Lite av varje

Som ni kanske minns så fick ni se en bild på min arma kaprifol som jag misshandlat å det grövsta. Men det tycks bara ha bekommit den envisa klängväxten gott för jisses vad den blommar. I och för sig ser den väl lite trallig och gles ut på sina ställen men blommar det gör den. Se själva

DSC01816.JPG

På en av mina cykelturer så fick jag se något i mina ögon märkligt. I ett villaområde så går det en cykel och gångstig mitt emellan gatorna. Jag har cyklat där hur många gånger som helst men just den här gången såg jag dem. De stora gula. Mamma mia tänkte jag vad i jisses är det här. Ska dom månne bygga en station i krokarna.  Dessa lyktstolpar kan bara inte ha stått länge då borde jag ju ha sett dem för länge sedan så gula som de är.  Jag är inte helt säker på att jag tycker att dom passar in där de står. I mitt tycke borde det ha varit någon slags gammaldags lyktstolpar eftersom det är i ett gammalt område. Men dom är också roliga, fina och härliga på sitt sätt. Se bara

DSC01814.JPG

Dagens vardagslycka blir det här fantastiska kitet som jag fick av min arbetskamrat T. Hon tyckte att jag behövde koppla av. Jag har ju haft svårt att vara stilla och koncentrera mig. Reser mig och går rätt ofta. Lösa korsord är det inte tal om och jag har nog inte sett ett helt tv-program på länge. Men det går åt rätt håll. Jag fick ett doftljus också som jag ska ha tänt när jag målar.

Jag satte mig med den lilla målarboken och tuschpennorna och sedan var det svårt att sluta. Det var jättekul och jag kom på mig själv med att ha tungan lite utanför, så där som barn gör när de koncentrerar sig. Den här målarboken kommer att vara bra för mig. Så härligt att de har gjort målarböcker för oss vuxna också. Mönstren i den här boken var sådana som jag kom ihåg från sjuttiotalet. Så rackarns kul. Tack finaste T för en läkande gåva.

DSC01815.JPG

För att det inte ska bli alldeles för puttinuttigt så får jag väl ta mig för med att visa hur fint det har varit på vårt 70+miljonerstorg. Ni kanske minns att det hade lagts nya svarta stenar i botten och sedan rundade stenblock  lite här och var. Det var meningen att barnen skulle kunna bada i dammarna under sommaren.  Joråsåatt. Efter ett tag såg det ut så här

DSC01787.JPG

Något gulgrönt slemmigt slafsigt äckligt jox i hela bassängerna. Tidningen skrev att man skulle INTE vara i vattnet för dom visste inte vad det var för slags bakterier eller alger. Man skulle absolut heller inte få det i munnen.  Det var dessutom så snorigt halt så det var farligt att gå på botten. Tror ni detta avhöll somliga föräldrar från att låta barnen plaska i vattnet. Nä just det. Det plaskades hej vilt. Ibland undrar man hur folk är funtade.

Sverige spelar ju tydligen en avgörande match ikväll så här kommer en bild på min arbetskollegas naglar dagen till ära

DSC01808.JPG

Jag hoppas ni alla har en riktigt bra onsdagskväll……..med eller utan Sverigenaglar.

 

 

 

 

7 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Lollo
  Jun 22, 2016 @ 22:00:21

  Ja, det var verkligen lite av varje 😀

  Kaprifol är fint, så länge det blommar … men sedan. Vi har haft Kaprifol både där vi bodde förut och här där vi bor nu. Men förra året tog vi bort den helt. Vi fick andra planer för platsen där den växte. Dessvärre åkte även en gammal buske Olvon, och det var inte lika roligt …

  Verkligen annorlunda lyktstolpar. Har aldrig sett något liknande?

  Har inte provat det där med målarbok för vuxna, men inser att det kan vara avkopplande. Jag gör annat istället. Har virkat väldigt mycket senaste året … 🙂

  Det där gulgröna ser inte trevligt ut. Så kan det se ut i stillastående gölar lite varstans …

  Är helt nollställd när det gäller idrott och målade naglar, så där har jag inget att säga … hehe

  Glad Midsommar önskar jag dig 😀
  Kram

  Svara

  • bibbishantverk
   Jun 22, 2016 @ 22:08:46

   Du behöver verkligen ingen målarbok du som kan måla och teckna så fantastiskt fint. Du har en sådan gåva i det.
   Det ÄR stillastående vatten i de stora bassängerna på torget. Jätteäckligt.

   Svara

   • Lollo
    Jun 22, 2016 @ 22:16:06

    Tack söta du, för berömmet. Sätter sig alltid så fint i hjärtat …

    Usch ja, sådana pölar blir väldigt otrevliga … både att se på och känna lukten av … 😛

 2. Carol Thuresson
  Jun 23, 2016 @ 18:46:47

  Åh så vacker kaprifolen blev! Trots – eller kanske tack vare din bärsärkargång med såg och sax! 😄 Och så ljuvligt den måste dofta…
  De däringa kommunpamparna måste ju vara helt bakom flötet som låter ert ”fantastiska” torg bli en slemmig sörja! Finns det INGEN som har vett i skallen och kan ta hand om det? Andra kommuner kan ju…
  Så roligt med vuxenmålarboken! Inte är det väl bara barn som ska ha skoj och att man måste sluta göra sånt efter en viss ålder. Själv är jag ”barnsligt” förtjust i att lägga pärlplattor.😊 Finns ju en uppsjö numera av bilder på nätet eller så kan man följa korsstygnsmönster.
  Tack för bilder från din vardag Bibbi!
  Du är vardagsglädje hela du❤️😃

  Svara

 3. Anne-Lie
  Jun 23, 2016 @ 20:44:24

  Sån är vardagen, en härlig blandning av allt som händer.
  Vill önska dig en trevlig Midsommar.

  Svara

 4. Soili
  Jun 28, 2016 @ 22:45:40

  Jättevacker är den…din kaprifol. Målarböcker för vuxna är en jättebra idé. Jag fick en av en bekant nu ska jag bara köpa bra pennor. Risken är att stickningen får maka på sej lita 🙂 Dom där stolparna är fulhäftiga. Skönhetsrådet har tydligen tagit ledigt. Vattnet i den där dammen är hälsovådligt….fy skam på pamparna som inte bryr sej. Stor kram till dej ♥

  Svara

 5. bibbipson
  Jul 07, 2016 @ 15:48:55

  Roligt att se dig här. Har ju varit lite lat själv på sista tiden, så försöker ”titta ikapp” här på bloggarna.
  Målarböcker för vuxna är ju jätteroligt! En sån fyndig och snäll kompis du har.
  Och ja de ser väldigt konstiga ut de där lyktstolparna, men de måste ju vara rätt gamla ändå. De kanske bara är nymålade! Eller!
  Ja vattnet såg väldigt äckligt ut må jag säga. Hur tänker föräldrar här???
  De har även i vår stad byggt en damm som barn ska kunna bada i, får nog kolla hur den ser ut efter ett tag.
  Kramar till dig! Bibbi:)

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: