Matmarknad och liten väska

Nu ligger jag lite efter med rapporteringen märker jag. Förra helgen så var det matmarknad här i vår lilla stad. Det brukar vara kul att vandra runt och smaka på något nytt. I år var jag inte alls sugen på att gå ner till stan men var så illa tvungen för jag skulle ju börja jobba på måndagen så jag behövde ladda busskortet. Så det var bara att klä på sig och cykla ner en sväng.

Jag gick bara en snabb sväng över torget och tog några kort så ni skulle få se lite av vad som fanns att tillgå.

DSC01780.JPG

Jag kan ju bara säga att jag absolut inte provade varken kamelburgare eller känguruburgare.  Men köerna till det matståndet var jättelånga så det var nog poppis i alla fall.

DSC01786.JPG

Den jättelika paellan som var färdig att börja stekas såg betydligt smarrigare ut. Mums.  Tänk så mycket god mat det finns. Nu var jag inte sugen på mat men jag gillade lukterna och det livliga ätandet och mumsandet som jag såg runt om mig.

DSC01784.JPG

Ville man inte äta och smaska så fanns det ett stort stånd som sålde engelskt porslin. Jag är barnsligt förtjust i de stora blommiga kopparna. De rosa. Jag skulle njuta väldans mycket av att dricka te ur en sådan. Däremot så skulle jag nog inte njuta lika mycket av att dricka ur en mugg med drottning Elisabet II.  Men det är roligt att se lite annat porslin än det man är van vid här.

DSC01785.JPG

Här fick jag vara glad att jag fick en bild innan allt var slut. Det franska ståndet med kakor och annat smask hade haft bråda tider för det var ju nästan inget kvar.

Holländska blommor i långa rader. Solen skiner och alla människor är glada. Det kan ju nästan inte bli bättre än så.

Dottern och barnbarnet var ner en sväng och smakade på lite olika godsaker. Dottern hade tillverkat en liten väska av en mormorsruta och fodrat med bomullstyg. Den lilla väskan hade hon under långtröjan. Perfekt. Det har ju varnats för fick- och väsktjuvar så det var kanoners att ha en liten platt väska med pengar, nycklar och telefon i.

DSC01776.JPG

Jag hoppas ni har en riktigt fin och varm tisdag…….med eller utan främmande mat.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol Thuresson
  Jun 07, 2016 @ 20:10:28

  Kamelburgare! 😝 Åh, fy! Eller känguru..😳 Ja det är verkligen annorlunda men kanske ”vardagsmat” för dem down under?🙃
  Tacka vet jag köttbullar följt av rabarberpaj.
  Men tack att du uppdaterade oss på matfronten.
  Kramis

  Svara

  • bibbishantverk
   Jun 07, 2016 @ 20:18:58

   Med tanke på hur fula kameler är och hur illa dom luktar så var jag inte direkt sugen på att prova. Tror att barnbarnet provade krokodilburgare eller något sådant. Nä tacka vet jag kycklingköttbullar.

   Svara

 2. Gunnel
  Jun 09, 2016 @ 10:03:16

  Den där annorlunda maten föll inte mig i smaken heller, men de som är vana vid det och har djuren i närheten kanske inte tänker likadant. Jag har bara varit på en enda matmarknad och då var det bara mexikansk mat. Det gillade jag. Kram

  Svara

 3. Eva
  Jun 09, 2016 @ 22:53:01

  Vilken trevlig marknad. Mat går alltid hem och de engelska romantiska kopparna var tjusiga. Väskan är helt underbar och speciellt för att den är hemgjord.
  Ha en fin helg. Kram Eva

  Svara

 4. Maidi
  Jun 14, 2016 @ 18:49:24

  Men ojoj vilken härlig matmarknad.. Jag älskar att testa nya saker så både kamel och känguru hade jag säkert velat smaka..

  Kram Maidi

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: