Långfredagen

När jag var barn så fick man inte leka på hela långfredagen och på radion spelades bara sorgemusik. Det var en ruskig dag för man förstod inte riktigt varför det var på det sättet.  Tyst och stilla som en liten mus skulle man vara. Sitta stilla och inte ha några leksaker framme. Hujedamej, tur att det inte är så numera i alla fall.  Givetvis slår jag inte klackarna i taket men jag hindrar inte glädje och lek.

I går morse när jag gick över vårt ödsliga öststatsliknande torg så blev jag jätteglad för mitt i allt det grå och svarta så hade dagisbarn klätt en björk med vippor och ballonger. Den var sedan rest på torget. Man blev glad i hela den morgontrötta kroppen. Jag tog kort men det var så dimmigt och grått så jag är inte helt säker på att ni ser hur vackert det var. Men ta en kik i alla fall

DSC01716.JPG

När jag sedan kom hem efter väl förrättat värv så hade mina närmaste grannar påskat till det på det raraste sätt

DSC01715.JPG

Nog blir man väl glad. Det är så ulligt, gulligt och så gult och fint. Tack fina A-M för påskglädjen.

Jag hoppas ni alla har en lugn och fin långfredag………..med eller utan påskvippor.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Gunnel
  Mar 25, 2016 @ 18:10:39

  Jag minns också från när jag var barn att Långfredagen var en riktigt lång och långtråkig dag. Hoppas du får en mysig påsk.

  Svara

 2. Melody&M.E
  Mar 25, 2016 @ 20:23:49

  Samma var det i min barndom och ändå växte jag inte upp i någon religiös familj, men på långfredagen, då gällde det att hålla sig i skinnet. Middag hemma hos mormor och morfar och vi barn skulle sitta som ljus vid matbordet! Jag tror att jag tidigt fick klart för mig att det var en sorgedag för att Jesus korsfästes! Första gången jag gick på bio på Långfredagen kändes det nästan som jag gjorde något galet, så påverkad blev jag som barn.
  Önskar dig och de dina en riktigt GLAD PÅSK!
  Massa kramar och nospussar från oss!

  Svara

 3. eva
  Mar 26, 2016 @ 23:17:09

  Glad Påsk vännen.
  Kram / Eva

  Svara

 4. Anne-Lie
  Mar 28, 2016 @ 10:01:50

  Hoppas du haft sköna påskdagar!
  Kram!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: