Lite gulligt pyssel och rent snuskigt pyssel

Jag har betsat, lackat och dekorerat tre kvastar. Överdragen till dem är nääääästan klara. Det är bara den röda som inte är helt färdig. Det är ett evigt knepande att sticka dessa långa långa överdrag. Men det är ett utmärkt bussjobb faktiskt så man får lite variation på bussarbetandet. Annars är det ju mest små babymössor som produceras där.  Här kommer en liten bild på de nylackade borstarna. Hela kvastarna får ni se när de är helt klara, monterade och spikade.

DSC01438Sedan har jag faktiskt lyckats få till tre ljusglas. Smälte gamla ljus och fixade med veke som jag skickat efter. Sedan limmade jag en smal spets på varje glas. Det blir fint när ljusen är tända.

DSC01440Det var det gulliga pysslet. Nu till det snuskiga. Det har ju liksom varit lite trögt med att få vattnet att rinna ner i handfatet i badrummet. Då vet man vad klockan är slagen men man drar sig i det längsta. När det sedan är nästintill tvärstopp så beväpnar man sig med en gammal dagstidning, en toarulle och plasthandskar. Sedan skrider man till verket.

Man skruvar här och man skruvar där och vips har man röret i näven. Ur det förgrönade röret hänger en snuskig massa som mest påminner om en stendöd råtta. Fy farao så snuskigt. Det som är ännu snuskigare är att veta att allt det där äckliga kommer från MIG. Från MIG. Urk! Man får dra och dra i snuskslasket och rätt som det är så släpper eländet och man kan linda in den i tidningen för att slippa se otäckheten. Nåt’ så urbota äckligt. Jag tycker att jag är så noga när jag borstar håret och tar upp vartenda strå jag tappar i handfatet. Men så går tvättmaskinsvattnet ut i samma rör så därifrån kommer det nog mycket. Men nu är det gjort och nu kan vi spola vatten hej vilt ett tag framöver. Tjohoooo!

Och det är nu som ni läsare ska vara innerligt tacksamma för att jag har den goda smaken att låta bli att lägga ut en bild på avloppssnusket.

Jag hoppas att ni alla har en riktigt trivsam och fin onsdag………..med eller utan pysslerier.

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Gunnel
    Okt 21, 2015 @ 08:09:51

    Jag gillar dina ljusglas. Det behövs lysas upp lite inomhus nu.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: