Nu står dom som spön i backen…..

…..mina vardagslyckor. Tänk så bra jag har det egentligen som är omgiven av människor med varma hjärtan.

Vardagslycka var när mannen fick komma hem igen och livet blir ”som vanligt”.

Vardagslycka är när dottern kommer promenerandes med en stor kasse med godsaker som hon köpt för att fira. Det fanns mums åt både fadern och modern men den största lyckan är ju att dottern kom.

Vardagslycka är när man lite trött och sliten öppnar brevlådelocket och det ligger ett illgrönt paket och lyser på botten. Min första tanke var ”vilket fint grodpapper”. Någon gång måste jag väl sett någon illgrön groda för annars är ju tanken lite märklig.

DSC01707.JPG

Paketet kom från en vän som jag bara träffat genom bloggen. En god och omtänksam kvinna med förmåga att få igång livsandarna igen. Tänk att man kan tycka så mycket om en människa som man aldrig träffat. Men skrivna ord kan nog vara lika värdefulla som talade ord och man märker fort om man är på samma linje och har samma inställning till vad som är viktigt i livet. I paketet fanns denna vardagslycka

DSC01708.JPG

Jag som älskar böcker fick en rejäl påfyllning. Inte nog med det jag fick också ett fint kort och i det låg en slant som jag ska använda till att inköpa gula tulpaner. Många tulpaner blir det så den här vardagslyckan räcker länge. Jag är verkligen tacksam både för gåvorna och för att jag förts samman med dig finaste C. Allting har en mening och tillsammans kan vi ge både värme och omtanke åt dem som behöver.

Nästa vardagslycka fick jag för en tid sedan men jag har sparat det för jag tycker så mycket om att titta på det varje gång jag går in och ut ur köket. Jag gillar hjärtan och dessa hjärtan är lite skavna och lite ojämna. Då tänker jag på att precis så är det ju med en del människohjärtan också. Lite skavna men ändå kämpar de på och slår. Tack finaste vännen B för hjärtljuset.

DSC01705.JPG

Nästa vardagslycka är något jag ler åt varje dag. Jag har ju en fin ung vän som bosatt sig i Japan. Hon talar, skriver och pratar japanska som en hel……kvinna. När hon var hem till Sverige i julas så fick jag den här jättegulliga portmonän. Jag älskar ju kattor och portmonän speglar även min barnsliga förtjusning i gulliga saker. Jag har portan framme varenda dag när jag betalar och varje gång blir jag lika glad. Ibland kan jag se hur folk tittar på portmonän och sedan på mig. Stackars alla som tappat bort barnet i sig och som prompt måste vara så vuxna och korrekta. Det kommer jag nog aldrig att bli. Hoppas jag.  Tack finaste Japan-C för den här vardagslyckan

DSC01710.JPG

Sista vardagslyckan är egentligen ingen lycka alls…..snarare en olycka. Med kameran. Med att sikta. Med att fatta att objekten förmodligen var en halvmil bort innan jag hunnit få upp kameran, ta av fodralet, sätta igång den och sedan rikta den åt rätt håll. Min busskompis (hon som skrattade på sig när jag predikade för gatuanden) fick nästan dåndimpen.

Så nu blir det så här igen. Här har ni själva himlen men ni får använda er egen fantasi och se en jättestor plog med gäss på väg åt helt rätt håll på himlen. Jädrans pippisar. Inte fasen hade dom behövt flaxa så fort och ha så bråttom norrut. Dom kunde faktiskt ha gjort en paus och låtit mig hinna fumla till en bra bild till min blogg.

DSC01706.JPG

Ja ja. Ni fick i alla fall se några sketna lyktstolpar och toppen på ett cykelstall. Det är väl inte fy skam.

Jag hoppas ni alla haft en riktigt solig onsdag………..med eller utan stressade gäss.

 

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol Thuresson
  Mar 16, 2016 @ 20:13:12

  Vardagslyckliga Bibbi! Det är en fröjd att få läsa om dina dagar!
  Tack för all uppmuntran och tokiga upptåg som glädjer oss alla☺️
  Love always💕

  Svara

 2. Eva
  Mar 17, 2016 @ 19:24:53

  Så underbart att få ett överraskningspaket i brevlådan. Jag förstår hur glad du blev, för idag fick jag ett överraskningsbrev från en bloggvän i min brevlåda. Inte så ofta att det dimper ner sådant , mest vita kuvert där. Visst är bloggvärlden en fantastisk värld. Ett tu tre hittar man en go´ vän där. Jag har några sådana också och ett par har jag träffat dessutom.
  Ha det finfint. Kram Eva

  Svara

 3. Gunnel
  Mar 20, 2016 @ 12:25:08

  Vardagslycka är den bästa lyckan. Så glad man blir av en överraskning…stor eller liten. Den sätter extra piff på vardagen. Fåglar är inga linslusar precis har jag också märkt. Kram

  Svara

 4. Anne-Lie
  Mar 20, 2016 @ 20:18:22

  Jag tycker nog också att fåglarna kunde flugit lite saktare så du hade hunnit fota….
  Så mycket vardagslycka du delar med dig av. Härligt!
  Kram!

  Svara

 5. bibbipson
  Mar 25, 2016 @ 15:29:47

  Jag blir alltid så glad när jag läser din blogg! Tack! 🙂
  Det var mycket vardagslycka där. Och portmonän var jättesöt! Glad Påsk! 🙂

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: