Ny burk, ny filt, gammal pippis

Jag fick ju lite idéer om hur snuskburkarna för fimpar skulle se ut. Dom behöver ju inte vara räliga på utsidan också. Så här har jag målat en burk två gånger med röd hobbyfärg och sedan limmat på spets runt om. Nu väntar den bara på mildväder så jag kan vara ute och lacka den. Vi har ju kvar i burken med båtlack så jag kör på det. F ö undrar jag varför vi ens har båtlack hemma för vi har aldrig haft någon båt. Inte ens en pytteliten. Men lacken är bra och jag kör den på kvastarna också vartefter jag får dem klara.

DSC01625.JPG

Den gula filten ni kunde se i förra inlägget blev lite väl tunn så den tänker jag helt enkelt ta och sy fleece på baksidan på. Det finns ju fleecefiltar för 10:- och en sådan duger fint att klippa till som bakstycke. Det blir lite varmare och gosigare då. Men vis av det misstaget så tog jag dubbelt garn till filten jag började med efter den. Så nu stickar jag med fyra trådar istället för två och det blir en tjock och fin filt. Den ska gå i blått och vitt och den är ett perfekt jobb att ha till tvn. Den är stickad i maskingarn.

DSC01629.JPG

Eftersom den sällsynta sörmländska buskharen inte ligger där han ska, alltså i grannens buskar, så har jag ju fått skaffa mig en ny kompis. Ni som läst några inlägg bakåt kanske minns anden som inte kunde trafikreglerna. Det kan han inte nu heller men nu håller han sig i alla fall på trottoarerna. Åtminstone som jag har sett. Han tigger mat av varenda en som går förbi och en del blir skiträdda när han kavar fram med god fart och inte saktar in förrän han är framme vid fötterna. Men stilig är anden.

DSC01627.JPG

Eftersom vi ändå är på Fristadstorget nu med denna tiggande skönhet så kan jag passa på att meddela att de eluppvärmda sofforna som skulle göra att man kunde sitta ute när det var kallt……..funkar inte heller. Jag tror jag blivit otroligt förvånad om de hade gjort det. Men dessa soffor ser banne mig inte inbjudande ut. Inte ens om jag hade haft ett tovat sittunderlag.

DSC01628.JPG

I övrigt är väl det mesta som det ska vara. Tror jag. Ibland är jag faktiskt nöjd med att saker och ting bara rullar på. Det behövs inte några märkvärdigheter och upplevelser varje dag. Ibland får man nöja sig med att livet fungerar lugnt och stillsamt.

Jag hoppas ni alla har en lugn och fin onsdag…….med eller utan röriga blogginlägg.

9 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Eva
  Jan 20, 2016 @ 23:52:14

  Om du visste vad vi har skrattat åt din andhistoria. Man blev ju så glad åt ditt agerande. Lite action !!!! Vi behöver lite sånt här lite varstanns. Tänk bara hur det är att gå in i ett väntrum. Eller hur folk sätter sig i en buss el.dyl .En och en. Är vi svenskar så tråkiga ???
  Onsdagen har varit toppen här. Hade träff med ett gäng gamla kollegor och vi spelade paketleken och jag vann en hårborste. Precis vad jag behövde. Och vi skrattade och åt en härlig höstsoppa på älgkalvsfärs med fröknäcke därtill. Sådana vardagar gillar jag .
  Hälsa anden och ta med något gott till honom. Kram Eva

  Svara

  • bibbishantverk
   Jan 23, 2016 @ 13:48:20

   Du får beskriva paketleken lite mer. Det lät kul. God mat, fröknäcke och goda vänner. Bättre än så kan det inte bli.
   Vad gäller den förgrönade pippisen så får man bjuda på lite morgonshow ibland. För fjäderfänas skull om inte annat.

   Svara

 2. Gunnel
  Jan 21, 2016 @ 10:28:46

  Men så kul och höra att anden fortfarande lever och har hälsan. Den har väl tagit till sig trafiklektionen den fick av dig, så den klarar sig. Det verkar vara en hel del i din stad som inte fungerar. Du får kanske ta dig till kommunhuset och föreläsa för dem precis som för anden. Blir goa filtar med fleece på baksidan. Det har jag också testat. Kram

  Svara

  • bibbishantverk
   Jan 23, 2016 @ 13:46:05

   Nä det är väldigt mycket som är i olag här det kan jag lova. Man är storögd och häpen över att det kan fortgå gång efter gång. Dumgrejer. Dyra sådana också. F ö har jag erbjudit mig att komma ner och föreläsa om socialtjänstlagen angående vårt härbärge. Det var tio år sedan men dom har inte nappat ännu på det erbjudandet.

   Svara

 3. Carol
  Jan 21, 2016 @ 21:50:30

  Jaa du, vardagar som lunkar på är bra dagar. Gillar det bättre än äventyr och oförberedda vändningar. Fast att vara på kurs i Örebro är ganska trevligt. Och hör fanns en Myrorna som idag fick sig ett snabbt besök. Böcker fick följa med ut men garn var det tunnsått med.
  Filten ser härligt tjock ut. Kan behövas i dessa tider!
  Kram fina ”torg-gumman!❤️
  Carol

  Svara

 4. Mycket annat och lite betong
  Jan 22, 2016 @ 21:36:21

  Men en så fin burk är det väl synd att kasta fimpar i!
  Åh, den lilla anden! Vilken tur att du fick bort den från gatan. Det är väl svårt att hitta mat för den nu. Du får helt enkelt adoptera den.

  Kram Agneta

  Svara

 5. eva
  Jan 23, 2016 @ 18:21:22

  Jag håller med dig, om livet rullar på lugnt och behagligt får man verkligen vara nöjd. Det finns sådan oro uti världen även vårt land så man är tacksam om inget allvarligt händer. Så måste man få lov att tänka för visst kan man själv bli drabbad av något hemskt, inte bara andra personer. Så lugn och ro önskar jag mig oxå.
  Så bra att du kan fixa och snygga till ‘snusk’ burkarna, men jag går inte till de platserna ändå, har aldrig rökt men tycker att man visst kan snygga till fimpburkar.

  Tur det finns människor som vill och kan hjälpa djur i nöd, när det krävs.
  Må väl/ Eva

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: