🙂

  Svara

  • bibbishantverk
   Feb 19, 2017 @ 22:51:23

   Hej,
   tack för din kommentar och ursäkta mig för sent svar. Jag ska be min dotter svara på din fråga.

   Svara

  • Dotter
   Feb 19, 2017 @ 23:20:09

   Hej, dotter här! Rutorna är ihopvirkade med smygmaskor i innersta maskbågen så att det inte syns jättemycket på ovansidan. Garnet som jag använde är vitt Järbo Big Verona (Lady). Hoppas det var till hjälp 😊

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: