Tjohoooooo, nu jädrars kan det….

……….regna koskit om det vill för nu har jag nya gummistövlar.

När jag kom hem idag lade jag reklamen åt mannen som brukar gilla att plöja igenom bladen. Rätt som det var tjoade han att det fanns roliga gummistövlar på Maxi. Jag gick fram och tittade i bladet och jodå mycket riktigt så fanns det ett par blommiga stövlar som jag gärna ville ha. Jag gav nämligen bort mina korta svarta stövlar med fräsig knäppning på sidan till min dotter. Så jag har funderat lite på vad jag ska ha på fötterna när regnet kommer. Träskor är inte så jädrans kul då.

Jag klädde på mig igen och hämtade den trogna plåtåsnan ur förrådet och fräste iväg till Maxi. I grevens tid visade det sig. I korgen med blommiga stövlar låg fyra par i kanotstorlek. Men ovanför korgen så var det fyra hyllor uppsatta och där tronade ytterligare några blommiga skönheter. Jag är kort. Jättekort. Ibland pytteliten. Det slutade med att jag klättrade på korgen och i stort sett hängde i krokig arm på en hylla medan jag puttade ner tre par. Ett par från varje hylla…..ja utom den översta hyllan för dit nådde jag inte och där såg stövlarna mindre ut.

Det visade sig att det fanns ett par 38:or kvar och dom snodde jag på direkten. Sedan kom en annan liten tant och letade efter ett par 37:or. Det fanns ett par av dem bland dem jag puttat ner. Resten på hyllorna var 36:or sa tanten som såg på lapparna.

Men nog tittar folk när man hänger och klänger som en liten apa för att nå det man vill ha. Men det har jag råd att bjuda på. Och hur fasen ska man göra annars? Egentligen borde det finnas långa griptänger i något lätt material ståendes där det är höga hyllor. Alla är ju liksom inte 2,13 långa. Somliga är faktiskt bara 158,5. En för övrigt alldeles utmärkt längd för det mesta.

Glad som en lärka cyklade jag hem igen med dessa i cykelkorgen. Givetvis hade jag motvind men vad gör det när gummistövellyckan har ramlat över en.

Nu väntar jag bara på regnet.

DSC01725.JPG

Jag hoppas att ni alla har en härlig tisdag…….med eller utan blommiga gummistövlar.

 

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol Thuresson
  Mar 29, 2016 @ 22:37:10

  Åh så fina! Jag måste också hitta nya gummipjuck då de förra släppte in vatten – vilket inte var önskvärt..😝
  Vilken lycka att det fanns ett par som stod så högt så ingen annan hunnit ta dem före dej! 🐒
  Kram C

  Svara

 2. Anne-Lie
  Mar 30, 2016 @ 09:30:12

  Ha,ha…ett annat alternativ är att be om hjälp att lyfta ner stövlarna.
  snygga stövlar, de kommer du säkert att trivas med.
  kram!

  Svara

 3. EvaP
  Mar 30, 2016 @ 17:01:05

  Ursnygga gummistövlar! Det borde vara förbjudet att tillverka tråkiga gummistövlar. Jag har också ett par blommiga. Och ett par varmfodrade knallrosa som verkligen lyser upp i dysterväder. Kram!

  Svara

 4. eva
  Apr 01, 2016 @ 23:54:58

  Det var ju inga vanliga ‘bonnastövlar’ det där, utan riktigt snygga ‘gå bort stövlar’, hi hi . . .
  Jag köpte förra året korta vita stövlar med rosa röda rosor på, att ha använd dem sedan till trädgårdsjobb var mycket dumt gjort.
  Nu är de allt annat än vita med rosor.
  Reklam blad från Rusta visar fina billiga stövlar, denna gång får jag skärpa mig.
  *fniss *
  Trevlig helg kram / Eva

  Svara

 5. Melody&M.E
  Apr 03, 2016 @ 07:33:02

  Ett par 36:or skulle passa mig perfekt! Så fina stövlar! Det är verkligen roligt
  att man kan få gå ut och stampa i regnpölarna i färggranna stövlar! Tänk om jag hade fått ett par sådana där när jag var barn, vilken lycka!
  Önskar dig en fin söndag!
  Kram och nospussar från oss!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: