Axelvärmare och ett fiffigt fodral

Min dotter har flinka fingrar och har fått massor av garn av mig från min ”svärmorssäck”. När hon var här sist hade hon med sig lite och visade upp. Det var två färdiga axelvärmare och en påbörjad. De två färdiga lyckades jag inte tjata av henne men den som var påbörjad lade jag vantarna på för framtida marknader.

DSC01690.JPG

Det går så jädrans fort när hon virkar och ser så lätt ut. Hon skulle göra några små pytteponchos åt mindre barn som jag också ska ta med mig ut på marknad. Kul att ha med sig lite av varje. Hon funkar lite som min fina granne B för båda är kvicka i tassarna och har huvudena fulla av nya idéer medan jag själv bara tråkar på med samma bekväma arbeten. Önskar att jag var lite mer äventyrlig faktiskt.

När hon var här så hade hon sitt lilla reseset med sig också. Jag tycker det är så gulligt och dessutom är det kanonbra och funktionellt. Passar bra i handarbetskassen när man går på visit.

DSC01691.JPG

Fack för nålar och nålpåträdare, för virknålar och för saxen. Nu hade hon ”fel” sax med sig  för den här var lite lång. Men det funkar utmärkt. När man sedan är klar är det bara att vika ihop hela härligheten och vips blir det så här

DSC01692.JPG

Som lite extra bonus så kommer det lite uppdatering om fontänen och torget. Fontänen blev ju framhackad ur isen och sedan pytsade den ut vatten i några dagar. Nu ligger den som ett stort trist plåtskrov igen. Undrar vad som felas denna gång.

DSC01680.JPG

Nu är betonggravarna avspärrade och ska göras om. Det ska läggas svarta plattor i botten och så ska det komma till vackra stenar. Stora eller små vet jag inte. Men det skulle vara roligt så barnen har någonstans att bada. Vem tusan låter sina barn bada och leka i en bassäng mitt på ett torg som är omgivet av krogar. Det ligger ju allt möjligt i vattnet varenda morgon när man går till jobbet (i somras alltså när de var vattenfyllda). Det hamnar nog både glas och annat i bassängen och jag är ganska säker på att det dessutom är stillastående vatten.  Undrar hur många miljoner det här extraarbetet kostar oss arma skatteslavar.

Men idag sken solen i alla fall och det var jätteskönt och värmande när man satt i lä. Jag fick en stund ensam i busskuren på väg hem från jobbet och då var det varmt och gulligt.  Det är ljust på mornarna när jag släpar mig iväg och faktiskt ljust ganska länge på eftermiddagarna. Nu känns det att vi går åt rätt håll.  Voj voj voj det går mot gräsklippning och utemålning med stormsteg.

Jag hoppas ni alla har en vilsam onsdagskväll…..med eller utan axelvärmare.

8 kommentarer (+lägga till din?)

 1. eva
  Mar 09, 2016 @ 22:23:48

  Det är inte så konstigt att dottern har flinka fingrar, det heter ju sådan mor sådan dotter.
  Kanon fina poncho.
  Må väl / Eva

  Svara

 2. Eva
  Mar 10, 2016 @ 12:42:46

  Hmmm, sådant går i arv !!!! Så är det här också. Tre generationer pysslar just nu här och min mamma står nog för ”ursprunget”. Vilka läckra ponchos. Succé nu till våren.
  Kram Eva

  Svara

 3. Anne-Lie
  Mar 11, 2016 @ 18:39:24

  Din dotter är lika duktig på handarbete som du. Sådan mor sådan dotter.
  Trevlig Helg!

  Svara

 4. Gunnel
  Mar 13, 2016 @ 10:40:29

  Roligt och se när ens gener lever vidare. Ni äär lika duktiga du och din dotter. Jag har inte virkat ponchos sen mina barn var små, men nu blev jag lite sugen på det igen. Har din kommun obegränsat med pengar eftersom det ”händer” så mycket med den där fontänen? Kram

  Svara

  • bibbishantverk
   Mar 13, 2016 @ 12:08:23

   Vi har 11 % arbetslöshet och nu ska dom dra ner på skolpengen men cirkusfontäner och galna 70miljonerstorg finns det pengar i det oändliga till.
   Man blir matt.

   Svara

 5. bibbipson
  Mar 13, 2016 @ 16:53:59

  Duktig dotter och fiffigt fodral där! 🙂
  Hihi! Ja, ibland förstår man inte hur politiker tänker. Tycker också att det var ett konstigt ställe att ha en bassäng på! ;P

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: