Gammalt & Nytt

Eftersom jag ändå var i farten med att visa trappan upp till övervåningen så fortsätter jag här.  På den här väggen har vi gamla verktyg och ting från mannens mormor och morfar som hörde hemma i Fläckebo uppe i Västmanland.

DSC01406Jag kom på att trots att grejerna som hängt där i nästan trettio år så vet jag inte vad två av dem är till för. Kanske dags att jag tar reda på det. Så knäpp man är ibland. De liksom bara hänger där…….och hänger.

DSC01408Här är mina två nyaste inköp. Två prima paraplyer. Vi har haft två paraplyer i en kruka i hallen i hur många år som helst. Det har varit bra och väl fungerande paraplyer. Men under semestern så gav bägge upp andan med bara någon veckas mellanrum. Det ena gick inte att fälla upp och det andra gick inte att fälla ihop.  Så det var bara att ge sig ut på paraflaxjakt. Jag vill helst ha paraply med krycka för de andra raka handtagen är så jobbiga att hålla i när man som jag har dåliga tummar. Jag är nöjd med dessa två. Nu kan det bli åska och drivis alternativt regna koskit. Jag har paraplyer så jag klarar mig. Tjohoooooo!

Dessutom ska det svarta vara stormsäkert och jag tror att det innebär att blåser det storm så kommer inte paraplyet att vika sig varken utåt eller inåt utan sväva iväg med mig hängande under som en jädrans Mary Poppins. Hmmm……hoppas jag inte behöver vara med om den fantasin. Huvva!

Hoppas ni alla har en mojsig fredag………..med eller utan nya paraflax.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anne-Lie
  Sep 19, 2015 @ 12:28:12

  Åh, nu dyker det upp gamla barndomsminnen hos mig. Så såg det ut i mitt föräldrahem också, väggen full av gamla redskap.
  Paraply har man fått använda mycket hela sommaren, när det regnade så. Bra att du inhandlat ett par nya. Solen skiner inte jämnt.
  Kram!

  Svara

 2. Gunnel
  Sep 20, 2015 @ 10:34:19

  Så fina gamla verktyg du har. Det enda jag känner igen är sågen. Låter bra med ett stormsäkert paraply. Tänk så billigt det blir att bara flyga iväg som Mary Poppins. Ha det bra och glöm inte passet.

  Svara

 3. Melody&M.E
  Sep 22, 2015 @ 07:14:38

  Nu gav du mig två argument till nästa paraplyköp, krycka och stormsäkert!
  Vi har ett par med rakt handtag och det är så obekvämt och här i Skåneland brukar det bli stormkraschade paraplyer ett par gånger om året!
  Regnet kommer sällan uppifrån, utan vågrätt!
  Ja gamla prylar är jag också svag för, men för tillfället är det mesta på vinden,
  men de kommer nog smyga ner så småningom när renoveringen når sitt slut!
  Önskar dig en fin fortsättning på veckan!
  Kram och nospussar från oss!

  Svara

 4. ninnie
  Sep 22, 2015 @ 09:37:27

  Paraplyanvändning är passé för oss här. Regnjacka med kapuschong är det som gäller… Mojsig 😊 fredag, lördag och söndag blev det allt, fast söndagstimmarna byttes i halvångest på ett nafs…
  Med det blev bra i slutändan… Nu är det fintisdagen som gäller!!! Ha det fint!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: