Bättre en fågel i handen……

…….än en stollig and mitt i vägen. Ett gammalt djungelordspråk som passade bra nu.

Igår morse när jag gått ner till stan för att ta bussen till jobbet så var vi väl en sju-åtta personer som stod och väntade i snålblåsten och kylan. Då kommer en and spatserande från torgsidan. Han vältrar sig ner från den höga trottoarkanten och gick över till vår sida. Men när han var lite över mitten på gatan så lägger han sig ner. Det var bara en fråga om minuter innan det skulle komma bussar farande från båda hållen.

Jag tittade runt bland mina medväntare men ingen såg ut att vilja agera så jag klev ner på gatan och fram till anden som inte flyttade sig det minsta. Jag talade om att det där var minsann ingen bra plats att ligga på utan att om han ville ha fjädrarna i behåll så skulle han raskt ta sig därifrån. Det struntade andskrället fullständigt i. Då frågade jag om han inte kunde trafikreglerna. Han brydde sig inte om det heller.

Då böjde jag mig ner och andskrället reste på sig. Då började jag fösa med händer och armar och sa att han fick banne mig sno sig därifrån innan det skulle skita sig rejält.  Då skrek han kvaaa kvaaa kvaaa och började en motvillig färd upp på trottoaren och den relativt mycket tryggare zonen. Men nöjd var han inte det kan jag tala om. Sur.

När jag vände mig om såg jag en flock frusna människor nästan i chock. Dom såg ytterligt förvånade och tagna ut efter mina utläggningar med det jädrans fjäderfäet. Utom en. Min busskompis. Hon hade brytit ihop i skrattkramper när jag började yra om trafikregler. Men de andra fick väl ta förmiddagen på sig och hämta sig efter den här galna morgontanten.

Nåväl. När jag åkte hem på lunchen och klev av på torget vem tror ni jag var färdig att trampa på. Jo anden. Han gick omkring på trottoaren och tiggde mat. När jag klev ner från bussen kom han travande med god far och lade sig precis nedanför mig. Jag var lite piggare då än på morgonen så jag tog fram kameran och här kan jag presentera den lille gynnaren

DSC01621

Ser ni att han glor lite lystet på min handväska. Månne det finnas något anksmaskens i den mån tro.

I övrigt kan jag rapportera att Fristadstorget är snö och isfritt så när som på halkmattorna. Där är det is, snö och sand. Ja, och så de vanliga varningskonerna som väl ska göra att inga fler små tanter ramlar ner i betonggravarna på sidan om.

Även lite uppdatering om mångmiljonfontänen som ser ut som ett tivoli. Den har sjunkit i ån. Jorå. Så är det. Den har sjunkit ner under isen och förra veckan hade kallat dit några experter som skulle hacka loss fontänen igen. Men jag tror inte det gick så bra för man ser den inte. Det är i o f s lika bra för jag tycker den är eländigt ful. Jag skulle vilja ha en klassisk fontän och inget tivoli som skiftar färg fem  sex gånger på en minut. Så för min del så kan den få ligga på botten av ån.

Ja nu vet ni lite om djur- torg- och fontänlivet här i stan.

Hoppas ni har en kanontorsdag………med eller utan galna fjäderfän.

 

 

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Gunnel
  Jan 14, 2016 @ 18:24:45

  Hahaha! O, vad jag önskar att jag hade stått i den där kön! Du var nog samtalsämnet på många arbetsplatser idag, men sånt får man bjuda på, och det gör du verkligen. Ha det gott.

  Svara

 2. Carro
  Jan 14, 2016 @ 23:52:37

  Stod du å diskuterade trafikregler med en and? Haha!! Nog e du lite galen allt!!

  Svara

  • bibbishantverk
   Jan 15, 2016 @ 14:22:36

   Ja va’ fasen skulle jag göra han ville ju inte flytta på sig och någon måste ju upplysa fjäderfäet om vad som gäller.
   Hmmm……förmodligen var jag lika galen som anden.

   Svara

 3. Eva
  Jan 16, 2016 @ 19:32:49

  Gu vad roligt !! Jag tror att jag hade gjort likadant som du.Du har väl sett den där bilden med anden och dess ungar som får trafiken att stanna när de går över gatan. Är man djurvän så är man.
  Kram Eva

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: