Fjärrvärme på väg

DSC01590.JPG

Äntligen har det blivit lite fart under galoscherna här och jag har plockat ihop alla virkade och stickade lappar. Det är 37 stycken, 18×18 (mellan tummen och pekfingret) och de är av ull. Dessa lappar har påbörjat sin färd över vattnet för att vid ankomsten sammanfogas med andra rutor som stickats och virkats av andra små damer/tanter/kvinnor/flickor.

Tillsamman ska de bilda en värmande filt till någon frusen. Alla lappar är tillverkade av garn som jag fått skänkt av Frasta Lamm. Tack A med familj. Jag har stickat ett antal mössor också men de kommer att redovisas i ett annat inlägg.

Det var meningen att jag skulle ta en sväng till Kvinnojouren också men av olika skäl så får den turen bli efter 4 januari. Men det behövs ju alltid basmat, sanitetsartiklar, tvål, schampo och duschcreme så det gör inget att det blir lite försenat.

När jag skickar mina paket eller åker med saker till Kvinnojouren så känner jag varje gång nästan dåligt samvete för att jag har det så bra. Det ska jag absolut inte ha för om jag inte hade det bra så skulle jag inte kunna hjälpa andra. Men ändå. Jag är oerhört tacksam över att jag bor där jag bor, har den familj jag har, de vänner jag har och att jag har värme, mat och trygghet. Ofta glömmer jag att det faktiskt inte är en  självklarhet men   jag försöker påminna mig själv ofta ofta vilken tur jag har. Tur….ödet…..eller förutbestämt. Ja jag vet inte riktigt. Men vad jag vet är att allting har en mening och att det är meningen att jag ska försöka göra gott från min trygga plats på jorden.

Jag hoppas ni har en fin onsdag…….med eller utan fjärrvärme.

 

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Dec 30, 2015 @ 13:36:15

  Du är underbar! Ull är ju inte det lättaste materialet för dina händer… Så dessa är extra välsignade ❤
  Ja visst är det tokigt att det är så olika på hur vi lever på detta jordklot! Tänk om det var mer jämnt fördelat, så bra det vore. Men ändå bra att vi KAN göra något åt obalansen!! Och du peppar oss hela tiden med dina fina idéer och initiativ. 🙂
  Fjärrvärme och närglädje blir det! Var på 2nd handrunda igår och hittade massa garn till otroligt billig peng. Nu ska det bara BLI något av allt fiber som ligger och väntar på att förvandlas. Behöver du en garnsändning så säg bara till! För hos dej händer det med händer! ❤

  Svara

 2. Gunnel
  Dec 30, 2015 @ 13:58:41

  Vilka kloka tankar du har om möjligheten att kunna hjälpa andra. Man känner sig väldigt glad, tycker jag när man vet att man har gjort något som glatt en annan människa, och det behöver inte vara några stora saker. Jag önskar dig ett Gott Nytt År!

  Svara

 3. Soili
  Dec 30, 2015 @ 21:13:34

  Vilken härlig hög med lappar. Kloka tankar …jag håller verkligen med. Som du vet så stickar och skickar jag en massa värme till småttingar ute i världen. Känner lite extra för dom små. Jag är själv en av dom finska barnen som kom till Sverige 1942.
  4 år var jag med en lapp om halsen. Därför känns det extra jobbigt att se allt som händer runt om i världen. Jag önskar dej ett Gott Nytt År. ♥

  Svara

 4. Anne-Lie
  Dec 31, 2015 @ 15:09:59

  Tittar in i all hast och önskar dig ett Gott Nytt År!
  //Anne-Lie

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: