Att göra en tavla

Nu tillhör ju jag dem som ofta gör tavlor. Inte sådana man hänger på väggen då utan jag gör saker som går snett och blir kaputtens. Men den här killen gör riktiga tavlor. Det är en ung kille som jobbat på samma företag som jag i många år. Han blev uppsagd för lagret flyttades till Gent. Vi har pratat mycket under åren och jag har beundrat hans foton som han tar. Han ser detaljer och tar så himla fina kort.

Ett kort fastnade jag särskilt mycket för och det var Klosters kyrka i svartvitt. Jag gillar svartvitt.  Jag tror f ö att Klosters kyrka är den enda kyrkan med två torn som inte är domkyrka. Kyrkan är ett nödhjälpsarbete som startades efter kriget för att folk skulle få jobb och kunna försörja sig.

När nu den här unga killen slutade före jul så kom han upp till mig på kontoret med ett väl inslaget paket. Brunpapper med röda vackra snören.  Jag tyckte ju att det var en märklig vändning för det var ju han som skulle sluta och enligt mitt sätt att se det så var det han som skulle ha present och avtackas. Men nejdå han ville att jag skulle ha det här. Jag tog försiktigt av papperet och titta vad jag fick

DSC01579.JPG

Han hade förstorat bilden och köpte en fin ram på loppis. Så himla fin. Jag tycker himlen ser så dramatisk ut. Synd bara att jag lyckats få med någon mystisk mörk jättefläck över kyrkan. Men ni ser väl i alla fall hur fint det är. Jag blev jätteglad kan jag säga.

Jag har försökt att peppa killen under alla år att han ska göra något vettigt med alla sina fina bilder. Förstora, köpa passande loppisramar och ställa ut för försäljning. Nu fick jag den första och jag hoppas att han fortsätter att ta kort och att kanske kunna få in en och annan krona på det också nu när han blev arbetslös.

Jag hoppas ni alla har en bra årsbörjan………med eller utan tavlor.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Gunnel
  Jan 04, 2016 @ 12:23:31

  Jag beundrar alla som kan ta fina foton. Själv bara klickar jag och hoppas på det bästa. Tur ändå att man slipper få framkallat alla kort som man måste göra förr. Det hade kostat en förmögenhet. Ha det bra

  Svara

 2. Melody&M.E
  Jan 06, 2016 @ 14:05:26

  Vilket vackert foto och så snyggt det blev med ramen till! Så fint att du fick den första, det fanns nog mycket tanke i det! Du är en klippa när det gäller att uppmuntra och stötta! Klart killen måste fortsätta att göra tavlor av sina fina foton!
  Själv gör jag också tavlor ibland, men inte sådana som kan hängas på väggen!
  Kram och nospussar från oss!

  Svara

 3. Felix
  Jan 06, 2016 @ 20:59:02

  Vilken fin tavla du fick!
  Tack för de fina orden om Tiger! ❤

  Önskar en God fortsättning på 2016!
  Elisabet

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: