Gåvor till kvinnojouren och halkmattorna

På jobbet har jag en liten gris där hågade kan lägga ett bidrag till Kvinnojouren. Två som lägger en slant varje månad är Henry och Eira. Nu föll det sig så att jag fick möjlighet att köpa helt nya och fräscha gosedjur för 5:- styck och då slog jag ju till. Tog pengar från grisen och betalade glatt. Jag hoppas dessa små gynnare ska trösta och värma några barn framöver.

DSC01510.JPG

Så tog jag en hundring till ur grisen och köpte lite duschcreme. Dessa syns i påsen till vänster. I påsen till höger så finns det nyttoartiklar för barn och dam. Pengarna till detta har jag fått av min goda granne A-M. Tack alla ni tre för att ni gör skillnad.

DSC01509.JPG

Nu är det snart dags för en tur till Kvinnojouren igen. Jag ska bara panta två säckar tomburkar till. Sen blir det ett lass.

Och nu ytterligare ett avsnitt ur följetongen Fristadstorget Eskilstuna. I måndags såg den nylagda halkmattan ut så här. Några små bubblor bara.

DSC01503.JPG

I morse när jag gick mellan bussarna såg den förtjusande äkta halkmattan ut på det här sättet

DSC01516.JPG

Här har man i alla fall fått lite valfrihet i vansinnet.  Endera går du på vänster sida med risk för att halka ner i den tomma betongbunkern eller också håller du mitten eller höger och har då chansen att trassla in fötterna och snava på den äkta halkmattan. Risken för skador är stor vilken väg du än väljer här.

Man häpnar.  Hur fasen är detta möjligt? Finns det verkligen inte en vettig människa i arbetsgruppen för det här förbaskade torget. Man blir nästan vansinnig. Jösses nu fick jag adrenalinpåslag så jag tror korken går ur.

Ni lär nog få se fler idiotiska bilder från det här skrytbygget. Vänta bara tills det börjar snöa. Och töa. Och frysa på igen. Det är då gott folk som sanden och gruset vräks ut över halkmattans puckelpist. Men det kanske händer något innan det. Något nytt och skojigt som vi inte sett förut. Voj voj.

Jag hoppas ni alla har en riktigt härlig fredag…….med eller utan korviga halkmattor.

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Gunnel
  Nov 28, 2015 @ 10:09:51

  Kul att läsa om så givmilda många människor är. Den där mattans olika skepnader verkar helt idiotiska. Konstigt att inte någon kan komma på något som ger ett bra resultat. Trevlig helg

  Svara

 2. Carol
  Nov 28, 2015 @ 15:19:52

  Underbara du! Återigen får kvinnor och barn en välkommen omsorgs”dusch” av dej och dina vänner! 😀 Men nån måste göra det möjligt. Som du med din gris, pantsäck och omtanke. ❤️
  Du sporrar många till att ”det är möjligt att göra nåågot” även om det är litet.
  Kan du inte göra en almanacka av dina bilder på fontänkatastrofen från olika årstider och ge som julklapp till kommunstyrelsen? 😜
  Kanske ska jag göra detsamma till våra beslutsfattare fast med andra bilder.. 😖
  Kram hjärtevän!

  Svara

  • bibbishantverk
   Nov 28, 2015 @ 23:28:21

   Ha ha ha finaste finaste Carol…..det där med almanackan är ju en kanonidé. Tack också för dina fina ord. Du är också en person med mycket värme och omsorg om barnen och kvinnorna som far illa. Man känner att man gör något bra och då får man ny stark energi igen.

   Svara

 3. Lollo
  Nov 29, 2015 @ 01:43:53

  Vilket fantastiskt engagemang du har. Storslaget … 😀
  Ja, den där mattan väcker ju frågor så klart … 😉
  Kram

  Svara

 4. Melody&M.E
  Nov 30, 2015 @ 08:28:21

  Jag blir alltid lika imponerad när jag läser om ditt engagemang! Kvinnojouren var jag själv engagerad i en tid, satt och tog emot telefonsamtal på kvällarna. Det var nästan så jag höll på att bli manshatare! Vilka öden det finns och där man minns kan anar dem!
  Den där mattan kostar väl en liten slant som borde kunna användas till något bättre? Ska bli spännande att få följa hur det går!
  Önskar dig en fin vecka!
  kram och nospussar från oss!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: