Hur har ni det med kostcirkeln?

Livet är ju lite tjorvigt just nu och att laga mat står inte överst på min önskelista. Så jag proppar i mig lite av varje när jag blir hungrig. Överlevnadsinstinkt förmodligen.  När dottern häromsistens sa: Men mamma, man kan inte leva på fryspizza, glass och kaffe då blev jag jätteförvånad.För jo serru snäckan det kan man visst. Ett tag i alla fall. Tills man har kraften och orken att ta itu med normal matlagning.

Men idag tog jag tag i det. I alla fall lite. Så nu ser det ut så här på köksbordet

DSC01788.JPG

Nyttigt så jag får rysningar. Nu gäller det bara att få i sig hela rasket. Men det ska väl gå. På spisen hade jag en stekpanna full med rödlök, skivad tomat och (djupfryst) kycklingkorv. Kan även meddela någon eventuellt intresserad att jag smällde i mig hela rasket.

DSC01789.JPG

Det var dagens mat. I morgon övergår jag förmodligen till min lite slarvigare kostcirkel igen. Men handen på hjärtat……..hur förhåller ni er till den rekommenderade kostcirkeln? För många år sedan så skulle man ju enligt Socialstyrelsen äta 6-8 skivor bröd om dagen. I dagsläget säger samma Socialstyrelse att det ska man akta sig som ögat för att göra. Så hur vet man vad som är rätt. Det som är rätt i år kan vara rena botten nästa år.

Så jag tror jag gör som jag alltid gjort…….jag struntar i kostcirkeln eller använder mig av min egen bekvämt ihopsnickrade lilla må-bra-och-rädda-livhanken-cirkel. För visst sjutton finns väl glass med i en rejäl kostcirkel?

Dock måste jag väl (fast jag egentligen inte vill) erkänna att det funkar inte att äta 6 glassar på en dag. Man blir i o f s mätt men man mår illa. Länge. Usch! Så det rekommenderar jag inte.

Dagens vardagslycka är när man tittar ut och världens snällaste vän och kamrat varit över och klippt mitt gräs.  Jag har ju lite problem med att få fjutt på min gräsklippare. Dottern ska komma i veckan och styra upp den saken. Hon är en klippa.

En annan vardagslycka som jag ju inte får glömma är när närmaste grannen ringer på och sträcker fram en ljuvligt doftande liten bukett med liljekonvaljer.

DSC01777.JPG

Jag hoppas ni alla haft en skön solig dag…..med eller utan märkliga kostcirklar.

 

 

 

1 kommentar (+lägga till din?)

 1. Carol Thuresson
  Maj 31, 2016 @ 21:53:00

  Hej vännen!
  Så bra att du uppdaterar oss med nya rön angående ätandet! Så man bör inte följa ”6-8 glassar om dagen” alltså? 😩 Åhhh.. Men enligt Pippi så är en tallrik skokräm och mjölk är smaskens! Eller som jag nu just slevat i mej – rabarberkräm med vanilj i! 😋 Att äta det som man för tillfället mäktar med att laga/pilla i sig är nog ok. Eller köpa färdigt. Orken måste ju användas till annat när livet är ”tjorvigt”…
  Så härligt med vänklippare och liljekonvaljgivare💐 Hjärtevänner!
  Skickar många kramar till dej fina Bibbi💕

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: