Makrillar, rosor och lax

En gång i månaden har jag äran att få klippa klorna på två små raringar. De är syskon och de ser ut som makrillar i pälsen. Ja randiga då om ni förstår hur jag menar. Men att få tag på någon av dem är ett värre jobb än att till sist klippa klorna. Inte nog med att de ser ut som makrillar de är hala som ålar dessutom och liksom gliiiiider ur händerna. Men till slut så. Här kommer en bild på Pepsi…..den långa och slanka.

DSC01450Och här kommer en bild på syrran Molly som är pytteliten och slank och en riktig pappahussekatt.

DSC01454En dag när jag kom hem så hade jag blivit presentad med vackra rosor av mannen. Himmel och plättar jag hade inte ens en vas till så mycket blommor så jag fick dela upp dem på två vaser.

DSC01449Idag lagade jag mat. Jag är inte van vid det för det har i alla år varit mannen som stått för mathållningen i det här hushållet. Men nu är det min tur att börja skämma bort honom lite. Jag skalade och tärnade grovt potatis, lök, morötter och sötpotatis. Lade hela rasket i en smörad långpanna, saltade och pepprade och lät det stå i mitten av ugnen i 180 grader i 30 minuter. Jag rörde om en gång och efter en halvtimme stängde jag av värmen och lät det stå kvar inne på eftervärmen medan jag stekte lax (åt mig) och korv (åt mannen). Det blev kanongott. Tack till min vän B som presenterade sötpotatis för mig för en tid sedan.

DSC01456

Nu var det ju ett tag sedan ni fick någon uppdatering om vår mångmiljonfontän som ju har lagt ner verksamheten ytterligare en gång och nu bara ligger som ett jättelikt plåtskrov i ån. Här kommer en bild på hur det kunde se ut när den fungerade. Håll i hatten nu gott folk för nu blir det cirkus

DSC01429Jag hoppas ni alla har en kanonlördag………..med eller utan sötpotatis och rosor

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anne-Lie
  Okt 20, 2015 @ 08:17:43

  Vilka fina rosor du fick av din man. Går ju bra att sätta dem i två vaser och placera ut dem i olika rum.
  Och maten du lagade ser jättegod ut.

  Min tid räcker inte till att vara så mycket i bloggvärlden just nu. Så därför kan det bli lite glest med kommentarer fån mig.
  Kram!

  Svara

 2. Melody&M.E
  Okt 20, 2015 @ 09:01:49

  Vilken go man du har som kommer med sådana rosbuketter! Han är värd att skämmas bort! Sötpotatis använder jag också tillsammans med svenska rotfrukter och visst blir det gott! Den där fontänen verkar vara bortslängda pengar, men lite tjusig är den ju när den fungerar!
  Kram och nospussar från oss!

  Svara

 3. Gunnel
  Okt 21, 2015 @ 08:12:22

  Så mysigt att få en så stor bukett rosor! Jag gillar också sötpotatis, men det är jag ensam om i familjen, så jag har det tyvärr alldeles för sällan. Det verkar som om alla kommuner har något stort som bara är helt misslyckat. Vad hände med det att man ska tänka efter före? Ha det gott.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: