Jättebra och uruselt

Vi börjar med det som är jättebra. Barnbarnet. Igår var han här och förgyllde vår vardag. Han och morfar började med att åka till affären och där inhandla ingredienser till dagens middag. Barnbarnet fick bestämma vad han ville ha och det blev fjärilskotletter. Ha bankade kotletter och stekte, kryddade och fixade.

Eftersom jag inte äter kött så hade han även tänkt på mormor och köpt gurka, tomat och sallad. Det snitsade han ihop och detta var vad som stod serverat på min plats när jag kom hem

DSC01668.JPG

Milda Moses jag åt så jag nästan kände hur öronen och framtänderna växte oroväckande kaninaktigt. Men gott var det.

Efter en stunds middagsvila var det dags för mer jobb för den unge herrn. Det stod garnnystning på schemat. Det går jädrar i mig så det visslar om det. Resultatet av det arbetet ser ni här

DSC01669.JPG

Nu till det som verkligen är uruselt. Det är ju ett jädrans jamande om att vi ska ha ett kontantlöst samhälle och ändå tillverkas det nya pengar på löpande band. Nu ska vi ju också få tillbaka 2-kronan. Det har ju varit ett bra sparsätt för många att lägga småpengar i en burk eller sparbössa och tömma en gång per år. Så har vi gjort för vårt barnbarn. Men nu är det ju lögn i helsicke att bli av med mynten. Jag har ju inte för avsikt att skaffa mig ett kort i en bank som jag i övrigt inte använder bara för att få tillgång till en mynträknare som för in summan direkt på kontot .

Jag har haft Handelsbanken sedan jag började jobba och där har man kunnat sätta in mynt om de varit paketerade i rör. Men nu när jag var där tidigare i veckan så möttes jag av denna skylt

DSC01663.JPG

Vad ska vi med en massa nya mynt till när ingen vill hantera dem? För övrigt blir ju bankerna mer och mer kundovänliga. De vill helst inte ha in kunderna i banken utan allt ska skötas genom ett hål i väggen eller hemifrån.  Kontanter vill dom inte hantera p g a rånrisken. Men vi då…..vi små människor som ska stå ute i ur och skur och nervöst se oss över axeln när vi hämtar våra surt förvärvade pengar ur väggen. Där kan vi snacka rånrisk. Och alla gamla människor som är vana att kunna gå in på banken med sina ärenden dom får nu stå ute dom också. Skiträdda. Nä banker har blivit ett jädra sk*t. De tjänar enorma pengar på de pengar som vi är snälla och lånar ut åt dem. Men vi får minsann ingen ränta på att vi lånar ut pengar till banken men om du behöver låna pengar på banken då jädrars får du betala ränta.

Nä jag vill ha tillbaka tiden då banken var en riktig bank och då posten var en riktig fungerande post. Allting var inte bättre förr men väldigt mycket var det i alla fall.

Hoppas ni alla har en god torsdagskväll……med eller utan småpengar.

 

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Melody&M.E
  Feb 26, 2016 @ 08:24:14

  Det en lycka att ha barnbarn! Det uppväger mycket som är jobbigt i livet!
  Det här med ett kontantlöst samhället försvårar verkligen för många, speciellt för de äldre! Det finns faktiskt gamla som inte har dator och internet! Min mor är livrädd för att bli rånad vid bankomaten och där hon bor finns inga kontanter alls på bankkontoret, vilket för övrigt bara är öppet två timmar i veckan! Många äldre blir beroende av andra i förtid, bara för att de inte kan hantera betalningar och uttag av pengar! Nu gäller det dessutom att tömma spargrisen så inte pengarna ligger där och blir värdelösa då alla nya sedlar och mynt kommer!
  Önskar dig en fin helg!
  Kramar och nospussar från oss!

  Svara

 2. Anne-Lie
  Feb 26, 2016 @ 10:45:10

  Hoppas du är på bättre humör när du vaknar idag. Vi har en liten byabank. där får man verkligen service. Kan lämna in kontanter och även ta ut kontanter. Är så glad att den har ”överlevt”
  trevlig helg önskar din bloggvän Anne-Lie

  Svara

 3. eva
  Feb 26, 2016 @ 18:55:07

  När barnbarn hälsar på blir dagen guld värd.
  De är snabba de där goa ungarna.
  Jag håller med dig om att bankservisen är verkligen urusel, ja det är synd om de äldre.
  Bra och intressant inlägg, man kan skriva mycket negativt om de där bankerna,
  Ja de lurar oss rejält och gör precis som de vill utan att skämmas.
  Må väl / Eva

  Svara

 4. Gunnel
  Feb 26, 2016 @ 19:44:57

  Jag har haft mitt ena barnbarn här hel veckan och det har varit toppen. Håller med dig om den usla bankservicen. Förhoppningsvis kommer någon på ett annat sätt att hantera pengar som kanske påminner om förr i tiden och då kan bankerna står där med lång näsa. Ha en trevlig helg.

  Svara

 5. Carol Thuresson
  Feb 26, 2016 @ 20:52:03

  Morr! Jaa du de där bankerna är ett otyg som kan göra precis som de vill! 😠
  Hoppas det löser sig för dej med alla mynten på nåt sätt.
  Tur att det var annat som kunde väga upp veckan❤️

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: