En tvålgömma

Små tvålar blir så eländigt svåra att hålla och få någon ordning på tycker jag. Därför tog jag helt sonika ett jutesnöre och virkade en liten tvålgömma. Virkade bara en lapp som jag vek dubbel och virkade ihop. Sedan trädde jag snöre runt kanten och slog knutar på ändarna. Sedan var det bara i med tvålbiten och dra ihop.

DSC01589.JPG

Jag tänkte att man kunde använda gömman som någon slags skrubb och få bort torra gamla hudrester. Det funkade tycker jag men jag ska ändå göra ytterligare en gömma, den här gången i fyrdubbelt lingarn. Jag är ute efter hårdrivning liksom. Men den här funkade och efter att jag använt den så hängde jag upp den på termostatens på elementet.

På det här sättet använder man all tvål och det är ju bara att stoppa i tvål vart efter i gömman. Det finns plats.  Nu är väl bilden på min gömma inte så där supersnygg som den borde vara när man visar upp den. Men som sagt det är en prototyp men väl fungerande. Så lycka till med era tvålgömmor.

Idag är det f ö 5 grader kallt, några cm snö och solen bara öser ner. Kan inte bli bättre. Det är kanoners.

Jag hoppas ni har en fin och solig måndag……med eller utan tvålrester.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Lollo
  Dec 28, 2015 @ 23:31:24

  Aaaa … smart där!!!! Den idén tar jag till mig 🙂
  God fortsättning 🙂

  Svara

 2. eva
  Dec 29, 2015 @ 14:13:04

  Fiffig idé till den som gillar att virka och pyssla
  Kollade de andra inläggen ser att du ej varit sysslolös. Jisses vilken ‘julklappstrappa’.
  Att stryka är rogivande för mig, jag gör det gärna MEN jag gör det sällan, hi hi hi ……
  Nu för tiden är kläder ‘nästan’ strykfria.
  Men givetvis finns det detaljer som behöver plattas till, *fniss *
  Önskar God fortsättning/ Eva

  Svara

 3. Anne-Lie
  Dec 29, 2015 @ 21:37:20

  Smart id’e. Passar på att önska dig ett Gott Nytt År

  Svara

 4. Gunnel
  Dec 30, 2015 @ 14:01:45

  Så smart! Den idén ”lånar” jag.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: