Lite värme på väg

Nu har jag tagit mig samman och tömt välgörenhetslådan på smått smått. Jag fick ett tips från C om att det behövdes mössor och småplagg till Panzisjukhuset igen. Så jag hade en hel del när jag började fiska i lådan.

9 par babysockor som jag köpt på Röda Korset (nya)

18 små mössor

6 yemenvästar

2 par tossor som dottern virkat

DSC01619.JPG

Det blev ganska precis 1 kg och nu är dessa på väg för att värma små nybebisar som har svårt att hålla värmen. Nu är det dags att sätta fart på stickorna så man får ihop till en ny laddning.  Men en sak har jag fått klart. Jag visade ju för lite sedan att jag börjat på en liten filt i maskingarn. Den är klar och på väg ner i välgörenhetslådan. Givetvis blev det något knas på filten men då tog jag och virkade två hjärtan som jag fäste på var sida om filten just över det ”konstiga”. Tjolahopp tjolahej. Maskeringsdrottningen…..det är jag det.

DSC01624.JPG

Ja kära C den här filten är också gul. Mycket gult blir det. Undrar varför. Jag tycker det är roligt att sticka och virka i gult faktiskt. Det är väl för att den känns varm och glad den färgen. Och månne om det värmer mer då.

Nu ska jag ta mig för att göra det jag egentligen borde gjort istället för att sticka och sticka nämligen gå ett varm med snabeldraken. Ja dammsugaren alltså. Fy så tråkigt det är. När man kan sticka och ha kul. Ute är det -10 och solen skiner. En härlig söndag. Men nej…jag ska inte ta en promenad nu, inte ta fram stickningen, inte ta fram virkningen, inte sätta mig med en bok, inte riva i pyssellådorna. Jag ska dammsuga. Under protest.

Jag hoppas ni har en kanonsöndag…..med eller utan gula filtar och dammsugare.

 

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Jan 17, 2016 @ 14:41:31

  Åh så mycket smått och ljuvligt.. ❤️ Det kommer glädja många där det hamnar till nån pytteliten på Panzisjukhuset! Underbara du och din dotter.
  Ja, gult är en glad och extra varm färg som både lyser och värmer..
  Undrat ifall jag också måste dra fram smin snabeldrake. Jag är inte lika fast i sinnet som du… Men lite lunch kanske då klockan snart är 14?
  Kram finaste Bibbi som stickar fram solen.

  Svara

 2. Lollo
  Jan 17, 2016 @ 16:47:12

  Alltid lika kreativ … 🙂 Och lika idog med dina insatser till behövande. Du gör en fantastisk insats. Jag blir helt bedårad av alla de små sockorna och mössorna, och tänker på att de kommer till stor hjälp någonstans där nere …

  Jag älskar gult, men har få användningsområden för den färgen (om inte jag också ska ta mig i kragen och bidra som du förstås) .
  När man gör saker till barn kan man ju använda alla de där glada färgerna som man inte vågar använd annars.
  Fiffigt med härtan så där.
  Kram

  Svara

 3. Carol
  Jan 17, 2016 @ 16:54:25

  Ja haka på Lollo!❤️Det är så roligt att sticka när man vet att det behövs så innerligt väl..

  Svara

 4. Gunnel
  Jan 17, 2016 @ 20:07:06

  Det blev en riktig hjärtefilt! Så många som kommer att bli glada för allt du och dottern din stickat. Jag dammsuger alltid också under protest, men det är ingen som bryr sig. Kram

  Svara

 5. Eva
  Jan 17, 2016 @ 23:24:27

  Åhh vad många fina stickade alster. Tänk så välkommet detta paket kommer att bli. Och filten är urläcker med det lilla maskeringshjärtat. Perfekt.
  Kram Eva

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: