Men va’ farao nu då

Man går in för något till hundra procent, med hull och hår. All in. Ligger i som en utter. Ändå blir det banne mig inte som man tänkt sig.  Då ställer man sig frågan: men va’ farao nu då?

När jag satt och stickade på min gula filt så tog jag lite paus i arbetet och snubblade runt på en del bloggar. Då såg jag någonstans hur någon hade gjort en stor mormorsruta i ullgarn, tovat den i maskinen och fått en kanonfin sittdyna. Jag rev fram några nystan tjock tjockt ullgarn som jag inte vetat vad jag skulle göra av och satte igång. Efter tio minuter var min böjvecksallergi i full blom men jag tänkte att jag ger mig inte för det här kommer att gå fort som rackarns. Det gjorde det och nöjd och glad slängde jag i den jättestora mormorsrutan i maskinen tillsammans med ett par jeans och en handduk.

Spännande var det när maskinen hade stannat och jag rotade fram underverket. Hmmm……snarare eländet i det här fallet. De innersta garnen hade tovat sig som jag ville men de yttre som det var mest av hade inte tovat sig alls. Med andra ord var det inte ullgarn men kliade ändå.  Så det hängde och slängde sladdrigt och dant runt det tovade. Jag tog en sax och klippte bort hänget och slänget och kvar blev det här

DSC01612.JPG

Jösses säger jag bara. Den räcker ju inte ens till att värma rumpan på den sällsynta sörmländska buskharen som vilar ute på baksidan.

Jag har dock inte tappat sugen utan funderar vidare på hur jag ska göra nästa gång jag får för mig att trixa med ullgarn.  Vilket lär dröja. Men man lär sig ju av sina misstag sägs det men jag är inte fullt på det klara vad det är jag har lärt mig av det här. Jag var ju bergis på att det var ull. Men blir det fler sådana här misstag så kan jag ju sy ihop dem och då räcker det till magvärmare åt buskharen.

Hoppas ni har en härlig lördag……..med eller utan havererade ullprojekt.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Jan 09, 2016 @ 19:55:37

  Träligt var ordet, sa BULL.. Men tanken och idén var ju god. Måste varit nån ullblandning i sladdriga kanten. Skönt att du inte ger upp utan nog kommer lösa detta problem. Nån annan gång. Jag håller på att sticka mössor för fulla muggar. Ja, i min sakta men säkra takt.. 😁
  Kram

  Svara

  • bibbishantverk
   Jan 09, 2016 @ 20:11:37

   Sakta men säker takt är bra finaste Carol. Min mormor sa alltid ”fort och väl följs aldrig åt” och det såg man ju på mitt magplask här ovan. Så sakta men säkert blir bra Carol.

   Svara

 2. eva
  Jan 09, 2016 @ 21:48:11

  Nej man får aldrig ge upp, fortsätt trixa och fixa med ullgarnet.
  Ge järnet med ditt ‘underverk’, hi hi . . . .
  Kram / Eva

  Svara

 3. Eva
  Jan 12, 2016 @ 14:21:49

  Det där har hänt mig också. Retfullt. Men jag har också lyckats virka och tova en jättefin sittlapp av Drops Eskimogarn, garn som jag köpte på en utförsäljning. Du kan se den i min blogg 25 nov 2014. Undrar om jag inte ska göra fler sådana. Växtfärgningsgarnen måste också funka. De är ju ren ull. Kan du inte ha bomullsvantar på dig när du virkar med ull ?
  Kram Eva

  Svara

  • bibbishantverk
   Jan 12, 2016 @ 17:20:33

   Dra på trissor så kul. Jag gick in och tittade på ditt inlägg och det var ju för farao det som var min förebild. Världen är liten.
   Jag ger inte upp. Jag ska nog banne mig få till något (nästan) lika fint som ditt sittunderlag.
   Jag har provat tunna bomullsvantar och plasthandskar. Det hjälper inte för jag får eksem på låren i ansiktet och armvecket när jag handskas med ull. Hmmm……jag har ju dykcertifikat……jag kanske ska testa att ha dykardräkten och bomullsvantar, cyklop och snorkel. *S* Jösses…..

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: