En kul soffdyna och nytt garn

Min granne är ju kanonduktig och väldigt snabb i tassarna. Det liksom rinner fram fina arbeten i en strid ström från hennes händer. Nya idéer hela tiden medan jag själv känner att jag sitter lite fast och inte riktigt kan gå loss i fantasivärlden. Här ska ni få se hennes senaste projekt. Ett av dem i alla fall för hon har alltid flera grejer på gång samtidigt.

Hon ska göra en lång dyna till sin dotters kökssoffa. Då kom hon på den fiffiga idén att göra den vändbar så på ena sidan är det mormorsrutor och på baksidan stickade ihopsatta remsor. Jättefiffigt tycker jag. Här kommer en bild på en framsida och en baksida

DSC01670.JPG

Själv tog jag mig en liten tur till min finfina garnaffär Avig och Rät i Torshälla igår. Där köpte jag de här nystanen

DSC01675.JPG

Det är nog första gången i hela mitt liv som jag medvetet köper garn som är vasst och tjurigt. Men det är ju som gjort för att göra skrubbpuffar, skrubbvantar eller bara en skrubbtrasa av. Jag tror att det här garnet kommer att vara perfekt för att skrubba bort torr gammal vinterhud. Bara namnet låter ju kanoners…..Home Spa.

Jag gjorde ju en tvålgömma i jutegarn och jag ska göra en till i det här garnet. Jutegarnet luktade lite oljigt tyckte jag men det här är garanterat luktfritt. Ska bli spännande att prova.

Jag hoppas ni alla har en fin och solig lördag……med eller utan spagarn och dynor.

 

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Gunnel
  Feb 28, 2016 @ 10:17:25

  Hur är det att sticka eller virka med det garnet? Är det hårt och besvärligt så det skaver på fingrarna? Ha en trevlig söndag.

  Svara

  • bibbishantverk
   Feb 28, 2016 @ 19:28:16

   Det var faktiskt ovanligt lätt att sticka med faktiskt. Jag gjorde en lapp som jag använde när jag badade och nog kändes det rivigt. Jag ska göra en skrubbsvamp också och prova den varianten.

   Svara

 2. Melody&M.E
  Feb 28, 2016 @ 12:14:32

  Här har vi ingen sol den här helgen! Bara en massa moln och tjockt dis! Lite trist för hade planerat sitta på en bänk och bara lapa solstrålar!
  Spännande garn du köpt! Spa garn! Inväntar din recension av det innan jag springer och köper mig ett nystan!
  Önskar dig en fin fortsättning på söndagen!
  Kram och nospussar från oss!

  Svara

 3. Soili
  Feb 28, 2016 @ 22:52:56

  Det var ett tag sen jag var inne här och hälsade på. En låååång trevlig lässtund har jag fått. Du har pennans makt i din hand 🙂 Ett spagarn…visste inte att det fanns sådant….det passar mej perfekt. Jag älskar att bada bastur och har gjort mina spa/skrubbvantar (virkade) av mattvarp…det river bra. Tack för tipset om spagarnet…borde inte vara svårt att hitta sådant här i storstad.

  Svara

  • bibbishantverk
   Feb 29, 2016 @ 12:19:50

   Tack Soili för fina ord.
   Garnet är från Svarta Fåret. Men mattvarp är ju också tjurigt så det är nog alldeles utmärkt att riva bort gammal vinterhud med. Heja dig Soili!

   Svara

 4. Mycket annat och lite betong
  Mar 03, 2016 @ 12:41:02

  Så bra idé av din granne att göra en vändbar dyna. Snygg blir den!
  Vilket bra garn du har hittat. Lite skrubb kan verkligen behövas nu när man är extra torr och fnasig.

  Kram Agneta

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: