Milde Moses jag badar i garn

Mannens syster och svåger har genom hårt arbete lyckats tömma svärmors lägenhet. En del har hon i sitt nya boende, annat är lagrat på dottern och mågens vind. Ni som brukar titta in här och läsa såg ju att jag fick en väldig massa garn för lite sedan. Men nu jädrars har jag fått ännu mer.

När de röjde ur källaren och vinden fick de ihop tre knökfulla sopsäckar med garn.  Självklart ville jag ha dessa. Men var jag ska få plats med allt garn det är ju en annan sak. Men allting går bara man vill.

Här är det mesta av garnerna som var hela nystan och härvor. Uppdelat så att acryl ligger till vänster, mohair i mitten och ull till höger.

DSC01412

Och som om det inte räckte med allt detta så har jag denna enorma hög mitt på golvet. Det är restgarner och en del hela nystan med lite besvärligt stickgarn.

DSC01414Vid närmare eftertanke så kommer jag inte att behöva köpa ett enda nystan till i hela livet……om jag inte vill. Det kommer jag förmodligen att vilja för ibland krävs det nytt och fräscht garn.  Dottern var här och fick med sig en ikeakasse proppfull med garn. Det går åt för hon håller på med ett överkast i mormorsrutor. Hon har då tålamod den tjejen. Det har inte jag.

Jag ska nog sätta ut en liten annons på vårt interna jobbnät och höra om någon har barn på någon förskola och om dom kanske vill ha lite restgarner att göra tofsar och väva med. För jag vill väldigt gärna att allt garn blir till nytta och glädje.

Inte nog med att jag fick allt garnet. De hade plockat ihop lite småmattor åt mig också plus ett par stora långa plastmattor. En symaskin med vidhängande symaskinsskåp. Dottern vill ha symaskinen men får inte plats med skåpet. Så nu står det och tronar i rummet jag har som förråd till marknads- och välgörenhetssaker.

Nåja, jag blev ju av med en stor kasse garn och hälften av mattorna. Så när dottern och det älskade barnbarnet skulle hem så lastade vi allt på min cykel och jag gick med dem hem och sedan fick de bära upp sin packning själva. Symaskinen får hon nog hem till sig vid något senare tillfälle för jag kan just nu inte för mitt liv begripa hur jag ska få hem den till henne med cykel.  Men förhoppningsvis så piggar mannen på sig så han kan köra hem den till henne med bilen. Men å andra sidan…..det är ju för farao ingen brådska för hon har ju klarat sig utan symaskin hela tiden förut så nu är det väl ingen panik.

Jag tycker att den här helgen gått så rackarns fort. Jag har flängt omkring på cykel en del och egentligen varit ovanligt aktiv med diverse hushållsgöromål.  I natt tänker jag försöka ta mig upp och ta mig en titt på blodmånen. Nästa tillfälle att göra det är 2033. Så man får ju hoppas att natten blir klar så man ser tydligt.

Jag hoppas ni alla haft en riktig kanonhelg………med eller utan garngåvor och symaskiner.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Melody&M.E
  Sep 28, 2015 @ 06:27:53

  Här är en som gick upp och tittade på månen! Kändes som att vänta till 2033 var för stor chansning! Jösses så mycket garn din svärmor samlat på sig! Nu får du handarbeta så stickorna glöder… Jag har givit både garn och tyger till barnbarnens förskolor och de blev så tacksamma!
  Önskar dig en fin vecka!
  Kram och nospussar från oss!

  Svara

 2. Anne-Lie
  Sep 28, 2015 @ 07:46:26

  Wao, vilken lycka att få så mycket garn. Nu sätter dina flitiga händer snart fart och producera det ena efter det andra. Smart idé att sätta upp en lapp. Det finns säkert många förskolor som vill ha, både till tofsar/sykort, kompisband/fingervrikning och allt vad det heter.
  Kram!

  Svara

 3. Gunnel
  Sep 28, 2015 @ 10:47:39

  Milde tid så mycket garn! Men jag tror precis som du att du trots allt måste köpa mer någon gång. Man kan ALDRIG få för mycket garn. Sticka lugnt.

  Svara

 4. bibbipson
  Okt 01, 2015 @ 16:04:08

  Oj vad mycket garn! Det kommer att bli mycket alster av dessa! Härligt!
  Missade totalt blodmånen, jag var uppe precis före och sov för länge. Då var det redan över. Men många har ju tagit fina foton på den. Så får titta på de istället.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: