Lite olika vardagslyckor

Dagarna är inte helt lätta att hantera. Men jag befinner mig oftare utanför bubblan. Det känns skönt men jag blir fortfarande jättetrött för just ingenting. Det är precis som om hjärnan stänger av när den inte orkar mer.

Nu har jag ordnat och styrt och ställt inför fredagen. Gjort allt vad jag kan för att allt ska bli bra och vackert. Det är det sista jag kan göra för den mest älskade.

Men livet består ju som tur är inte bara av sorg och saknad utan rätt som det är så dyker det upp vardagslyckor som blir som solstrålar in i mörkret. Jag är glad att jag fortfarande har förmågan att se och ta till mig det vackra och fina som ju finns runt omkring. Trots allt.

Nu har jag bestämt mig för att göra en etikett med Vardagslycka. Så att jag inte glömmer att den faktiskt finns och för att jag själv lättare ska hitta mina vardagslyckor om det är så att jag skulle vilja gå in och se tillbaka. De gamla vardagslyckorna hamnar ju inte där men jag tror att etiketten kommer att bli välfylld ändå.

Vardagslycka nummer ett får bli den otroligt stooooora apelsin min arbetskamrat T presentade mig med och sa att jag behövde vitaminer. Nu ser ju bananen som ligger bredvid lite trött och sleten ut men jag åt upp den straxt efter jag tagit bilden och oftast är det ju bara skalet som ser skunkigt ut. Men hade den här apelsinen varit bara liiiite större så hade den nog klassats som melon. Dra på trissor så stor den är. Jag fick säkert i mig vitaminer som räcker till nästa år.

DSC01770.JPG

Vardagslycka nummer två kommer i form av en härlig cykel som dottern och jag hittade i en trädgård på väg hem från lasarettet. Man blev jätteglad av att se den. Så fint och så mysigt gammaldags. Hoppas den får stå ifred för klåfingriga människor.

DSC01756.JPG

Vardagslycka nummer tre är födelsedagspresenten på sittbrädan. Ja vad ska man säga. Tusen tack för all omtanke och för alla vackra ljus jag fått. Nu har det ju gått åt ljus å det vådligaste eftersom jag har ljus tänt hela tiden då jag är hemma och inne. Och kortet är ju också så fint. Visst är det ju så att gamla vänner är som gamla skor. Bekväma att vara med. Man behöver inte göra sig till eller låtsas vara någon man inte är. Vännerna tycker om en ändå. Det är härligt och fantastiskt.

DSC01760.JPG

Den sista och inte minsta vardagslyckan är alla fina kommentarer jag får på min blogg. De gör mig glad och får lusten att fortsätta att blogga att växa. Ni som läser min blogg och kommenterar är verkligen guld värda. Om ingen läste det jag skrev så skulle jag ju må skrutt och lägga ner hela rasket per pronto. Men nu finns ju ni här hos mig och det gör mig så skuttande glad. Heja er!

Jag hoppas ni har en riktigt bra onsdag…………….med fullt av små små vardagslyckor.

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol Thuresson
  Maj 25, 2016 @ 19:32:37

  Du skriver så fint Bibbi… Man blir berörd, lycklig, uppmuntrad. Och man blir påmind om allt vackert som finns runt en själv.
  Så härligt med en etikett för Vardagslyckor. ❤️ Det behövs många sådana i vår värld! Etiketten för att folk insett att man inte måste vänta tills de stora lyckorna kommer utan känna lycka och tacksamhet här och nu! Att upptäcka ATT de finns där. En helt vanlig onsdag.

  Många ❤️❤️❤️ på fredag.

  Svara

 2. Eva
  Maj 25, 2016 @ 22:01:09

  Så fint ord. . . . vardagslycka. Du har rätt, vi måste se och ta vara på de där små tingen, händelserna som vi kan skriva etiketten vardagslycka på. Jag kan namnge många, speciellt sen jag blev pensionär. När jag jobbade (i skolan) var allt schemalagt, planerat och utvärderat , och det rullade på så man knappt hann se vardagslyckorna. Jo barnen , var och en på sitt sett var min vardagslycka då.
  Idag ser jag mina första skördade rädisor som dagens vardagslycka, sitta och virka någon timme med en god vän likaså. Den där underbara konvaljebuketten jag fick.
  Sorg och tråkigheter kommer vi inte ifrån , men att mitt i dem även kunna upptäcka vardagslyckor är nog den bästa tröst och de solstrålar man behöver då.
  Sänder dig all min omtanke inför fredagen. Och dessutom en stor kram . //Eva

  Svara

 3. Anne-Lie
  Maj 26, 2016 @ 17:40:05

  Så många fina vardagslyckor du fångat…
  Kram!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: